Siegen’de Gezilecek 15 Yer | Detaylı Anlatım

Siegen

Almanya’nın Arnsberg bölgesinde yer alan Siegen şehri, ülkenin üniversite şehirlerinden biri..

Siegen gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik. 100 binlik nüfusuyla sessiz sakin ve huzurlu bir kent olan Siegen’de turistik noktalar ise bir hayli fazla. 1224 yılında kurulduğu düşünülen şehir, köklü tarihi, müzeleri ve parklarıyla dikkatleri üzerinde topluyor

#1 Siegen Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Heimatmuseum

Heimatmuseum

1978 yılından beri hizmet veren Yerel Tarih Müzesi, İkinci Dünya Savaşı’nda ülkenin yaşadığı tarihi olayları anlatıyor. Kuzey Almanya’nın tarihine ve günlük yaşantısına küçük bir yolculuk yapacağınız müzede, birbirinden etkileyici tarihi eserlerle karşılaşacağınızın bilgisini verelim. Diğer yandan Yerel Tarih Müzesi’nde, İkinci Dünya Savaşı yıllarından kalma bir belge ve fotoğraf arşivi de yer alıyor.

2- Siegerlandmuseum

Siegerlandmuseum

Şehrin en değerli müzelerinden biri olan Siegerland Sanat ve Tarih Müzesi, ülke çapında ünlü sanatçılarının eşsiz koleksiyonlarının sergilendiği muazzam bir müze.

Çağdaş sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz müzenin en değerli sergileri ise Peter Paul Rubens’in dokuz orijinal süslemesi olarak bilinir. Belediye binasına çok yakın bir konumda yer alan müze, şehirde turistlerin sık sık ziyaret ettiği gezi noktalarından biri aynı zamanda..

3- Dörnschlade Şapeli

Dörnschlade Şapeli

1862 yılında inşa edildiği bilinen Dörnschlade Şapeli, bölgenin en ünlü dini noktalarından biri. Aynı zamanda bir türbe olarak gösterilen şapelin iç tasarımı da ziyaretçilerine Neo-Gotik mimarinin etkilerini sunuyor.

4- Wendener Kulübesi

Wendener Kulübesi

Şehrin kültürel anıtlarından biri olarak gösterilen Wendener Kulübesi’nin, Sanayi Devrimi’nden önce yaptırıldığı düşünülüyor. O zamanlar fırın olarak kullanılan kulübenin, Almanya’nın en eski  fırınlarından biri olduğunu biliyor muydunuz?

Günümüzde ise 1800’lü yıllardaki hali bozulmadan müzeye çevrilmiş ve bölgeye gelen turistlerin dikkatini çeken bir gezi noktası haline gelmiş.. 🙂

5- Wilnsdorf Müzesi

Wilnsdorf Müzesi

1990’lı yıllardan beri kentin en popüler müzesi olma unvanını kaybetmeyen Wilnsdorf Müzesi, kentin en keyifli müzelerinden biri. Sergilediği sanat eserlerinin ilginçliğiyle dikkat çeken müzenin diğer bir özelliği de kentte gerçekleşen konser ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapması.. 🙂

6- Reinhold Forster Erbstollen

Reinhold Forster Erbstollen

Şehirde yer alan kömür madenin bir parçası olan Reinhold Forster Erbstollen, 1879 yılında Siegen madenciliği için ayırt edici bir nitelik taşıyordu. Günümüzde ise turistik cazibe merkezlerinden biri haline gelen tünel, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği ve bol fotoğraf çektirdiği gezi noktalarından biri.

7- Tierpark Niederfischbach e. V

Tierpark Niederfischbach e. V

Şehrin en ünlü gezi noktalarından biri de Niederfichbach’ın Hayvanat Bahçesi.. İçerisinde birçok hayvan türünü barındıran müzede, soyu tükenmekte olan pek çok hayvana da titizlikle bakılıyor. Ailenizle birlikte boş bir gününüzde ziyaret edebileceğiniz bahçede, bir şeyler yeyip içebileceğiniz şirin mi şirin bir kafe de mevcut..

8- Çağdaş Sanatlar Müzesi e.V.

Çağdaş Sanatlar Müzesi e.V.

1950’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren Siegen’in önemli müzelerinden bir diğeri de Çağdaş Sanatlar Müzesi… Oldukça zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapan müzede, resimden tutun da fotoğraf ve video sanatına kadar sanatın hemen her alanından eserler bulabilmeniz mümkün.. 🙂

Müzeyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise bölgenin ünlü isimlerinden Bernd ve Hilla Becher’in çalışmalarına ev sahipliği yapması. Diğer yandan Rubens Ödülleri’nin sahiplerini kapsayan Lambrecht – Schadeberg koleksiyonunu da içerisinde barındıran müze, sanat severlerin her yıl akın ettiği gezi noktaları arasında yer alıyor.

9- Oberes Schloss

Oberes Schloss

Şehrin Orta Çağ’dan kalma yapılarından biri olan Oberes Schloss, 307 metre yükseklikteki bir tepede yer alır. İçerisinde Siegerland Müzesi’nin yer aldığı kalenin 1261 yılında inşa edildiği düşünülüyor. 20. yüzyılın başından beri müze olarak hizmet veren binada, tam olarak 35 oda ve bin beş yüz metrekarelik sergi alanı yer alıyor.

10- Obernautalsperre

Obernautalsperre

Harika bir doğa yürüyüşü ve doğaya nazır harika bir piknik isteyenler için Obernautalsperre, 8.5 kilometrelik uzun ve bakımlı göl kıyısıyla bölge halkının ve turistlerin sıklıkla uğradığı gezi noktaları arasındadır. Yürüyüş severlerin yanı sıra koşucular, kayakçılar ve bisikletçilerinde sık sık kullandığı doğa içinde harika bir parkura sahiptir.

11- Ginsburg

Ginsburg

12. yüzyılda inşa edilen Ginsburg kalesi, muhteşem manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Bir dağ kalesi olarak gösterebileceğimiz Ginsburg aslında Hilcenbach şehrinde yer almaktadır.

12- Breitenbachtalsperre

Siegen gezilecek yerler

Breteinbach barajı, 7 kilometre uzunluğunda bir kıyı şeridine sahiptir.  Bu kıyı şeridi amatör sporcular, yürüyüşçüler, paten kullanımıyla ilgilenenler ve bisikletçiler için oldukça popüler bir gezi durağı olarak gösterilir.

13- Südwestfälisches Eisenbahnmuseum Siegen ( Vestfalya Demiryolları Müzesi)

Siegen gezilecek yerler

Vestfalya Demiryolları Müzesi, Siegen’in en önemli müzelerinden biri olarak gösterilir.  İçerisinde eski trenler, araçlar ve binaların yer aldığı müze, harika bir sergi salonu olarak hizmet vermektedir.

14– Trupbacher Heide

Siegen gezilecek yerler

Siegerlander dağlarının eteklerinde yer alan Trupbacher Heide, şehrin popüler gezilecek yerlerinden biridir. Olağanüstü doğa manzaraları sunan park, Siegen halkı kadar bölgeye gelen turistlerin de uğrak noktasıdır.

15- Junkernhees Kalesi

Siegen gezilecek yerler

Şehrin Rönesans mimarisiyle dikkat çeken yapılardan biri de Junkernhees Kalesi’dir. 1523 yılında yapıldığı söylenen kalenin, 1698 yılında restore çalışmalarından geçtiği bilinmektedir.

Siegen hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra seyahat hazırlıklarında.. Uçak bileti fiyatları için endişelenmene gerek yok. Senin için önceden hazırladığımız Siegen seferleri sayfasından en ucuz uçak biletini anında satın alma şansı elde edebilirsin!

*Almanya’nın Diğer Şehirleri için.. 🙂

Siegen gezilecek yerler listemiz ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri de siz olabilirsiniz..

Siegen’de Ne Yenir? | Şehrin En Meşhur 7 Lezzeti

Siegen'de ne yenir? Ne içilir?

Almanya’nın önemli şehirlerinin arasında dağlık bir bölgede yer alan küçük bir şehir Siegen… 100 bin nüfusa sahip olan şehri hareketli kılan şey ise burasının bir üniversite şehri olması. Siegen’de Ne Yenir? Ne İçilir? Türklerle sıklıkla karşılaşabileceğiniz bu şehirde birçok Türk restoranı ve özellikle de dönercisine rastlayabilirsiniz. Bu durum özellikle farklı lezzetleri denemekten çekinenler için iyi … Devamını oku…

Bizi Takip Edin