Tebriz’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri

İran’ın geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz harika kenti Tebriz’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Tebriz’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

İran’da yaklaşık 37 milyon Türk yaşıyor. Ülkede nüfusun neredeyse tamamının Türk olduğu şehir ise Tebriz… İşte tam da bu sebepten Tebriz’de aç kalmayacağınızdan eminiz.  Türkiye’dekinin neredeyse 3’te 1’i fiyatına karnınızı doyurabilmeniz, üzerine çay ve nargile keyfi yapabilmeniz mümkün…

Tebriz’de birbirinden lezzetli İran usulü Türk yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Kent geziniz sırasında kebaba doyacak, muhteşem tatlılar yiyeceğinizden de emin olabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Haj Ali Chelo Kebabı

Haj Ali Chelo Kebabı

Tebriz’in birbirinden ünlü kebapçılarından birinde Haj Ali Chelo Kebabını tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bizdeki şiş kebapla neredeyse aynı olan bu lezzetli et yemeği, tavuk, dana, kuzu veya sığır etinden yapılıyor. İçerisinde mutlaka domates, biber ve soğan gibi sebzelerde eklenen lezzetli yemek, mangalda pişiriliyor.

2- Kufteh Tabrizi

Kufteh Tabrizi

Pek çok sebzenin bir araya gelmesinden oluşan Kufteh Tabrizi, tercihe göre et ile de hazırlanabiliyor. Oldukça lezzetli bu ana yemek, kentteki bazı restoranlarda ara sıcak olarak da servis edilebiliyor.. Tadı ise oldukça lezzetli denemenizi tavsiye ederiz.

3- Chelow Kebabı

Chelow Kebabı

Tat ve görüntü olarak bizdeki Adana kebabı ile neredeyse aynı olan bu lezzetli yemeğe Tebriz’de, Chelow Kebabı deniyor. Müdavimi ise o oldukça fazla. Nar ve safranlı pilav ile birlikte servis edilen kebabın, tadına bayılacağınızdan eminiz..

4- Abgoosht

Abgoosht

İran’a özgü bu lezzetli güvecin ismi Abgoosht… Kuzu, nohut, beyaz fasulye, soğan, patates ve domates gibi malzemelerle yapılan bu lezzetli yemeği, Tebriz’de pek çok restoranda bulabilmeniz mümkün.. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Nougat

Nougat

Şeker, bal ve kavrulmuş fındığın muhteşem uyumunu göreceğiniz Koz helvası (Nougat), kentin en popüler tatlılarından biri.

Hemen her markette ve kafede bulabileceğiniz bu lezzetli helvanın; fındıklı, fıstıklı, cevizli ve bademli olmak üzere pek çok çeşidi de var. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Qalyan

Qalyan

Nargile, Tebriz’in simgeleşmiş içeceklerinden biri. Ününü dünyaya duyuran Tebriz nargilesine, Qalyan ismi veriliyor İran’da…

Bu konuda yalnızca nargile ve çay üzerine kurulu pek çok kafe bulmanız da mümkün kentte. Pek çok aromayı içerisinde barındıran nargile çeşitlerinden kendinize uygun geleni denemenizi tavsiye ederiz.

7- Barg Kebabı

Barg Kebabı

Barg Kebabı, Tebriz’de ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri. Tat olarak oldukça lezzetli bir etten yapılan yemek mutlaka pirinç ya da safran pilavı ile birlikte servis ediliyor.

8- Jujeh

Jujeh

Tavuk kebabı olarak tarif edebileceğimiz Jujeh Kebabı, kentin en meşhur lezzetlerinden bir diğeri.. Çoğu restoranda bulabileceğiniz tavuk şiş olarak sunulan kebap, ızgara domates ve soğanla da zengin bir aromaya sahip oluyor. Reyhan isimli restoranda Tebriz kebaplarının en lezzetlilerini tadabilirsiniz.

*Tebriz Gezilecek Yerler için..

Tebriz’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Tebriz’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri” üzerine 3 yorum

  1. Yani tebrize gelip buranın halkının türkü olup olmadığını fark etmediyseniz demk ki sizin allah kafanızda beyin yerine …….. artık ne diyeceğim. En azından oranın aklının yemeğini iran adını söylememeniz gerekiyordu

    Yanıtla
    • Merhaba, yazının giriş bölümünde Tebriz şehrinde Türklerin yaşadığı ve şehirde, İran usulü Türk yemekleri ile karşılaşılacağı belirtilmiştir. Uyarılarınız için teşekkür eder, keyifli okumalar dileriz.

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin