Fotoğraflarıyla Birlikte Trondheim Gezilecek 11 Yer

Norveç’in üçüncü en büyük şehri olan Trondheim aynı zamanda ülkenin en eski yerlerinden biridir.

Kente dair bilgileri Trondheim gezilecek yerler yazımızda bulabilirsiniz. Milattan sonra 997 yılında Vikingler tarafından ticaret merkezi olarak kurulan Trondheim, 1217’ye kadar Norveç’in başkenti oldu. Batı ucundan anakara ile bağlantılı olan şehir hem kültür hem de alışveriş merkezi olarak popülerdir. Mevsimine göre kayak yapmaya gelenler de oluyor.

#1 Trondheim Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Nidaros Katedrali

Nidaros Katedrali

Kral Olav Kyrre (1066-93) tarafından Aziz Olav’ın mezarı üzerine inşa edilen Nidaros Katedrali, İskandinavya’nın en görkemli kilisesi olarak kabul edilir. Katedral şüphesiz şehrin en gözde turistik mekânlarından biridir.

Krallar burada vaftiz edilmiş ve buraya gömülmüş. 1814’ten itibaren de kralların tacı Nidaros’da takdim edilmeye başlandı. İngiltere‘nin Norman mimarisinden de etkilenildiğini söyleyebiliriz.

2- Trondheim Limanı

Trondheim Limanı

Trondheim’de yapılacak şeylerden biri de Nidelv Nehri ağzındaki şehrin eski liman bölgesini ziyaret etmektir. Su üzerinde vakit geçirirken karşılıklı sıralanan binaların güzelliğine hayran kalacaksınız. Hazır gelmişken deniz müzesine de bakmayı unutmayın.

3- Pazar Alanı

Pazar Alanı

Trondheim’in odak noktasıdır ve geziye başlamak için uygun bir yerdir. Yerel dilde “Torget” denilen alanda uzun boylu sekizgen sütunlar dikkat çekiyor. Trondheim’in kurucusu kabul edilen Tryggvason’un heykeli de meydan da durur.

4- Munkegata

Munkegata

Kentin ana caddesi olan Munkegata, Trondheim Katedrali’nden Ravnkloa’ya kadar uzanıyor. Ağaçlarla kaplı bu geniş cadde, dolaşma için mükemmeldir. Mağazalar da olduğundan dolayı küçük gezintiler için çok uygundur. Modern İskandinav tasarımının örneklerini çevrede görebilirsiniz.

5- Archbishop’s Palace and Museum

Archbishop's Palace and Museum

Orta Çağ Başpiskopos Sarayı, sadece İskandinavya’daki türünün en eski binası değil, aynı zamanda Avrupa’nın en iyi korunan saraylarından biridir. 12. yüzyılın sonlarına doğru uzanan sarayın batı kanadı, Trondheim’in askeri geçmişi üzerine odaklanan Ordu ve Direniş Müzelerinin yanı sıra Norveç kraliyet sergilerine sahiptir. Saray müzesinde Nidaros Katedrali’nden getirilen heykeller ve arkeolojik buluntular da vardır.

6- Ulusal Dekoratif Sanatlar Müzesi

Ulusal Dekoratif Sanatlar Müzesi

14. yüzyıldan kalma mobilya, gümüş, cam, tekstil, seramik ve tasarımlar içeren tarihi ve modern eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin kendisi, 1907’de ünlü Belçikalı mimar Henry van de Velde tarafından yapılmıştır. Sanata merak duyanlar 1850 sonrası dönemleri bu müzede inceleyebilir.

7- Stiftsgarden

Stiftsgarden

1778’de Christine Scholler tarafından yaptırılan Stiftsgarden, Trondheim’da her zaman Noveç’in kraliyet ailesi tarafından resmi konut olarak kullanılmıştır. Avrupa’nın en büyük ahşap binalarından biri olan bu dev sarayda kraliyetin misafirleri için özel odalar vardır.

8- Norveç Kraliyet Bilimleri ve Edebiyatı Topluluğu

Norveç Kraliyet Bilimleri ve Edebiyatı Topluluğu

1760’da kurulan topluluk, ülkenin zengin tarihi ile ilgili önemli belgeleri yüzyıllardır koruyor. Bugün yapacağınız ziyarette geniş koleksiyonlar, tarihi belgelerden oluşan bir kütüphanenin yanı sıra botanik, mineraloji, zooloji, kilise sanatı ve antika alanında eserler bulursunuz.

9- Ringve Müzesi

Ringve Müzesi

1952’de açılan Ringve Müzesi, Norveç’in müzik ve müzik enstrümanları müzesi ve müzisyen evi olmak üzere iki daimi sergisi vardır. Bu müzede Avrupa’nın geleneksel müzik aletlerini, müziğin nasıl geliştiği, popüler kültürü oluşmasında müziğin oynadığı rol gibi şeyleri öğreniyorsunuz.

10- Munkholmen

Munkholmen

Trondheimfjord’dn sadece bir kilometre mesafede Munkholmen adası yer alır. Ziyaretçiler Nidarholm’un eski Benedictine manastırına ait iyi korunmuş yuvarlak kuleyi inceleyebilirler. İkinci Dünya Savaşı’ndaki Alman kuvvetlerinin geride bıraktığı surlar da kendini fark ettiriyor.

11- Fjellseter Grakallen

Fjellseter Grakallen

Popüler bir kayak merkezi arıyorsanız şehrin beş kilometre batısındaki Fjellseter size göre. Grakallen zirvesine çıkarsanız İsveç’i ve Trondhemfjord’u görebilirsiniz. Ulaşım için otobüs veya elektrikli demir yolu kullanabilirsiniz.

**Trondheim gezilecek yerler ile ilgili eklemelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin