Benin Gezilecek Yerler | 15 Turistik Nokta

Benin, Afrika’da köle ticaretinin gelişmesinde önemli rol oynadı ve voodoo sanatlarının doğum yeri oldu. Bunlar, Afrika ulusunun karmaşık ve zengin tarihinin sadece küçük parçası.

Detayları Benin gezilecek yerler listemizde sizlere şehrin mutlaka gezilmesi gereken turistik noktalarını derledik.

Benin yüz ölçümü olarak bakıldığında küçük bir ülke ama büyük kentleri var. Keşfedilmeyi bekleyen müzeler, mimari yapılar ve gerçekten unutulmaz pazarlar gezginleri ödüllendiriyor. Benin’in güzelliklerine örnek olarak palmiye ağaçlarıyla süslü Atlantik kumsallarını, çita ve filleri, ulusal park ve bahçeleri sayabiliriz.

Genel yargılar buranın güvenli olmadığı ve seyahat açısından zorluk yaşadığı yönünde. Garanti ediyoruz ki, Benin’in yolları ve sağladığı hizmetler birçok Afrika ülkesinden daha iyi.

#1 Benin Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Cotonou

cotonou benin

Cotonou, Benin’in başkenti değil ancak öyle hissettiriyor 🙂 İlk kez Afrika’ya gidiyorsanız şehrin doluluk oranı gözünüzü biraz korkutabilir. Diğer taraftan da palmiye ağaçlarıyla kaplı kumsallar, Pendjari Milli Parkı gibi gezi noktaları var. Festival zamanında buralarda olursanız voodoo etkinliklerine yakından bakabilirsiniz.

2- Ouidah

Ouidah

Tarihteki çeşitli olaylardan dolayı Fransa ve Portekiz‘den etkilenen bir şehirdir. Cotonou’ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ouidah, Afrika tarihi ile ilgileniyorsanız sizlere güzel müzeler sunuyor. Kölelik ve voodoo üzerine yapılmış müzeler Ouidah başka olmak üzere önce Benin’e, ardından Afrika’ya dair bilgilendirici eserlerle dolu.

3- Porto Novo

Porto Novo benin

Benin’in başkentidir ve eski Fransa’nın hakimiyeti altında da Fransızlara başkent olmuştur. Önce Cotonou’yu ziyaret edip Porto Novo’ya geçtiyseniz, neden buranın başkent olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Kültürel aktiviteler başkentte daha fazla ve şehirde hâlâ Portekizcenin etkisi sürüyor. Kraliyet sarayını, soylulara ait bahçeleri, Porto Novo krallarının müzesini gezebilirsiniz.

4- Abomey

Abomey

17. yüzyılda yani yaklaşık 300 yıl önce, Eski Dahomey’in başkentiydi. Abomey’e yapılan gezilerin başlıca nedeni Abomey Kraliyet Sarayı’dır. Bu mimari yapı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başarmış. Tahrip olan bölgeleri olsa da halen muazzam tarihi değere sahiptir. Sarayda yaşayan kralların hayat hikayeleri ise büyüleyici.

5- Grand-Popo

Grand-Popo

Köle ticaretinde önemli rol oynadığı için ilginç bir tarihi vardır. Şimdilerde tatil köyü olan kasabanın eskiden nasıl bir yer olduğu insanları şaşırtıyor. Cotonou’ya yaklaşık 1 saat mesafede olan Grand-Popo, dinlenmek ve yüzmek için harika bir mekan. Dilerseniz Mono Nehri civarında yürüyebilir ve egzotik kuşları izleyebilirsiniz.

6- Natitingou

Natitingou

Pendjari Milli Parkı’ndan 50 kilometre uzaklıkta, elverişli bir konuma sahip olan Natitingou, kendine has cazibe merkezleriyle turist çekiyor. Şehrin Fransa kolonisi olduğu zamanlarda inşa edilen müzesinde, Somba halkının yaşam biçimini anlatan belgeler var. Yöresel lezzetlerden Shea tereyağını denemeden buradan ayrılmayın.

7- Bohicon

Bohicon

Bohicon’da birkaç gününüzü sıkılmadan geçirebilirsiniz. Modern bir şehir görüntüsü veren Bohicon, Benin’deki en iyi pazarlara sahip. Sabah saatlerinde pazarlar çok kalabalık oluyor. Kalabalığa karışmak istemiyorsanız aklınızda bulunsun.

8- Tanguieta

Tanguieta

Fransızların sömürge zamanından kalma binaları görmek için harika bir yerdir. 20 bin kişilik nüfusu ile ziyaretçilerini karşılıyor. Bohicon kadar olmasa da canlı pazarları burada da gezebilirsiniz. Şelaleler, ulusal park, yaban hayatı gibi etrafınızda çeşitli keşif noktaları olacak.

9- Parakou

Parakou

Benin’in ikinci en büyük şehri olan Parakou’nun tahmini nüfusu 200 bin. Geniş sokaklar ve açık alanlar nedeniyle Porto Novo ve Cotonou kadar kalabalık gelmiyor. Kentin ekonomisi pamuk, tekstil ve fıstık yağı üzerinedir. Geleneksel Bariba mimarisini ve geleneksel bira yapımında uzmanlaşmış yerleri Parakou’da keşfetme şansınız oluyor.

10- Nokoue Gölü

Nokoue Gölü

Nokoue köyü ve gölü, kuş gözlemciliği konusunda nokta atışıbölgelerin başında geliyor. Ancak ne yazık ki, insan elinin değdiği yer bir zaman sonra bozulmaya uğruyor. Burada da kirlilik nedeniyle doğal yaşam tehdit altında.

11- Tchaourou

Tchaourou

Parkou’nun yaklaşık 60 kilometre uzağında bulunan Tchaourou, öncelikli olarak bir tarım kentidir. Aynı zamanda Nijerya ile olan münasebetinden dolayı ticari yönü de gelişmiştir. Fabrikalardan bazıları ziyarete açık. Meraklıları için rehberi turlar düzenleniyor.

12- Nikki

Nikki

Tarihi Bariba’nın başkenti Nikki, Nijerya’yı da biraz içine alarak geniş bir alanı kontrol eden, eski bir saraya ev sahipliği yapıyor. Bozulmamış görkemiyle Benin gezilecek yerler listesinde muhakkak olmalı. Kraliyet sarayı, kraliyet müzesi ve yerel yemekler Nikki’yi cazip kılıyor.

13- Pehunco

Pehunco

Benin’de popüler yerleri gezdikten sonra Pehunco’ya gelmenizi tavsiye ederiz. Burada çok turistik yer yok. Normal bir köy ve pazar yeri Pehunco’ya hayat veriyor. Kırsal kesimde yaşayan halktan Benin hakkında fikir alabilirsiniz.

14- Boukoumbe

Boukoumbe

Natitingou’nun yaklaşık 40 kilometre batısında yer alır. Boukoumbe, Benin’in en yüksek noktası olarak bilinir. Panoramik manzarasıyla turistlerin gözünden kaçmıyor.

15- Malanville

Malanville

Yolculuk biraz zor olduğu için taksi tutmanız akıllıca olacaktır. Yerli halkın fikrini sorarsanız size Nijer Nehri Köprüsü’nün civarındaki tavuk ve cipsi tavsiye edecektir. Bunları da yiyin ama pazar atmosferini tatmadan da geri dönmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin