Dakka’da Ne Yenir? | En Popüler 14 Lezzet

Bangladeş’in başkenti Dakka, ülkenin turistler tarafından en fazla tercih edilen destinasyonları arasında bulunmaktadır. Farklı lezzetler peşinde koşanlar için Dakka, riskli olmasının yanında oldukça zengin bir rota.

Dakka’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Dhaka, sokak lezzetleri üzerine kurulmuş bir yemek kültürüne sahip. Bu nedenle Dakka’da ne yenir? sorusuna cevap olarak şehirde pek çok sokak lezzeti bulmak mümkün olabiliyor. Şehir, Bangladeş’in genelinde olduğu gibi temiz su bakımından yetersiz olduğundan sokak lezzetleri hijyen açısından sıkıntılı olabiliyor ve çeşitli hastalıklara yakalanmaya sebep olabiliyor. Biz gene de hazırladığımız listemizde bu sokak lezzetlerine de yer vereceğiz ancak deneyip denememek size kalmış bir durum.

Dakka’nın en popüler yemekleri genellikle pirinçle yapılmaktadır. Yemeklerde kullanılan birbirinden farklı baharatlar ise yemeklerin daha lezzetli bir hal almasını sağlamaktadır. Eğer pirinç ve baharatlı tatlar damak zevkinize hitap ediyorsa Dakka’da çok sıkıntı çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz.

Dakka, ülkemize göre yeme içme masrafları bakımından çok daha uygun bir yer. Buradaki yeme içme giderlerinizi çok ekonomik bir şekilde halledebileceğinizi söylememiz mümkün. Dakka’da sokak lezzetleri konusunda şüphelerinize kulak verip daha hijyenik olduğunu düşündüğünüz zincir fast food dükkanlarını tercih ederseniz masraflarınız biraz artabilir ancak gene ülkemizden çok daha fazla bir ödeme yapmayacağınızı söyleyebiliriz.

Şimdi artık otantik bir Dakka yemek deneyimi yaşayabilmeniz adına “Dakka’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için hazırladığımız listemize göz atalım isterseniz;

1. Rasmalai

Dakka'da ne yenir
Rasmalai

Bangladeş’te en başarılı rasmalai’yi yiyeceğiniz yerlerin başında Dakka geliyor. Esasında bir Hint tatlısı olan rasmalai, Dakka şehrinde de çok tercih edilen bir tatlı türüdür. Tatlının özünde süt ve peynir kullanılmaktadır. Rasmalai’yi Bangladeş’teki bütün tatlıcılarda bulmanız mümkündür.

Dakka’ya geldiğinizde bu meşhur tatlıyı denemek isterseniz mekan önerimiz aşağıda;

Alibaba Sweets

Adres: Hazi M.A. Gatur Square, Staff Quarter, Demra, Dhaka 1360, Bangladeş

Telefon: +880 2-8913328

Mekanda fiyatların oldukça makul olduğunu ve tatlıların çok taze bir şekilde servis edildiğini de belirtmemizde fayda var. 

2. Kapalı Su

su
Şehirde sağlıklı su bulmak oldukça sıkıntılı

Dakka’da ne yazık ki musluktan akan su içilmiyor. Bunun sebebi ise suyun yüksek miktarda arsenik içermesi. Bu nedenle Dakka’da iken kapalı suları tüketmenizi öneriyoruz. Bu hayatı önem taşıyan bir durum olduğundan ayrı bir madde olarak dikkatinizi çekmenin faydalı olacağını düşündük.

3. Dondurma

Dakka'nın en popüler yemekleri
Dondurma ile ferahlığın keyfini sürün

Dakka, oldukça nemli bir iklime sahip olduğundan buraya gelenler için serinletici lezzetler çok daha önemli olmaktadır. Bu konuda da dondurma serinlemek isteyenler için en lezzetli seçeneklerin başında gelmektedir. Tabi her yemekte dikkat edilmesi gereken hijyen konusu dondurma için de geçerli. Bizim tavsiyemiz dondurma yemek için zincir mağazaları tercih etmeniz yönünde olacaktır.

Lezzetli ve hijyenik dondurma alabileceğiniz bir mekan tavsiyesini aşağıda bulabilirsiniz;

MOVENPICK Ice Cream & Coffee

Adres: House No, Shariatullah Bhaban, 121/C Gulshan Ave, Dhaka 1212, Bangladeş

Telefon: +880 2-9861919

Burası gece geç saatlere kadar açık olduğundan gece geç saatlere kadar şeker ihtiyacınızı kolay bir şekilde giderebilirsiniz. Burada şehrin en iyi dondurmalarını tadabilirsiniz.

4. Türk Yemekleri

İstanbul Restaurant Dhaka
İstanbul Restaurant Dhaka

Dakka’da yerli lezzetler tatmak isterseniz bunun için çeşitli mekan alternatifleriniz bulunuyor. Bizim önerimiz ise hemen aşağıda;

İstanbul Restaurant

Adres: House-10, Road-113, Gulshan- 2, Dhaka-1212, Bangladesh

Telefon: +88-01771-000000

Web Sitesi: www.istanbulrestaurantbd.com

Mekan sadece menüsü ile değil dekorasyonu ile de kendinizi ülkemizde gibi hissetmenize yardımcı oluyor. Girişte bulunan “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” maketi, mekan içindeki Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden örnek maketler dekorasyonda ilk göze çarpan Türkiye esintilerinden.

5. Deniz Ürünleri

Karides Kebabı
Karides Kebabı şehirde en çok tercih edilen deniz ürünleri arasında bulunuyor.

Dakka’nın en popüler yemekleri arasında kesinlikle deniz ürünleri de yer alıyor. Şehirde balığın dışında ahtapot, karides gibi deniz canlıları da çok sevilmektedir. Izgarada pişirilen karides ise şehirde çok sevilen atıştırmalık bir sokak lezzetidir. Izgarada karides özellikle bu deniz canlısının en lezzetli olduğu kış aylarında çok fazla sevilmektedir.

Dakka’da tercihinizi deniz mahsullerinden yana kullanmayı düşünüyorsanız aşağıdaki mekanı ziyaret etmenizi öneriyoruz;

Fish & Co. Bangladesh

Adres: Crystal Palace, 22 Gulshan South AvenueDhaka City 1212, Bangladeş

Telefon: +880 1777-794181

6. Kacchi Biryani

Kacchi Biryani
Kacchi Biryani

Bangladeş mutfağını keşfetmek istiyorsanız denemeniz gereken yemeklerin başında kacchi biryani geliyor. Bu lezzet Bangladeş’in genelinde olduğu gibi Dakka’da ne yenir? sorusu için de şehre gelenlerin en azından bir kere denemesi gereken bir lezzet. Çeşitli baharatlarla harmanlanmış bir çeşit pilav olan biryani içinde et de bulundurmaktadır. Yemek çoğunlukla yanında sade bir salata ve ayrana benzer bir içecek olan borhani ile servis edilmektedir.

Biryani isimli bir geleneksel tadı denemek isterseniz aşağıdaki mekana uğramanızı tavsiye ediyoruz;

Hanif Biryani

Adres: 99 Motijheel Rd | near Biman OfficeDhaka City 1000, Bangladeş

Telefon: +8801811238040 ya da +8801791668811

İnternet Sitesi: www.hanifbiryani.com

7. Körili Pilav

Körili Pilav
Körili Pilav

Pirinç, Dakka’da pek çok farklı versiyonda servis edilebilmektedir. Bunlardan biri de köri ile harmanlanarak farklı bir aromaya sahip olan körili pilavdır. Eğer hijyenik bir ortama rastlarsanız körili pilavı en azından bir öğle yemeği menünüze dahil etmenizi önerebiliriz.

8. Borhani

Borhani
Borhani

Bangladeş’in ulusal içeceği diyebileceğimiz borhani, Dakka’da neredeyse bütün yemeklerin yanında servis edilmektedir. Ayranı andıran bir içecek olan borhani, serinletici etkisi ile yemeklerin verdiği ağırlığın atılmasında büyük rol oynamaktadır. Borhani nane, kimyon gibi baharatlar eklenerek hazırlanmaktadır. Borhaniyi şehirdeki bütün yeme içme mekanlarında bulmanız mümkün olmaktadır ancak paketli değil de açık bir şekilde hazırlanmış borhani denemek isterseniz ev yapımı borhani yapan yerleri bulmanız gerekiyor.

9. Sweet Lassi

Sweet Lassi
Sweet Lassi

Dakka’da denemeniz gereken bir diğer içecek de sweet lassi ismi verilen ve gene yoğurtla yapılan bir içecek. Borhaniye benzeyen bu içecek bazı yerlerde meyve karıştırılarak da hazırlanmaktadır. “Dakka’da ne yenir? Ne içilir?” listemize dahil ettiğimiz bu özel içeceği de en az bir kere denemenizi tavsiye ediyoruz.

9. Fuchka

Fuchka

Fuchka, Dakka’da karşılaşabileceğiniz en meşhur sokak yemeklerinden biridir. Ana maddesi patates olan püreler pişirilerek çeşitli salata malzemeleri ile servis edilmektedir. Fuchka satıcıları tezgahlarını çoğunlukla akşamları kurmaktadır.

10. Yer Fıstığı

Yer Fıstığı
Yer fıstığı ocaklarda kavrularak yenmektedir.

Yer fıstığı tıpkı ülkemizde olduğu gibi Dakka’da da çok sevilen ve kuruyemiş olarak tüketilen bir besin kaynağı. Dakka sokaklarında dolaşırken bir çok tezgahta yer fıstığını kavrulurke görebilirsiniz.

11. Paratha

Paratha
Paratha

Bir çeşit gözleme olan paratha mayasız hamurla yapılmaktadır. Sokaklarda birçok tezgahta bu ekmekten yapıldığını görebilirsiniz. Paratha, özellikle içine kebap sarılarak tüketilen lezzetli bir hamur işidir. Bu ekmek türü şehirde genellikle sabah kahvaltılarında katık olarak tüketilmektedir.

12. Khetapuri

Khetapuri
Khetapuri

Sokaklarda kızarmış yağ içinde pişirilen bu hamur işi de denenebilecek tatlar arasında bulunuyor. Mayalı hamur içinde bir miktar da dana eti konarak yağda kızartılmakta ve sokaklardan geçenlerin açlık hissini ortadan kaldırma konusunda onlara yardım etmektedir.

13. Meyve

Meyve
Dakka’da meyve satan pek çok sokak satıcısı görebilirsiniz.

Birçok gelişmemiş yerleşim yerinde görülen bir uygulamaya Dakka’da da tanık olabiliyorsunuz. Şehre özgü meyveler sokaklardaki satıcılarda dilimlenerek satılmaktadır. Meyveler tatlı ya da ekşi olabilmektedir. Tabi meyveleri tatmadan önce bunların nasıl temizlendiği konusunda aklınızdaki soru işaretlerini gidermenizi tavsiye ediyoruz.

14. Achar

Achar
Achar

Meyve ya da sebzelerden yapılan bir tür kızartma diyebileceğimiz achar, sokaklarda tabaklarda ya da minik paketler halinde satılabilmektedir. Dakkalılar bunu çoğunlukla atıştırmalık olarak tüketmektedir. Achar ve çok daha fazla lezzeti barındıran Dakka sokak lezzetleri hakkında fikir edinmek isterseniz aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ediyoruz;

pin Dakka’da ne yenir? Ne içilir? başlıklı listemizde sizler için şehirde en fazla tercih edilen lezzetleri sıraladık. Sizin de listemize eklememizi istediğiniz Dakka’ya özgü tatlar varsa bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz. Ve şehirde hijyen konusunun ciddi bir sorun olduğunu, bu nedenle yeyip içtiğiniz şeylere çok dikkat etmeniz gerektiğini tekrar hatırlatarak yazımızı burada sonlandırıyoruz. Bir başka lezzet rehberi yazımızda görüşmek üzere 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin