Tilimsan Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

 Pek çok uygarlığı ağırlamış, Cezayir’in batısındaki küçük şehir Tilimsan sayıca az ama etkili gezilecek yerleri barındırıyor.

Tekstil ve el sanatları alanından hayli gelişmiş olan Tilimsan gezilecek yerler bakımından sınırlı ama büyüleyici mekânlar sunuyor. Zamanında Osmanlı, İspanya ve Fransa egemenlikleri altında yaşamış Tilimsan’da bu ülkelerin bıraktıkları izleri görmek mümkün. Şehirde kuru bir çöl iklimini yaşansa da dağlardan gelen serin havanın etkisi hissediliyor.

#1 Tilimsan Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Mechouar Sarayı

mechouar sarayı

Zianid hükümdarı Yaghmorassen’in evi olan saray zamanında Osmanlı egemenliğinde kale olarak kullanılmış. Fransızlar döneminde de hastane ve kışla görevi gören sarayda şehrin tarihinin tüm izlerini görebilirsiniz. Cezayir tarihini merak ediyorsanız ilk durağınız olabilir.

2- El Ourit Şelaleleri

el ouirirt şelaleleri

2009 yılına kadar kurumuş olan, çam ağaçlarıyla kaplı dağlık bir alanda bulunan şelale yeniden dökülmeye başlamış. Tilimsan şehir merkezine 7 km uzaklıkta yer alan şelale, doğal güzelliğiyle ve temiz havasıyla seyahatinize renk katabilir.

3- Lalla Setti Eğlence Parkı

lalla setti

Özellikle çocuklarınızı götürmek isteyeceğiniz muhteşem manzaralı eğlence parkında iyi vakit geçirecek pek çok alan bulacaksınız. Farklı konseptlerde düzenlenmiş oyun ve dinlenme parkurlarında dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Ancak yiyecekler biraz pahalı gelebilir.

4- Mansourah

mansourah

Kelime anlamı “muzaffer” olan Mansourah, tarihinde kanlı ve acı olaylara şahit olmuş ve günümüze kalıntıları kalmış tarihi bir bölge. Alanı koruyan 12 metre yüksekliğindeki duvar kalıntıları zeytinlikler boyunca uzanıyor. Her zaman açık olan Mansourah’da, Faslılardan kalan camii kalıntılarını ve ayakta kalan minareyi de görebilirsiniz.

5- Tilimsan Ulu Camii

tilimsan ulu cami

Cezayir’de Almoravid mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Ulu Camii, ilk olarak 1082 yılında inşa edilmiş. Ancak geçen yüzyıl içinde yenilenmiş ve geliştirilmiş. Kuzey Afrika’nın önemli yapılarından olan camii minaresine çıkmak için 133 basamak tırmanmanız gerekiyor. Ayrıca camiinin yanında bir İslami mahkeme ve İslam üniversitesi bulunmaktadır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin