Toulouse Gezilecek Yerler Listesi

Fransa‘nın güneyindeki bu küçük şehir, ülkenin en sevimli ve en sevilen şehirlerinin başında geliyor. 

İnsanların sıcak kanlı olduğu bu kırmızı tuğla ve kiremitlerle yapılmış pek çok tarihi binaya sahip şehir birbirinden keyifli mekanları ve görülmesi gereken yerleriyle ziyaretçilerin buraya hayran kalmasını sağlıyor.

Toulouse Gezilecek Yerler

1. Uzay Tema Parkı (Cite De l’Espace)

Uzay Tema Parkı

Toulouse, Fransa’daki uzay araştırmaları konusunda en önde gelen şehirlerinden biri. Şehirde bulunan Uzay Tema Parkı ise simülasyonlar, sergiler ve daha pek çok etkinlikle uzay dolu bir gezi imkanı sunuyor. Özellikle çocuklu aileler 1,2 veya 3 günlük bilet alarak bu parkın tadını sonuna kadar çıkarabilir.

2. Aziz Sernin Bazilikası

Aziz Sernin Bazilikası

Kırmızı kiremitlerle yapılan bazilikanın geçmişi 11. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Şehrin ilk piskoposu olan Aziz Sernin’e adanmış olan bazilika Romanesk mimarisiyle ve süslemeleriyle Toulouse gezilecek yerler listesinde bulunması gereken yapılardan biri.

3. Eski Toulouse

Eski Toulouse

Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Eski Toulouse, ziyaretçilerini şehrin tarih kokan sokaklarında keyifli bir gezi yapmaya davet ediyor.

4. Fondation Bemberg Binası (Hotel d’Assezat)

Fondation Bemberg Binası

16. yüzyılda tamamlanan bu özel bina özel işçiliği ve zarafeti ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Bina içinde önemli sanatçıların önemli eserlerinin yanı sıra dönemin mobilyalarını da inceleme fırsatı yakalıyorsunuz.

5. Jacobins Manastırı

Jacobins Manastırı

800 yıllık bir yapı olan Jacobins Manastırı şehrin dini ve mimari açıdan mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri.

6. Capitol Meydanı

Capitol Meydanı

Şehrin ana meydanı konumunda bulunan Capitol Meydanı, şehre gelenlerin mutlaka uğradığı ve zaman geçirdiği yerlerin başında geliyor. Meydanda bulunan Capitol Sarayı ise görülmeye değer bir yapı. Yalnız saray sadece pazar günleri ziyaret edilebildiği için planınızı buna göre yapmanızda fayda var.

7. Garonne Nehri

Garonne Nehri

Capitol Meydanı’nda bulunan pek çok firmanın gerçekleştirdiği Garonne Nehri turları ile bu güzel nehirde tekneyle dolaşarak şehrin güzelliği nehirden görme şansını yakalayabilirsiniz.

8. St. Etienne Katedrali

St. Etienne Katedrali

Şehirdeki pek çok katedral gibi bu yapı da yaklaşık 800 yıllık bir geçmişe sahip. Yapının tamamlanmasının 400 yıl kadar sürdüğü ifade edilmektedir. Yapının bu kadar uzun sürede tamamlanmasından dolayı binada farklı dönemlerin mimari özelliklerini gözlemlemek mümkün olabiliyor.

9. Midi Kanalı

Midi Kanalı

Atlas Okyanusu ile Akdeniz’i birbirine bağlamak için yapılan Midi Kanalı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunuyor. Kanal etrafında oluşturulan bisiklet ve yürüyüş yolları ise ziyaretçiler için eşsiz bir deneyim oluyor.

10. Müzeler

Toulouse müzeler bakımından da oldukça zengin bir şehir. Toulouse’deki özellikle gitmeniz gerektiğini düşündüğümüz müzeleri aşağıda sizler için listeledik.

  • Toulouse Doğal Tarih Müzesi
  • Modern Sanatlar Müzesi
  • Aziz Raymond Arkeoloji Müzesi
  • Augustin Güzel Sanatlar Müzesi
  • Paul Dupuy Dekoratif ve Grafik Sanatlar Müzesi
  • Aeroscopia 

Şehirdeki konaklama seçenekleri ve otelleri hakkındaki tavsiyelerimize Toulouse’de nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin