Stockholm’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Şehir Lezzeti

İsveç’in başkenti Stockholm’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Stockholm’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek şehrin geleneksel ve popüler lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Yellow Pea Soup

Yellow Pea Soup

Bezelye tadını sevmiyorsanız yiyebileceğiniz en lezzetli bezelye çorbasını Stockholm’de tadabilirsiniz. Çorba arayışı içindeyseniz ve Stockholm’da ne yenir diye düşünüyorsanız Finlandiya, Norveç ve İrlanda gibi kuzey ülkelerinden sıklıkla tüketilen yellow pea soup’ı tercih edebilirsiniz. Sizi kuzey soğuklarından koruyacağından emin olabilirsiniz. 🙂

2- Toast Skagen

Toast Skagen 

Karides ve havyarla yapılan bu tost, yemeklerinizden önce sunulan ufak atıştırmalıklardır. Deniz mahsulleri tüketmeyi seviyorsanız bu toast skageni de sevmeniz mümkün.

3- Jonsson’s Temptation

Jonsson’s Temptation

Deneyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri olan jonsson’s temptationu kesinlikle denemelisiniz. Stockholm’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu yemek; hamsileri patates ve soğanla birlikte fırınlandığı bu yemek hafif akşam yemekleri için tercih edilebilir.

4- Marinated Salmon with Dill Potatoes

Marinated Salmon with Dill Potatoes

Avrupa ülkeleri arasında somon balığının sık tüketildiği noktalardan biri İsveç’tir. Somon balığının en lezzetlisini deneyebileceğiniz restoranlarda salmon with dill potatoesi sipariş etmeyi unutmayınız.

5- Knäckebröd

Knackebröd

Sadece Stockholm’de değil birçok ülkede sevilerek yenilen knackebröd, kıtır ekmeklerdir. Soslarla veya krem peynirle tüketebileceğiniz bu lezzet oldukça sevilmektedir.

6- Prinsesstårta

Prinsesstårta

Meyve reçeli, krema ve sünger kekin birleşimiyle olan en lezzetli tatlılardan biridir prinsesstarta.  Stockholm’da ne yenir sorusuna lezzetli mi lezzetli bir yanıt veriyor. Tüm özel günlerde yapılan bu tat damağınızı şenlendirecek.

7- Swedish Pancakes

Swedish Pancakes

İncecik açılan pankeklerin tatlı meyveler ve krem şantiyle sunulduğu bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Sadece sabah kahvaltılarında değil tatlı krizleriniz tuttuğunda da bu tatlı pankekleri sipariş edebilirsiniz. 🙂

8- Oat Milk Latte

Oat Milk Latte

Yulaf sütünden yapılan bu latte, son dönenin popüler içeceklerinden biridir. Kremayla şekiller verilen bu içecek hem lezzeti hem de şık görüntüsüyle sevilerek tüketiliyor.

9- Cinnamon Buns

Cinnamon Buns

İsveç’in en popüler lezzetlerinden olan cinnamon buns, tarçınlı çöreklerdir. Üzerlerine lezzetli kremalı soslar dökülerek servis edilebilen bu ekmekler oldukça lezzetli.

*Stockholm gezilecek yerler  yazımızı gördünüz mü?

Stockholm’da ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin