Stavropol’de Ne Yenir, Ne İçilir? 7 Enfes Lezzet

Rusya’nın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz Stavropol’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

”Stavropol’de Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz. Rus mutfağının geleneksel yemeklerini deneyimleyebileceğiniz gibi dünya mutfağından pek çok lezzet ile de karşılaşmanız mümkün.. Çok sayıda restoran ve kafe bu konuda titizlikle hizmet veriyor şehirde..

Listenin ilk sırasında;

 1- Okroshka

Okroshka, Stavropol

Stavropol soğuklarında, içebileceğiniz en lezzetli çorbalardan biri Okroshka.. Stavropol’de ne yenir sorusuna verilecek en güzel cevaplardan.. İçerisinde salatalık, turp, soğan, haşlanmış patates ve yumurta gibi malzemeler yer alan başlangıç yemeğinin vitamin değeri de oldukça yüksek.

Grip ve nezle gibi hastalıklarda iyileştirici güce sahip olduğu biliniyor. İsteğe bağlı olarak içerisine sosis ya da dana eti de eklenen bu lezzet bombasını denemenizi tavsiye ederiz.

2- Pelmeni

Pelmeni, Stavropol

Bizdeki mantıyla eş değer lezzetteki Pelmeni, kentte en çok tüketilen geleneksel lezzetlerden biri..

İnce ve mayasız hamurun içerisine isteğe bağlı olarak eklenen kıyma ya da sebze ile hazırlanan bu yemeği Stavropol geziniz sırasında denemenizi tavsiye ederiz.

3- Shashlyk

Shashlyk, Honolulu

Şaşlık, Orta Doğu ve Balkanların en sevilen yemeklerinden biri.. Rus mutfağının da vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelen kebap, genellikle kuzu etinden yapılıyor ve ızgarada pişiriliyor. Mutlaka deneyin!

4- Kholodets

Kholodets, Stavropol

Et suyu ve jöle kullanılarak elde edilen bu farklı lezzetin ismi Kholodets… Stavropol’de ne yenir sorusuna verilen en güzel cevaplardan biri.. Çoğu restoranda bulabileceğiniz yemeğin ana malzemeleri bütün haşlanmış yumurtalar ve tavuk eti. İsteğe bağlı olarak meyve veya sebze ile de genişletilebiliyor tarif. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

5- Piroşki

Piroşki, Stavropol

Stavropol halkı, krepe bayılıyor.. Süt, un ve şekerden yapılan Piroşki, kimi zaman kahvaltıların vazgeçilmezi kimi zaman da öğle yemeklerinin şahı haline geliyor.

Tatlı ya da tuzlu olarak hazırlanabilen lezzetli atıştırmalıklara isteğe bağlı olarak meyve ya da peynir ekleyebilirsiniz.

6- Syrniki

Syrniki, Stavropol

Syrniki, Rus usulü pancake aslında.. Un, yumurta, süt ve kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli atıştırmalıkların doyuruculuğu ise tartışılmayacak yoğunlukta…

Stavropol kahvaltılarının vazgeçilmezi bu yiyeceği, ünlü Rus reçelleriyle birlikte tüketmenizi tavsiye ederiz.

7- Votka

Votka, Stavropol

Stavropol’e kadar gelip de ünlü Rus votkasını denemeden dönmek olmaz elbette! Akşam gezmelerinizden birini mutlaka dünyaca ünlü Rus votkasıyla taçlandırın deriz.

Ancak yine de içerken dikkat etmek de fayda var. Oldukça sert olan içkinin çarpma özelliği de meşhur..

Stavropol Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin