Stuttgart’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Nefis Lezzet

Almanya’nın sanayi devi kentlerinden Stuttgart, turistik cazibe noktaları ve lezzetli atıştırmalıklarıyla binlerce konuğunun seyahatlerini unutulmaz kılıyor.

Peki, kaliteli bir Almanya turuna başlamak için en güzel şehirlerden olan Stuttgart’ta ne yenir , ne içilir gelin beraber öğrenelim.

Modernliğin ve klasikliğin harmanlandığı şehirde, kendine has lezzetlerinin yanında, Alman mutfağının en güzel örneklerini deneme şansınız var. Ayrıca, ülke genelinin aksine biralarının değil nefis meyve şaraplarının nam saldığı bir kent bulacaksınız.

#1 Stuttgart’ta Ne Yenir ?

1- Bratwurst

Stuttgart’ta ne yenir
Bratwurst

Sokak lezzetlerinden biri olarak sayabileceğimiz Bratwurst, Almanya’ya özgü sosislere verilen isim. Stuttgart’ta ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan bu yemeği, sandviç ekmeği arasında yiyebildiğiniz gibi sadece sosislerin tadına da bakabilirsiniz.

2- Dampfnudel

Dampfnudel

İçleri çeşitli malzemelerle doldurulmuş hamurların tencerede iyice pişirilmesiyle yapılan Dampfnudel, tadılması gereken bir diğer lezzet. Piştikten sonra lahana ve patates gibi sebzelerle servis ediliyor. Özellikle hamur işlerinden hoşlanıyorsanız bu yemeğe bayılacaksınız. Yine de fazlası zarar.

3- Maultaschen

Maultaschen

Kentinen popüler yöresel yemeği olarak Maultaschen’i gösterebiliriz. Stuttgart’ta ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet size biraz mantıyı anımsatacak. Farkı bir özelliği ise bizim mantılarımızdan biraz daha büyük ve içine çok fazla malzeme dolduruluyor.

4- Paprikahuhn

Paprikahuhn

Tavuk etini tercih edenler için güzel bir seçenek olan Paprikahuhn, hardallı sosla pişirilen ve baharatlarla tatlandırılan bir yemek. Stuttgart’ta ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor. kentin hemen her restoranında ulaşabilmeniz de mümkün. Denemeyi ihmal etmeyin.

5- Schnitzel

Stuttgart’ta ne yenir
Schnitzel

Schnitzel, Avusturya kökenli bir yemek olsa da Almanya’nın geleneksel lezzetleri arasına girmiş. Öyle ki, çoğu insan Alman mutfağına özgü bir tat olduğunu düşünüyor. Stuttgart’ın çoğu restoranında kolaylıkla bulacağınız bu yemek; un, yumurta ve ekmek kırıntıları ile kaplanmış dana etinden yapılıyor.

6- Schwarzwalder Kirschtorte

Schwarzwalder Kirschtorte

Kremalı bir pasta olan Schwarzwalder Kirschtorte, kiraz ve kakaoyla tamamlanıyor. Oldukça hafif bir tatlı olan bu pastanın Stuttgart’ta ne yenir endişesini ortadan kaldırdığını da belirtleim. Sıcak bir kahve eşliğinde tatmanızı tavsiye ederiz.

7- Spätzle

Spätzle

Makarna çeşidi olan Spätzle, ünlü Alman yemeklerinden biri. Geleneksel olarak Spätzle, etli yemeklere (Schnitzel gibi) bir garnitür olarak servis ediliyor ama kendisini de ana yemek olarak sipariş verebilirsiniz. Stuttgart’da bulabileceğiniz sayılı vejetaryen yemeklerinden biri aynı zamanda.

8- Meyve Şarapları

Meyve Şarapları

Stuttgart’ın şaraplarıyla ünlü olduğunu söylemiştik. Başta elma olmak üzere pek çok meyvenin sıcak ve klasik şaraplarını deneyebilirsiniz.

9- Alman Birası

Alman Birası

Almanya biralarıyla tüm dünyada üne sahip bir ülke. Bu nedenle en güzel bira deneyimlerini bu ülkenin şehirlerinde yaşayabilirsiniz. Stuttgart’ta ise şehre özgü  Althier ve Scharzbier markalarını bulabilirsiniz.

*Almanya, kültürüne göç nedeniyle aşina olduğumuz ve bizden de dokunuşlar görebileceğiniz bir ülke. Etkileyici şehirlerinden biri olan Stuttgart için bir gezi planınız varsa size yardımcı olacak önerilerimize aşağıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Stuttgart’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin