Süleymaniye’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Irak’ın yöresel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Süleymaniye’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Süleymaniye’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Irak mutfağı ile Türk mutfağının oldukça benzer iki mutfak olduğu bilgisini verelim. Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.

Listenin ilk sırasında;

1- Kebap

Kebap

Orta Doğu’nun dillere destan lezzeti kebabın en güzelini Süleymaniye’de yiyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Bu konuda çok sayıda restorana sahip olan kentte; sığır, keçi, tavuk ve balık etinden hazırlanmış ve mangalda pişirilmiş pek çok lezzetle karşılaşacağınız bilgisini verelim.

2- Kubba

Kubbah

Bizdeki içli köftenin neredeyse aynısı Kubba.. Kentin en sevilen lezzetlerinden biri. Süleymaniye halkının evinde sürekli pişirdiği yemeklerden biri.

Restoranlarda ara sıcak olarak göreceğiniz kubbayı; içerisine sığır, keçi, kuzu veya deve etinden hazırlanmış bol soğanlı harca sahip lezzet topları olarak tanımlayabiliriz. Genel olarak da kızartılarak pişiriliyor.

3- Samosa

Samosa

Süleymaniye’de yiyeceğiniz en lezzetli yemeklerden biri Samosa…

İçerisine isteğe bağlı olarak patates, soğan, bezelye, mercimek, makarna, erişte, peynir ve sığır eti gibi malzemeler eklenen bu lezzetli böreğin tadına bayılacağınızdan eminiz.

Yağda kızartılan börekler çıtır çıtır hale geldikten sonra mutlaka Hint turşusu ve yeşil biber sosu ile birlikte servis ediliyor.

4- Humus

Humus

Süleymaniye’nin en ünlü mezelerinden biri olan Humus, oldukça lezzetli bir Arap mezesi… Nohut ve tahin ile yapılan bu lezzeti tatlandırırken; muhakkak zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sarımsak da kullanılıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Kileicha

Kileicha

Irak’ın geleneksel tatlılarından biri olarak servis edilen Kleicha, fındık, Hindistan cevizi, çikolata ve şeker gibi malzemelerle doldurulmuş bir çeşit kurabiye esasen.

Yapımında kakule ve gül suyu da kullanılan bu lezzetli yöresel tatlı, farklı aromasıyla turistlerin dikkatini çeken lezzetlerden biri.

6- Arap Salatası

Arap Salatası

Süleymaniye restoranlarına gider gitmez size başlangıç aperatifi olarak sunulan Arap salatası, oldukça lezzetli ve vitamin değeri yüksek bir yiyecek..

İçerisinde biber, domates, sarımsak, zeytin, ton balığı, soğan ve enginar gibi malzemelerin yer aldığı bu salatanın ana vatanı Filistin olarak bilinse de Irak ve pek çok Arap ülkesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak gösteriliyor.

7- Arak

Arak

Irak’ta içki pek tercih edilen bir içecek olmasa da ülkenin en ulusal alkollü içeceklerinden biri haline gelmiş Arak, Süleymaniye’de deneyimleyebileceğiniz içeceklerden biri.

Türk rakısı ile oldukça benzer aromaya sahip bu içkiyi denerken dikkatli olmanızda fayda var. Yüksek alkol oranına sahip ve oldukça sert..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin