Siegen’de Ne Yenir? | Şehrin En Meşhur 7 Lezzeti

Almanya’nın önemli şehirlerinin arasında dağlık bir bölgede yer alan küçük bir şehir Siegen… 100 bin nüfusa sahip olan şehri hareketli kılan şey ise burasının bir üniversite şehri olması.

Siegen’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Türklerle sıklıkla karşılaşabileceğiniz bu şehirde birçok Türk restoranı ve özellikle de dönercisine rastlayabilirsiniz. Bu durum özellikle farklı lezzetleri denemekten çekinenler için iyi bir haber diye düşünüyoruz. Böylece Türk ziyaretçiler için “Siegen’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için pek çok Türk lezzeti bulmak mümkün olabilmektedir.

Şehirde çok fazla öğrenci bulunduğu için haliyle pek çok fast food restoranına da denk gelebiliyorsunuz. Cafe ve bar tarzı mekanlar ise şehrin talebini karşılayacak düzeyde değil. Bu nedenle şehirde bir şeyler içip keyif yapabilecek mekan bulmak biraz sıkıntılı olabiliyor.

Şehirde Türk mutfağının yanında Çin, Japon, İtalyan, Vietnam gibi farklı ülkelere ait mutfak kültürlerine ait yemekleri de deneyebiliyorsunuz. Bu da şehri gastronomi anlamında seçeneğin bol olduğu bir destinasyon haline getiriyor. Fiyat olarak ise Siegen’de yeme içme maliyetlerinin diğer Alman şehirlerine nazaran daha uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Şehrin bir de internet sitesi bulunuyor. Gerçi sitede daha çok teknik bilgilere ve belediyeciliğe ait detaylar yer verilmiş. Dileyenler buradan siteye girerek inceleyebilirler. Gezinizi planlarken bu sitenin de faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle sitedeki turistik etkinliklerle ilgili bilgilendirmeler sizin için olukça işe yarar olacaktır.

Bu kadar genel bilgiden sonra artık Siegen’de ne yenir? Ne içilir? diye merak edenler için listemize geçelim isterseniz;

1. Sosisli Sandviç

Siegen'de ne yenir
Sosisli Sandviç

Siegen sakin ve ufak bir şehir olduğundan sosyal aktivite anlamında Almanya’nın diğer şehirlerine göre biraz durgun kalıyor. Burada köylerde bulunan futbol takımlarının maçlarını izlemek ise şehirde haftasonları yapılabilecek en keyifli şeylerin başında geliyor. Siegenlilerin maç izlerken en fazla tercih ettiği yiyeceklerin başında ise sosisli sandviç gelmektedir. Bir de yanında bira olunca günün en lezzetli öğünü bu olabilir.

2. Döner

Siegen'de ne yenir
Siegen sınırları içinde pek çok Türk restoranı bulabiliyorsunuz.

Şehrin Geisweid bölgesi Türklerin yoğunlukta yaşadığı yerlerden biri. Haliyle bölgede Türk lezzetlerine bol bol rastlayabiliyorsunuz. Özellikle döner yemek istiyorsanız burası sizin için çok ideal bir bölge olacaktır.

Siegen’de döner yemek isteyenler için yerli bir mekan önerisini paylaşmak istedik;

Sema Döner

Adres: Rathausstr. 22, 57078 Siegen

Telefon: 49 2723 686220

3. Pizza

Pizza Hut Siegen
Pizza Hut Siegen

Söylediğimiz gibi burası bir öğrenci şehri ve burada pratik yiyecekler her zaman daha fazla ilgi görmektedir. Pizza da Siegen’de ne yenir? Ne içilir? soruları için verilebilecek en meşhur cevaplardan biridir. Eğer pizza seviyorsanız Siegen’i de bu yönüyle seveceksiniz demektir. Şehir içinde butik pizzacıların yanı sıra dünya genelinde pek çok yerde görebileceğiniz zincir pizzacılara da rastlayabiliyorsunuz.

Pizza yemek isteyenler için önerimiz aşağıda;

Pizza Hut

Adres: 9030 Siegen Ln, Baton RougeLA 70810

Telefon: (225) 768-1277

4. Siegerländer Krüstchen

Siegerländer Krüstchen
Siegerländer Krüstchen

Geleneksel bir kahvaltı öğünü arıyorsanız denemeniz gereken yemeklerin başında bizce Siegerländer Krüstchen geliyor. Şnitzel üzerine kızarmış yumurta eklenerek hazırlanan kahvaltılık geleneksel Siegen yemekleri arasında bulunuyor ve şehirde çok seviliyor. Yanında ise çoğunlukla patates kızartması, patates salatası ya da kavrulmuş patates bulunmakta ve çavdar ekmeği, turşu gibi gıdalarla servis edilmektedir.

5. Krombacher

Krombacher Siegen
Krombacher birası artık Siegen ile özdeşleşmiş durumda

Almanya’ya gelmişken ülkenin en hakiki Alman birasını içmeden olmaz. Eğer bira seven bir bünyeye sahipseniz Siegen’de ne yenir? Ne içilir? sorusunun cevaplarından birisi istisnasız bira olmalıdır. Siegen’de ve Almanya’nın genelinde ise en yaygın olarak tüketilen bira markalarının başında ise Krombacher birası gelmektedir. Bira özellikle Siegen ile özdeşleşen şehrin simgelerinden biridir. Bunun yanı sıra Warsteiner isimli yerel bira markasını da tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

6. İkea

İkea Siegen
Dilerseniz İkea’nın klasik tatlarını Siegen İkea’da deneyebilirsiniz.

1943 yılından bu yana modüler mobilya konusunda dünyanın en bilinen mağazalarından biri olmayı başaran İkea’nın bir şubesi de Siegen’de bulunuyor. İkea’yı ziyaret edenler bilir; burası sadece bir mobilya mağazası değil, aynı zamanda bir restoran da. İşte bu nedenle biz de listemize bu mağazayı eklemeyi uygun bulduk. Mağazada sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar çok geniş bir yelpazede biftek, sosisli, köfte ve daha pek çok lezzet ziyaretçilerin açlığını gidermesine yardımcı olmaktadır.

Adres: Wallhausenstrasse 60, 57072 Siegen

Telefon: 49 6192 9399999

Ziyaret Saatleri: İkea mağazası 10:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

7. Hamburger

Siegen Hamburger
Öğrenciler arasında hamburger en çok tüketilen yiyeceklerin başında gelmektedir.

Öğrenci milleti için pratik yemekler vazgeçilmezdir. Öğrencilerin fazla olduğu bir yerde de işletmelerin çoğunda hızlı tüketilebilen yemekler çok fazla ilgi görmektedir. İşte bu nedenle Siegen’in meşhur yemekleri arasında hamburger başı çekmektedir. Burada pek çok ünlü zincir dükkanlarda ve şehre özgü butik cafelerde ev yapımı hamburgerlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Lezzetli hamburgerler yemek için bir mekan önerisi isterseniz bir alt satıra bakabilirsiniz;

Brick & Burger

Adres: Hindenburgstraße 8, 57072 Siegen, Almanya

Telefon: 49 271 25007850

pinEğer siz de değerli fikirlerinizle yazımıza katkıda bulunmak isterseniz bizimle yorum kısmından düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Böylece Siegen’e gitmeyi planlayan ziyaretçilerimize doyurucu bir “Siegen’de ne yenir? Ne içilir?” rehberi hazırlamamıza yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin