Tilimsan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Nefis Lezzet

Fransız mutfağının esintilerini hissedeceğiniz Tilimsan’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Cezayir’in sevilen kentinde aç kalmayacağınızdan eminiz.. Tilimsan’da ne yenir diye merak ediyorsanız yazımızı dikkatle inceleyin.. Kentte ülkenin geleneksel lezzetlerini tadabileceğiniz pek çok restoranın yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemekle karşılaşabileceğiniz restoranlar mevcut..

”Tilimsan’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

1- Shakshouka

Shakshouka, Tilimsan

Bizdeki menemeni anımsatan bu yemeğin ismi Şakşuka.. Kuzey Afrika’nın yöresel lezzetlerinden biri.

İçeriğinde ise domates, biber, soğan, domates sosu ve yumurta yer alıyor. Bize kahvaltılık gibi gelse de çoğu restoranda akşam yemeği mezesi olarak servis edildiği bilgisini de verelim.

2- Mutton

Mutton, Tilimsan

Kuzu ve koyun eti kentte en sevilen et çeşitlerinden biri Mutton..

Yoğun soslarla birlikte pişirilen bu lezzetli et yemekleri, Tilimsan’da hemen her restoranda bulabileceğiniz cinsten… Tatları ise oldukça güzel. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Fasolada

Fasolada, Tilimsan

Yunanlıların geleneksel lezzetlerinden biri olarak gösterebileceğimiz Fasolada, pek çok ülkenin başlangıç yemeklerinden biri.

İçerisinde bakla, kuru fasulye, havuç, soğan, maydanoz, kereviz ve daha pek çok sebzenin yer aldığı bu lezzetli çorbaya, zeytinyağı da eklenince tadından yenmiyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Makroudh

Makroudh

Tilimsan geziniz sırasında yorulduğunuzu hissediyorsunuz ve biraz da kan şekeriniz düştü. Kısa bir mola verip Makroudh’un tadına bakmanın tam da zamanı!

Afrika’nın en ünlü lezzetlerinden biri olan bu kurabiyemsi tatlı, irmik ve undan yapılan içerisi badem ve fındık ezmesiyle doldurulmuş harika bir lezzet.

Tilimsan’da hemen her kafe ve fırında bulabaileceğiniz Makroudh’un tadına mutlaka bakın deriz.

5- Dolma

Dolma, Tilimsan

Dolma, Cezayir’in geleneksel lezzetlerinden biri. Tilimsan’da da halk, sebzelerin içini pirinçten yaptıkları harçla doldurup pişirmeye bayılıyor.

Akşam yemeklerinde meze olarak masalardaki yerini alan bu lezzetli dolmalar, kentte mutlaka denemeniz gereken yemeklerden biri.

6- Polvoron

Polvoron, Tilimsan

Ana vatanı İspanya olsa da son dönemlerde kentin popüler yiyeceklerinden biri haline gelen Polvoron, şehirde sıklıkla karşılaşacağınız tatlılardan biri.

İçerisinde un, şeker, süt ve fındık yer alan bu lezzetli tatlı, ağır, yumuşak ve çok kırılgan bir kurabiye aslında. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz

7- Asida Tatlısı

Asida Tatlısı, Tilimsan

Hamur işi bir lezzet olarak tanımlayabileceğimiz Asida, içerisinde buğday unu, bal, sıvı yağ ve yulaf lapası yer alan puding kıvamındaki bir yemek aslında.

Tilimsan’da bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olarak gösterebileceğimiz gibi kahvaltıların da ayrılmaz bir parçası haline gelmiş. Denemenizi tavsiye ederiz.

8- Cezayir Şarabı

Cezayir Şarabı, Tilimsan

Cezayir’de, Fransız döneminden kalma oldukça hoş bir Şarap kültürü mevcut.. Bölgede pek çok üzüm bağı ve yerel üretim noktası bulunuyor.

Tilimsan geziniz sırasında bir akşam yemeğinizde, Cezayir Şaraplarından birini sipariş etmenizi tavsiye ederiz. Aroması ve yumuşaklığına hayran kalacağınızdan eminiz..

Tilimsan Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin