Tulum Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Meksika’nın 32 eyaletinden biri olan Quintana Roo’da yer alan Tulum şehri, ülkenin popüler tatil destinasyonlarından biri..

Tulum gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik…

Denize sıfır bir konumda 12 metre yükseklikte bir uçurum tepesinde yer alan şehrin, Mayalar tarafından inşa edildiğini biliyor muydunuz? Muhteşem plajları ve antik yerleşim alanlarıyla ünlü kentte, denize ve güneşe doyamacağınız harika bir seyahat geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

#1 Tulum Gezilecek Yerler

Birlikte incelemeye ne dersiniz?

1- Gran Cenote

Gran Cenote

Bölgenin en meşhur dalış ve şnorkel bölgelerinden biri olan Gran Cenota, çeşitli su sporlarını yapabileceğiniz ilgi çekici bir dalış noktası. Dalış bölgesinde yer alan mağaralar ve yer altı nehirlerinin ise 6 bin 500 yıl öncesinden günümüze kadar geldiği biliniyor.

Dünyaca ünlü dalgıçların popüler dalış noktalarından biri olan Gran Cenote, şehirde farklı bir deneyim için uğramanız gereken yerler arasında..

2- Tulum El Castillo ( Kale)

Tulum El Castillo

Meksika’nın esrarengiz medeniyeti Maya kalıntılarının yer aldığı Tulum şehrinde ziyaret edilmesi gereken tarihi noktalardan bir diğeri de El Castillo (Kale).. Yemyeşil bir bahçe içerisinde yer alan komplekste, tarih öncesi döneme ait pek çok yapı hala sağlam bir şekilde varlığını koruyor.

Diğer yandan rehberli turlardan birine katılırsanız kalıntılar ve Maya tarihi hakkında daha detaylı bilgi edinebilmeniz de mümkün.

3- Santa Fe Plajı

Santa Fe Plajı

Tulum arkeolojik bölgesinin hemen güneyinde yer alan Santa Fe Plajı, şehrin saklı plajlarından biri. Muhteşem bir atmosfere sahip plaj etrafındaki oteller yeni evli çiftlerin balayı tatilleri içinde sıklıkla tercih ediliyor.

Aynı zamanda kamp yapımına da oldukça elverişli.. Plajın simgesi haline gelmiş kum çadırlarından birini kiralayarak, bu plajda rahatlıkla konaklayabilmeniz de mümkün. Diğer yandan düzenlenen tekne ve dalış turlarından birine katılarak keyifli saatler geçirebilirsiniz.

*Peki Ya, Meksika’nın Doğal Yüzme Havuzunu Daha Önce Duydunuz mu? 🙂

4- Tulum Antik Kenti

Tulum Antik Kenti

Tulum, şehrin antik merkezlerinden biri.. Denize yakın konumuyla hem muhteşem manzaraya doyacak hem de tarihi kalıntılar arasında harika bir gezintiye çıkacaksınız.

Bölgede yer alan Maya Antik Kenti, şehrin en gözde turistik mekanlarından.. Mayaların gizemli tarihine doğru küçük bir yolculuk yapacağınız antik kentte, şaşırtıcı bilgiler sizleri bekliyor.

5- Fresk Tapınağı

Fresk Tapınağı

Şehrin en güzel mimarisine sahip tarihi eserlerinden biri de Fresk Tapınağı.. Tapınağın üzerinde tarih öncesi dönemlerden kalma pek çok duvar resmi de mevcut.

Geçmiş dönemde güneşin hareketlerini izlemek için bir gözlem evi olarak kullanılan tapınak, günümüzde Tulum şehrinin en ünlü gezi duraklarından biri.

Tapınağın üzerinde Maya Dalış Tanrısı ve Venüs Tanrısı’nın heybetli figürleri betimlenmeye çalışılmış..

6- Cennet Plajı

Cennet Plajı

Cennet Plajı, şehrin en gözde plajlarından biri. Maldivler’i aratmayan inci kumları ve berrak deniziyle görenleri kendine hayran bırakan plaj içerisinde, masaj hizmeti, hamak, şemsiye ve plaj sandalyeleri de ücretsiz olarak veriliyor.

Bir de küçük bara sahip plajda, Meksika güneşinin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Aynı zamanda plaj içerisinde yer alan restoranda çıkartılan yemekler ise öğle yemeği tercihleri için birebir.

*Meksika’yı daha yakından tanımak ister misiniz? 🙂

7- Maya Doğa, Kültür ve Yorum Merkezi 

Maya Doğa, Kültür ve Yorum Merkezi

Maya Yorum Merkezi, Meksika’nın arkeolojik kalıntılarının koruduğu şehrin en önemli gezi noktalarından biri. Honduras ve ekosistemlere özgü nesli tükenmekte olan türlerin korunması ve halkı bilgilendirme amaçlı kurulan merkezde, duvar resimlerinden tutun da Maya kültür ve inançlarını yansıtan pek çok tarihi eser ile karşılaşabilmeniz mümkün.

8- Balıkçılar Plajı

balıkçılar çarşısı

Tulum’un sörf yarışmalarıyla ünlü Balıkçılar Plajı, kentin su sporlarına elverişli noktalarından biri. Şehrin en güzel plajlarından biri olan bu noktada yumuşacık kumun ve pırıl pırıl güneşin keyfini doyasıya çıkartırken, deniz üzerinde gezinti yapan tekneleri izleyebilirsiniz.

Diğer yandan plajın diğer bir özelliği de muhteşem kokteyller ve Meksika’ya özgü çerezlerin sınırsız satılıyor olması. Muhteşem saatler geçireceğiniz plaj, Tulum’un en güzel gezi noktalarından..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin