Taif Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

İklimi ve tarıma elverişli topraklarıyla Taif, kendine has özellikleriyle bölgesindeki diğer şehirlerden sıyrılıyor.

Taif gezilecek yerler yazımızda, iyi vakit geçirebileceğinizi düşündüğümüz parkları, tarihi yapıları ve çarşıları derledik. Suudi Arabistan‘ın Mekke Bölgesi’nde yer alan 3. büyük şehir olan Taif, tarihi boyunca önemli olaylara tanıklık etmiş. Ülkenin de en turistik şehri sayılıyor.

#1 Taif Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Al Hada

al hada

Gül yetiştiriciliği ve bahçeleriyle ün yapmış Al Hada’da gezecek çok fazla yer bulacaksınız. Teleferikler ve Al Kar Köyü değerlendirilecek seçenekler arasında olabilir. Ayrıca konaklama imkanı sağlayan çok sayıda lüks otel de görebilirsiniz.

 2- Al Shafa

Al Shafa

Yeşil rengiyle buluşacağınız manzaraları ve piknik alanları olan doğal bir yer, Al Shafa. Deniz seviyesinden hayli yüksek bir alanda olan bölgede deve yolculuğu da yapabilirsiniz.

3- Al Rudof Parkı

Al Rudof Parkı

Taif’in güneyinde ağaçlar ve granit kayalarının arasında geniş ve doğal bir park olan Al Rudof’ta, küçük bir hayvanat bahçesi de bulunuyor. Park, pazar günleri dışında 09:30-01:00 arası ziyaret edilebilir.

4- Okaz Çarşısı

Okaz Çarşısı

Eskiden şairlerin atışmalarını gerçekleştirdiği alan, bugün çarşı olarak hizmet veriyor. Halen pazar günleri bir şairin katılım sağladığı çarşıda, yöresel pek çok eşya bulabilirsiniz. Hatta dönem dönem düzenlenen konferans, spor müsabakaları, sergi gibi etkinliklere de katılabilirsiniz. Çarşı, her gün 16:00-23:30 arası açık.

5- Parklar

Taif şehri parklarıyla ünlenmiş, her köşe başında gül ağaçlarıyla kaplı bahçelerini görebileceğiniz bir yer. Şehir turunda yorulduğunu an bir parka çekilip soluklanabilir, muhteşem gül kokuları eşliğinde dinlenebilirsiniz.

6- Shubra Palace (Şehir Müzesi)

Shubra Palace

Zamanında kralların konakladığı, geleneksel bir Suudi evi, müze haline getirilmiş. Çok sayıda eserin sergilendiği müze binası da şehrin en ünlü ve seçkin tarihi binası. Süslü pencereleri, kapıları ve yemyeşil bahçesiyle dikkat çekiyor. Müzeyi pazar günleri hariç her gün, her saat ziyaret edebilirsiniz.

7- Kral Fahd Bahçesi

Kral Fahd Bahçesi

Taif’teki en büyük bahçeyi görmek istiyorsanız, Kral Fahd Bahçesi’ne doğru yola çıkmalısınız. İçinde oyun alanları, banklar, çeşmeler ve bir de camiinin bulunduğu bahçe, görülmeye değer yerlerden biri.

8- Teleferik

Ortadoğu’nun en büyük teleferik hattının bulunduğu şehirde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Taif Dağı’nı izlemek için seçilecek iyi bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Taif gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye turistik noktaları aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin