Cancun’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 15 Enfes Tat

Mayalardan kalma tarihi güzellikleriyle görülmeye değer Cancun’un geleneksel yemeklerini sizler için derledik.

Cancun’da ne yenir, ne içilir  isimli yazımızı inceleyerek, Meksika’nın sevilen şehirlerinden olan Cancun’un en sevilen lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

#1 Cancun’da Ne Yenir ?

1- Sopa de Lima

Sopa de Lima

Meksika usulü yapılan bu çorba, tavuk çorbasının içine tortilla cipsi ve limon eklenmiş halidir. İstediğiniz sebzeyi ekleyebileceğiniz bu çorba hem vitamin açısından zengin hem de oldukça lezzetli.

2- Panuchos

Panuchos

El yapımı mısır ekmeklerinin üzerine konulan tavuklar, marul ve soğan gibi lezzetlerle harmanlanıp servis ediliyor. Cancun’un sevilen atıştırmalıklarından olan panuchos, özellikle içkilerle iyi gidiyor.

3- Papadzules

Papadzules

Kabak çekirdeğinden yapılan ekmeğin içi kızartılmış yumurtayla dolduruluyor ve üzerine özel bir sos dökülüyor. Denemenizi önerdiğimiz bu dürümlerin oldukça baharatlı olduğunu belirtmekte fayda var.

4- Cochinita Pibil

Cochinita Pibil

Muz yapraklarına sarılarak pişirilen domuz etinin, ekşi portakal sosuyla birlikte servis edildiği cochinita pibil, yiyebileceğiniz en farklı lezzetlerden biri.

5- Kibis

Kibis

Kibis, yuvarlak şekilde hazırlanmış buğday püresi ve sığır etinin içlerinin doldurularak servis edilmesinden oluşur. İster soğanla isterseniz de domatesle tercih edebileceğiniz bu toplar özellikle sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Dilediğiniz zaman yiyebileceğiniz bu lezzet Cancun sokaklarının popüler lezzeti.

6- Queso Relleno

Queso Relleno

Cancun’da şık akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan Queso relleno, zengin malzeme birleşiminden oluşmaktadır. Sarımsak, soğan, pastırma, tarçın, üzüm ve yumurtanın birleştiği bu yemek karışık görünse de lezzetiyle damaklara hitap ediyor.

7- Ceviche

Ceviche

Meksika’nın hemen her şehrinde yapılan ve sevilerek yenilen cevicne,somon filetolarının zeytinyağı ve limonla harmanlanıp sunulduğu lezzetli bir yemektir. Buharda pişirilmiş somon filetolarının piyazlık fasulyelerle veya yeşilliklerle sunulduğu yemek hafif ve sağlıklı yemeklerin başında geliyor.

8- Sopes

Sopes

Tortillaların, ekşi kremalı tavuk, sığır veya domuz etiyle sunulduğu sopes, yemeklerden önce atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Şık restoranlardan sokak tezgâhlarına kadar bulabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık olan sopesi denemenizi öneriyoruz.

9- Chilaquiles

Chilaquiles

Kızarmış tortillaların, salsa sosu, yumurta veya peynirle sunulduğu genellikle kahvaltılarda tercih edilen bir lezzettir. Meksika’nın geleneksel baharatlarını tadabileceğiniz bu atıştırmalık tortillaları denemelisiniz 🙂

10- Margarita

Margarita

Meksika gezinizde margarita içmeden gezmek olmaz. Tatlı içki seviyorsanız mangolu margaritayı denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

11- Meksika Şarabı

Meksika Şarabı

Genellikle tekilası ve birasıyla ön plana çıkan şehrin bunların yanında oldukça lezzetli şarapları da bulunuyor. Şaraplarının tadına bakmak isterseniz, yemeklerin yanında birer kadeh sipariş edebilirsiniz.

12- Taco

Taco

Muz ya da mısır yaprağının içerisinde servis edilen bu lezzetin ismi Tamal. Cancun’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor. Tavuk eti ve çeşitli soslara bandırılarak hazırlanan bu lezzetli yemek, Cancun’un sokak tezgahlarında sıklıkla karşılaşacağınız lezzetlerden bir diğeri. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

14-  Churros

Bu çıtır çıtır lezzetin tadına bayılacağınızdan eminiz. İrmik gibi malzemelerle hazırlanan ve bizdeki halka tatlısına çok benzeyen churros, Cancun’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bir lezzet.

Üzerine toz şeker ve tarçın eklenerek servis edilen bu lezzetli tatlının en önemli özelliklerinden biri de çikolatalı sosa bandırılarak tüketiliyor olması. Yeni kızartılmış olanlardan satın almaya dikkat edin! 🙂

15- Flan

Kent sokaklarını dolaşırken canınız tatlı çekiyor ve Cancun’da ne yenir diye düşünüyorsanız akla gelecek en lezzetli tatlardan biri de Flan.. Krem karamele benzetilen bu sütlü tatlı şehir de sık sık tüketilen Latin Amerika tatlarından biri. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

*Cancun gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Cancun’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin