Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı, Tekirdağ şehir merkezine 60, Çorlu ilçe merkezine ise 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yolcuların havalimanından şehir merkezine olan ulaşımları haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. Tekirdağ Belediyesi’ne ait herhangi bir toplu taşıma otobüsü ve HAVAŞ servis otobüsü hizmet vermemektedir.

Havalimanından Çorlu şehir merkezi ve otogarına gitmek isteyen yolcular ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen 13 numaralı Havalimanı – Çorlu Otogarı toplu taşıma otobüslerini kullanabilirler.

Tekirdağ’a doğrudan yolcu servisi olmadığından dolayı Çorlu’ya gidebilir ve buradan her yarım saatte bir hareket eden ilçe minibüsleriyle şehir merkezine ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Havalimanından Tekirdağ’a yolcuların ulaşımını sağlayabileceği herhangi bir belediye toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Ayrıca HAVAŞ servis otobüsleri de bu havalimanında hizmet vermemektedir. Doğrudan Tekirdağ’a gitmek için havalimanı taksilerini kullanabilir veya özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Ayrıca havalimanı terminal binası içerisinde araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente ofisi de bulunmaktadır.

Havalimanından Tekirdağ’a taksi, özel transfer ve araç kiralama ile ulaşım hakkında detaylı bilgileri alt başlıklardan okuyabilirsiniz.

Tekirdağ Çorlu Havalimanı Otobüs Ulaşımı

Havalimanı/Çorlu Otobüs ile Ulaşım

Tekirdağ Havalimanı, Çorlu ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanı ile ilçe merkezi arasında karşılıklı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen yolcu otobüsleri ulaşım hizmeti vermektedir. İç hat uçak seferlerine göre hareket eden otobüsleri gelen yolcu salonunun dışında bulabilirsiniz. Havalimanından Çorlu’ya seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 30 dakika sürmekte olup, kişi başı tek yön ücreti 5 TL’dir.

Tekirdağ Çorlu Havalimanı ile Çorlu ilçe merkezi arası çalışan belediye toplu taşıma otobüsleri güzergâh ve güncel hareket saatleri için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü web sitesini ziyaret edebilir veya 0850 459 37 64 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Şehir içi Toplu Taşıma İçin Tek Kart

Tekirdağ’da birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız Tek Kart satın alabilir ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu aşıma araçları ve Özel Halk Otobüsleri araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tek Kart’ı şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz. Ayrıca tek binişlik kartlar otobüs şoföründen satın alınabilir.

Tek Kart satın alabileceğiniz bayi listesini görüntüleyin.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Servis otobüsünü beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti veren havalimanı taksilerini kullanabilirler. Doğrudan Tekirdağ’a gidebileceğiniz gibi Çorlu’ya da ulaşımınızı sağlayarak buradan ilçe minibüsleriyle Tekirdağ’a geçebilirsiniz. Havalimanı taksileri gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Havalimanından Tekirdağ’a taksi ile yolculuk 45, Çorlu’ya 20 dakika sürmektedir.

Tekirdağ Çorlu Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından Tekirdağ, Çorlu ve diğer bölgelere taksi ile ulaşımın ücreti aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Çorlu: 60 TL
  • Havalimanı – Çorlu Otogarı: 70 TL
  • Havalimanı – Çorlu Belediyesi: 70 TL
  • Havalimanı – Çorlu Devlet Hastanesi: 70 TL
  • Havalimanı – Orion Alışveriş Merkezi: 65 TL
  • Havalimanı – Tekirdağ: 200 TL
  • Havalimanı – Çerkezköy: 180 TL

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Özel transfer hizmeti özellikle kişi sayısı ve bagaj fazlalığı olan yolcular için ideal bir ulaşım alternatifidir. Ayrıca ulaşımın kısıtlı olduğu ya da farklı bir güzergaha gitmek isteyen yolcular için oldukça pratiktir. Havalimanından Tekirdağ’a doğrudan bir toplu taşıma otobüsü bulunmadığından ve taksi ile ulaşımda değişen ücret tarifeleri göz önünde bulundurulduğunda bir özel transfer hizmeti satın almak kaçınılmaz oluyor. Özel transfer ile ulaşımın en önemli avantajlarından biri hızlı ve konforlu olsa da, taksi ücretleri gibi değişken ücret tarifelerine sahip değildirler. Sabit fiyatlarla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz firmalar arasında Perinthos Travel, Procar ve Sun Rent a Car bulunmaktadır. Rezervasyonunuz sırasında uçuş gün ve saatinizi yetkili kişiye verdiğinizden emin olun.

Tekirdağ Çorlu Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Tekirdağ’da birkaç gün kalmak ve çevre yerleri de keşfetmek istiyorsanız bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Havalimanı ile Tekirdağ arası ulaşımın kısıtlı ve pahalı olmasından dolayı araç kiralayarak bu güzergâhı daha rahat ve ekonomik bir şekilde gidebilir, diğer günler de şehrin farklı noktalarını özgürce dolaşabilirsiniz.

Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı için araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Avis, Budget, Hertz, Procar, Semerci Oto Kiralama, Sun Rent a Car, Pars 1 Rent a Car ve İnba Rent a Car yer almaktadır.

Tekirdağ Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Tekirdağ Şehirlerarası Otobüs Terminalinden havalimanına doğrudan bir toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Ancak otogardan Çorlu’ya hareket eden ilçe otobüslerine binebilir ve Çorlu’dan da 13 numaralı otobüs hattına aktarma yaparak havalimanına olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım türünün toplam maliyeti size 20 TL mal olacaktır.

Otogardan havalimanına daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşımı tercih ederseniz taksilere binebilirsiniz. Ortalama 45 dakika içerisinde havalimanına varmaktadır. Ancak bu ulaşım türü biraz pahalıya mal olacaktır. Tekirdağ’dan havalimanına taksi ile ulaşımın bedeli yaklaşık 160 TL civarıdır.

Tekirdağ Otogarı

Çorlu Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Çorlu ilçe otogarından havalimanına doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz servisler düzenlenmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen servis otobüsleri iç hat uçak seferlerine göre düzenlenmektedir. Havalimanına giden otobüsler uçak kalkış saatinden 2 saat önce Çorlu otogarından hareket etmektedir. Yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmekte olup, kişi başı tek yön ücreti 5 TL’dir. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Çorlu Otogarı ile havalimanı arası çalışan belediye otobüsleri Salı 18.45, Çarşamba 06.45, Cuma 08.55 ve Pazar günü saat 14.25’te hareket etmektedir.

Çorlu otogarı ile havalimanı çalışan belediye toplu taşıma otobüsleri güzergâh ve güncel hareket saatleri için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü web sitesini ziyaret edebilir veya 0850 450 89 89 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin