Side Kamp Yerleri – Side’de Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!

Tarih, gastronomi, gece hayatı, alışveriş ve deniz tatili… Antalya’nın Manavgat ilçesinin capcanlı bir tatil beldesi olan Side, denize sıfır konumu, ücretsiz yüksek standartlarda plajları, gezilecek yerlerden alışverişe, gece hayatından doğal tabiat alanlarına kadar aradığınız her şeyi fazlasıyla sunan harika bir tatil destinasyonudur. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Side, Roma dönemi kalıntılarının zenginliğinden, incecik kum tanelerinin olduğu sahillere varıncaya kadar yapılacak bir dolu şey ve keşfetmek için muhteşem hazineleri içerisinde barındırıyor.

Side’de dinlenmek ve güneşin tadını çıkarmak istediğinizde şehirdeki plajlara birkaç adım yürümeyle ulaşabilir, gecenin ilerleyen saatlerinde eğlence mekânlarında müziğe ve eğlenceye doyabilir, uyku vakti geldiğinde ise doğanın içerisinde ama aynı zamanda denizin dalga sesleri eşliğinde uyuyabileceğiniz bir kamp yerinde soluğu alabilirsiniz.

Side tüm bu zenginliğin yanında merkez ve çevre yerlerinde her zevke ve bütçeye hitap eden çadır, karavan ve pansiyon yerlerine ev sahipliği yapıyor. Tüm Side kamp yerlerinin sunduğu olanaklar eksiksiz ve beş yıldızlı otel konforunu aratmayan donanımda. Side için bir tatil planı yapıyor fakat çok fazla paralar harcamadan konaklamayı aradan çıkarmak istiyorsanız bu içeriğimiz tam size göre!

Ücretsiz Kamp Yerleri

Side Plajları Kamp Alanı

Fotoğraf: Neky4

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bu şirin tatil beldesi, tamamıyla denize sıfır konumu ve upuzun halk plajı, butik restoran ve mağazaları, capcanlı gece hayatı ve gezilecek yerleri ile yediden yetmişe her yaştan insanın yaz aylarında tatil için tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Side’de bir tatil planlıyorsanız kuvvetle muhtemel merkezi bir yerde olacaksınızdır. Ücretsiz halk plajının sahil uzunluğu da neredeyse Side’nin tamamına yakınına hâkim olduğundan deniz için burayı kullanmanız olasıdır. Pırıl pırıl bir kumu ve tertemiz denizi ile yüksek standartta deniz tatili yapabilmenize olanak sağlıyor. Özellikle çocuklu aileler için oldukça idealdir. Hafta sonu kalabalık olduğunu unutmamalısınız. Şezlong fiyatları çok uygun ve soyunma kabini, WC ve duş gibi imkânlar da bulunuyor.

Side Halk Plajı’nda çadır kampı da atabiliyorsunuz. Ancak sahilin iç kısımlarına doğru. Kamp süreniz boyunca yeme içme ihtiyaçlarınızı plajdaki restoranlardan karşılayabilirsiniz. Bölgenin havasından ise bahsetmeye gerek yok herhalde? Akdeniz’in en güzel gün batımlarının yaşandığı noktalardan biri olan Side’de kamp atarak denizin tatlı esintisine karşı deliksiz bir uyku uyumanız mümkün. Gün ortası Side merkezini dolaşıp tatilinizi daha keyifli hale dönüştürebilirsiniz.

Side’ye ulaşım da oldukça kolaydır. Antalya başta olmak üzere ilçelerinden her gün sık aralıklarla minibüsler hareket etmektedir. Antalya’nın doğu ve batı yönünden gelecek olanlar ise Side tabelalarını takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, restoran, cankurtaran ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama ücretsiz. Şezlong kiralama 5 TL.

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Evrenseki Büyük Halk Plajı Kamp Alanı

Evrenseki Halk Plajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Abdullah Telli

Side Halk Plajı’nın sonlandığı yerde kıyı şeridini Evrenseki Halk Plajı tamamlıyor. Her iki plaj da birbirine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Burası da tıpkı Side Halk Plajı gibi canlı, kumsalı tertemiz ve denizi berraktır. Denizinin dibi kumsal ve derinliği başlangıçta çocukların yüzebileceği seviyededir. Her iki plaj da bölgede sıkla gelinen yerdir. Burası için de hafta sonları kalabalık olduğunu unutmamalısınız. Soyunma kabinleri, WC, duş ve şezlong imkânları mevcut. Ayrıca gün ortası bir şeyler yiyip içebilmeniz için restoranlar bulunmaktadır.

Plajın olduğu noktada Manavgat Belediyesi kamp alanı bulunuyor. Burada çadır kurup kamp atabiliyorsunuz. Alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe yerleri mevcut. Ayrıca WC yerleri de bulunmaktadır.

Side içerisinde çalışan toplu taşımalar Evrenseki Halk Plajı’nın olduğu noktadan geçiyor. Her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Ayrıca araçla gelecek olanlar Antalya başta olmak üzere çevre şehirlerden kolayca ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanında araçlar için otopark yeri mevcuttur.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, restoran, büfe, cankurtaran ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 15 TL. Şezlong kiralama 5 TL.

Haritada Görüntüle >

Fenomen Rafting & Camping

Fenomen Rafting ve Camping

Fıçıköy kamp alanının karşı kıyısında yer alan Fenomen rafting ve kamp alanı bölgenin tüm doğal güzelliklerini içerisinde barındıran, kamp süreniz boyunca gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz birbirinden eğlenceli aktiviteleri, huzur veren doğal yapısı ve lezzetli yemekleriyle tercih edebileceğiniz bir yer. Tesis, daha çok rafting üzerine yoğunlaşsa da, çadırla konaklama imkanı da sunmaktadır. Eğer doğayla baş başa kalıp rafting deneyimi yaşamak ve gelmişken bir gece kalayım derseniz ikisini bir arada burada deneyimleyebilirsiniz.

Kamp alanı, Köprüçay ırmağının hemen kenarında, tertemiz havası ve kuş cıvıltılarının eksik olmadığı renkli ve bir o kadar da sakin bir yer. Daha önce hiç rafting deneyimi yaşamamış olsanız bile deneyimli rehberler eşliğinde Köprülü Kanyonu’nun eşsiz güzelliklerini güvenle keşfedebilir, harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Rafting sonrası tesisin kendi restoranında pişen birbirinden lezzetli yemekleri tadarak, hamakta şekerleme yapabilirsiniz.

Çadırlı kamp yapmayı düşünenler için tüm temel gereksinimler mevcut. Çadırlara aydınlatma ve prizler uzatma kablolarıyla sağlanıyor. Dileyen kendi yiyeceklerini ortak kullanımlı mutfak alanında pişirebiliyor. Sıcak-soğuk içecekler için bir de kafesi bulunmakta. Irmak kenarında doğayla baş başa kalıp keyifli bir kamp deneyimi yaşamak isterseniz burayı değerlendirebilirsiniz.

Kamp alanına ulaşım Karabük mevkii üzerinden sağlanıyor. Manavgat’tan yola çıkıp Çolaklı’yı geçtikten sonra Taşağıl ve Sağırın istikametinde ilerleyerek Bozyaka Bucağı’na gelmeden önceki ilk yol ayrımından Karabük mevkii yönüne saparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kamp alanı yolun sağlında kalıyor ve tabelası mevcuttur. Ayrıca otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Manavgat’tan Karabük Köyü’ne doğrudan minibüsler hareket etmektedir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, Wi-Fi, çadır kamp alanları, rafting, ATV safari, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL.

Telefon: 0534 386 10 60

Web Sitesi: https://www.fenomenrafting.com/

Facebook: https://www.facebook.com/fenomentatilrafting/

Haritada Görüntüle >

Çevresindeki Kamp Yerleri

Manavgat Belediyesi Kamp Alanı

Manavgat Belediyesi Kamp Alanı

Bölgenin en işlek, en güzel ve en huzurlu yerlerinden birinin burası olduğunu söyleyebiliriz. Manavgat Belediyesi tarafından işletilen kamp alanı geniş bir arazi üzerinde, toprak zemin ve çam ağaçlarının olduğu, her yanı gölgelik bitişiğinde Manavgat Nehri’nin aktığı son derece güzel bir yer. Karavan ve çadır kampçıları çoğunlukla burayı tercih ediyor. Alana girdikten sonra dışarıya pek çıkasınız gelmiyor. Kuş cıvıltılarının eksik olmadığı, WC, elektrik, duş ve yeme içme gibi temel gereksinimlerin karşılandığı, diğer kampçılarla sosyalleşip harika zamanlar geçirebileceğiniz muazzam bir yer.

Yaz ayları hem yöre halkı hem de dışarıdan gelen karavancılar olunca ister istemez kalabalık bir yer haline dönüşüyor. Bu nedenle günün erken saatlerinde alana gelip kendinize kamp alanını ayarlamanız iyi olacaktır. Çocuklu ailelerin de güvenle konaklayabilecekleri bir yer. Çocukların zaman geçirebilecekleri oyun parkları mevcuttur. Ebeveynler ise alanda bulunan yürüyüş yollarını kullanarak etrafı keşfedebilirler. Mangal ne yazık ki yakılamıyor. Ancak birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunan mesire alanına gelebilir ve gün ortası mangal keyfi yaparken, günün sonlarına doğru tekrar buraya gelerek kampınızı atabilirsiniz.

Çok makul bir fiyata konaklama yapıyorsunuz. Böylesine güzel bir yerde bu denli uygun fiyat gerçekten çok çok iyi. Gelirken hamağınızı getirmeyi unutmayın. Kamp alanında bulunan çam ağaçları, hamak bağlayabileceğiniz yakınlıktadır. Ulaşıma gelecek olursak, Titreyen Göl’e 500 metre mesafede kalıyor. İlçe merkezinden toplu taşıma otobüsleri buraya kadar gelmektedir. Araçlarıyla gelecek olanlar ise Manavgat ilçe merkezini geçip Titreyen Göl istikametinde ilerleyerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Araçlar için otopark alanı mevcuttur. Karavanla da giriş yapılabilmektedir.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, çeşme (içilebilir değil), büfe, çadır-karavan yerleri,  ortak kullanım mutfak alanı, çamaşırhane, evcil hayvan ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL. Karavan konaklama 40 TL, 3. kişi ve sonrası için kişi başı 20 TL.

Telefon: 0242 456 96 91

Haritada Görüntüle >

Titreyen Göl Kamp Alanı

Titreyen Göl Kamp Alanı
Fotoğraf: Cengiz Göktaş

Titreyen Göl’e şehir içinde bir vaha desek doğru olur. Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili, genişçe bir göl alanı olan Titreyen Göl, Manavgatlıların yaz aylarında gelip yürüyüşler yaptığı, bisiklet sürdüğü ve bir ağacın gölgesine geçip saatlerce oturduğu nadide yerlerden biridir. Yerleşim yerlerine nispeten yakın olsa da, yine de az gürültünün, bol oksijenin ve kuş cıvıltılarının eksik olmadığı bir yer. Gün ortası bile çıkıp gelerek birkaç saat vakit geçirebilir, göl kenarında yürüyüş yaparak üzerinizdeki stresi atabilirsiniz.

Göl çevresinde yürüyüş yollarına ek olarak dinlenebileceğin banklar da bulunuyor. Orta kısımları ise farklı ağaç türlerinin olduğu yemyeşil düz bir alana sahip. Burada ücretsiz bir şekilde kamp atabiliyorsunuz. Göle yakın kısımlarda ağaçlık altında çadır kampı atabileceğiniz yerler mevcut. Kamp süresince ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir restoran yeri ve çevrede market ve büfeler bulunmaktadır. WC ve elektrik gibi imkânlar ise ne yazık ki bulunmuyor.

Ulaşım, Manavgat içerisinde yürünerek bile gelinebilecek mesafede. Ayrıca şehir içi çalışan toplu taşımalar da buraya gelmekte. Araçlarıyla gelecek olanlar için Manavgat merkezinde Titreyen Göl’ü gösteren tabelaları göreceklerdir. Göl çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Büfe, restoran, yürüyüş ve bisiklet yolları ve çadır konaklama yerleri. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Manavgat Şelalesi Kamp Alanı

Manavgat Şelalesi Kamp Alanı

Bölgedeki bir diğer tabiat harikası ise Manavgat Şelalesi’dir. Neredeyse bura ile özdeşleşmiş bir yer. Manavgat’a gelen yerli ve yabancı her turist mutlaka buraya gelir, vakit geçirir ve fotoğraflar çeker. Özellikle yaz ayları Manavgat’ın sıcaklarından kaçıp nefes almak ve rahatlamak için çok harika bir kaçış noktasıdır. Şelalenin olduğu yerin çevresi göz alabildiğine yemyeşil ağaçlarla dolu. Suyun sesi ise insana adeta bir terapi etkisi yapıyor. Etrafı dolaşıp fotoğraflayabileceğiniz yürüyüş yerleri bulunmaktadır. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çay bahçeleri ve birkaç restoran yeri bulunmaktadır.

Şelale etrafında yer alan ağaçlık alanda çadır kampı atabiliyorsunuz. Herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Manavgat’a yolunuz düşerse Titreyen Göl’ü pas geçip buraya gelmenizi tavsiye ederiz. Zira yerleşim yerlerinin dışında kalması nedeniyle gürültüden uzak bir yerdir. Yalnızca suyun sesi ve kış seslerinin olduğu Manavgat Şelalesi güzel bir gün geçirmek veya kamp atmak için oldukça idealdir.

İlçe merkezine 4 km ve 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Devlet Hastanesinin olduğu Hastane Caddesi yolunu kullanarak doğrudan şelaleye gelebilirsiniz. Ayrıca şehir içi dolmuşlarla da gelebilmek mümkündür.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, kafe, restoran, büfe, şelale ve yürüyüş yolları.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Mavi Cennet Kamping & Pansiyon

Manavgat’ın doğusunda, sahile birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunan Mavi Cennet Kamping, beş yıldızlı otel konforunu aratmayan konaklama birimleri ve konuklarına sunduğu eksiksiz olanakları ile keyifli bir kamp tatili geçirebilmeye fırsat tanıyor. Kamp alanının bahçe alanı oldukça yeşildir. Tam karşısında Akdeniz’in masmavi ve uçsuz bucaksız denizi yer alıyor. Oteller bölgesinde fakat gürültüden izole bir şekildedir. Tesisten çıkıp sahile inebiliyorsunuz. Dileyen deniz manzaralı kameriyelerde oturup denize karşı dinlenebiliyor.

Tesisin kendi bünyesinde restoranı mevcuttur. Ayrıca çadır konaklamaya ek olarak oda konaklama hizmeti de bulunmaktadır. Çadır alanları düz ve toprak zemin. Tüm taşlardan arındırılmış, orta ölçekte bir yer. Denize mesafesi 50 metre kadar. Dalga seslerini uyku öncesi çadırlara kadar geliyor. Bu da uyku kalitesini hiç şüphesiz arttırıyor. Restoran bölümünde kendin pişir kendin ye imkânı mevcut. Ayrıca ortak kullanımlı bir de mutfak bulunuyor. Sahil kısmında ise şezlonglar bulunmaktadır. Bununla birlikte dinlenme alanları ve soğuk bir şeyler içebileceğiniz sahile sıfır kafe alanı bulunmakta. Bu imkânlardan pansiyon ve çadır konaklaması yapan tüm konuklar yararlanabiliyor.

Manavgat Kızılot mevkiinde yer alan tesisin ilçe merkezine olan uzaklığı yaklaşık 15 km ve 20 dakikalık sürüş mesafesinde. Her gün düzenli olarak minibüsler iki güzergâh arası çalışmaktadır. Aracıyla gelecek olanlar Okurcalar yönünde ilerleyip Kızılot’a gelerek buradan ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesisisin araçlı misafirleri için otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, çadır, karavan ve oda konaklama, denize girilebilir alan, restoran ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 35 TL, karavan konaklama 120 TL, oda konaklama 220 TL. Kahvaltı 30 ve akşam yemeği 50 TL.

Telefon: 0242 748 34 55 – 0533 717 95 32 – 0537 673 64 16

Web Sitesi: http://www.mavicennetcamping.com/

Facebook: https://www.facebook.com/MaviCennetCampingPansion/

Haritada Görüntüle >

Osay Kamping & Pansiyon

Osay Camping

Mavi Cennet Kamping ile aynı konumda denize sıfır bir noktada bulunan Osay Kamping çadır, karavan ve pansiyon konaklama hizmeti veren bir yer. Kamp alanı geniş ve çimenlik alandır. Karavanlar için de yeterince alan mevcut. Bahçe içerisindeki yolu kullanarak sahile inebiliyorsunuz. Tesis içerisinde restoran, kafe ve dinlenme alanları gibi olanaklar mevcut. Ortak kullanımlı WC ve duş gibi imkânların yanı sıra mutfak, buzdolabı ve çamaşır yıkama alanı bulunmaktadır.

Sahil yeri kumla karışık küçük çakıl taşları ile örtülü. Denizi temiz ve çocukların da yüzebileceği derinlikte. Ayrıca şezlong ve şemsiye gibi olanaklar da mevcut. Denizden çıkıp birkaç adım atarak tesisin deniz manzaralı kafeteryasına gelebiliyorsunuz. Burada sıcak-soğuk meşrubat ve tost gibi aperatif yiyecekler bulabilmek mümkün. Karavancılar için de oldukça ideal. Uzatmalı kablolarla ışık ve priz sağlanabiliyor ve ücrete dâhildir.

Side-Manavgat taraflarında hem kamp atıp hem de denize girebileceğiniz, uygun bütçeli bir yer arıyorsanız sizlere burayı tavsiye edebiliriz. Osay Kamping, Manavgat’ın Kızılot mevkiinde yer alıyor. Günaşırı iki güzergâh arası minibüsler çalışmaktadır. Araçla gelecek olanlar ise Antalya-Mersin karayolunu kullanarak Kızılot tabelasından merkeze gelerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, kafeterya, restoran, çamaşırhane, çadır, karavan ve pansiyon konaklama, denize girilebilir alan, şemsiye, şezlong ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 70 TL ve pansiyon konaklama 120 TL.

Telefon: 0242 748 26 81 – 0535 815 26 23

Web Sitesi: http://www.osaypansiyon.com/

Instagram: https://www.instagram.com/osaycampingpansiyon/

Haritada Görüntüle >

Fıçıköy Kamping

Fıçıköy Camping

Türkiye’nin ilk Fıçı Köyü olan kamp alanı 2016 yılından bu yana konuklarına doğa içerisinde hem kamp konaklama hizmeti hem de rafting aktiviteleri sunan yerlerden biridir. Köprüçay Irmağı’nın hemen kıyısında, yemyeşil bir doğa içerisinde bulunan Fıçıköy Kamp Alanı, yerleşim yerlerine bir hayli uzak, sessiz ve sakin bir kamp deneyimi yaşamanıza olanak sunan keyifli bir yerdir. Kendi çadırınızla konaklayabileceğiniz gibi, tesisin ahşaptan yapılı fıçı görünümlü konaklama yerlerinde de kalabilirsiniz. Tesisin kendi konaklama yerlerinde yatak, yastık, pike ve havlunun yanı sıra kahvaltı dâhil imkânlar bulunmaktadır. Çadırıyla konaklama yapacaklar için ortak kullanımlı yerlere ek olarak hamak ve 24 saat sıcak su gibi olanaklardan faydalanabilmektedir.

Kamp alanının ırmak kenarında olması nedeniyle harika bir doğa yürüyüşü yapabilir, tesisin ATV safari, rafting ve motorla gezi gibi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Akşam ise nehir kenarında yakılan ateşin başına geçip sevdiklerinizle birlikte sohbetler edebilir, içeceklerinizi yudumlayarak anın tadını çıkarabilirsiniz. Fıçıköy Kamp Alanı, şehrin gürültüsünden uzakta yalnızca doğayla baş başa kalıp kafanızı dinleyebileceğiniz ve tüm yılın stresini üzerinizden bir çırpıda atabileceğiniz keyifli yerlerden biridir.

Fıçıköy kamp alanı Manavgat’ın Beşkonak Köyü’ne 1 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Manavgat’tan kalkan minibüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Kendi aracıyla gelmeyi düşünenler ise Side istikametinde ilerleyip Çolaklı’yı geçtikten sonra sırasıyla Taşağıl ve daha sonra Sağırın köylerini geçtikten sonra Bozyaka Bucağı yolunu takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesisin yol üzerinde tabelası mevcut olup aynı zamanda otopark alanı da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım mutfak alanı, piknik alanı ve piknik masaları, hamak, çocuk oyun parkı, ATV, rafting etkinlikleri. Fıçı çadır ve oda konaklamalarında kahvaltı dâhildir.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 30 TL, fıçı çadır konaklama gecelik 200 TL, fıçı büyük ev konaklama gecelik 250 TL.

Telefon: 0532 310 98 62 – 0531 289 25 04

Web Sitesi: https://www.ficikoyler.com/

Instagram: https://www.instagram.com/ficikoyler/

Haritada Görüntüle >

Tazı Kanyonu Kamp Alanı

Göz alabildiğine yemyeşil bir vadi ve içerisinden geçen Köprülü Irmağı ile ziyaretçilerine seyir zevki yüksek doyumsuz bir manzara sunan Tazı Kanyonu, Antalya’nın belki de en güzel yerlerinden biridir. Denizden bıkıp kendini doğaya atmak isteyenlerin ilk kaçış noktalarından biri olan Tazı Kanyonu, enfes panoramik manzaralar, yürüyüş yolları ve fazlasıyla temiz bir hava sunuyor.

El değmemiş o kadar çok noktası var ki tamamına yakını doğal bir haliyle gelenleri karşılıyor. Manzarası için diyecek tek bir kelime bile yok. Bu güzel yerde kamp atmak inanın çok farklı bir deneyim olacaktır. Yaz ayları Akdeniz’in kavurucu sıcaklarından kaçıp Tazı Kanyonu’na gelerek rahatlayabilir, temiz havası eşliğinde etrafı yürüyüşe çıkarak keşfedebilirsiniz. Doğanın kendi sesi dışında hiçbir ses yok. Gürültüden ve şehrin karmaşasından uzakta yalnızca doğayla baş başa kalıp kafa binleyebileceğiniz Tazı Kanyonu çadırla kamp atabilmenize de olanak sağlıyor. Tepe bir noktaya gelip çadırınızı kurabilir ve güneşi buradan batırıp yeni güne güneşin doğuşuna tanık olabilirsiniz.

Tazı Kanyonu’na kampa gelmeden önce özellikle yiyecek ve içeceklerinizi aldığınızdan emin olun. Ateş veya mangal yakmak yasaktır. Çöplerinizi ise yanınızda götürdüğünüzden emin olun. Bu doğa harikası yere Köprülü Kanyon yolunu takip ederek ulaşılabilir. Ancak yolun son 2 km’si biraz bozuk. Ancak binek araç ile yavaş da olsa ilerlenebiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi olanaklardan yararlanabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Mavi Rafting & Camping

Mavi Rafting ve Camping

Köprülü Kanyon birden fazla rafting ve kamp alanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Mavi Rafting ve Kamping yeridir. Gün içerisinde deneyimli hocalar ile birlikte kanyonun içlerine doğru rafting yapabilir ve aynı günün akşamına tesisin kendi bünyesinde çadır kampı atarak konaklayabilirsiniz. Mavi Rafting, 10 yıllık tecrübesi ve deneyimli ekibi ile bölgede rafting organizasyonları düzenleyen bir yerdir. Doğada olmayı ve doğa sporlarını seviyorsanız tercih edebileceğiniz Mavi Rafting ve Kamp Alanı, Köprülü Kanyon Çayının kenarında çadır kampı atabilmenize olanak sağlıyor.

Çadır yerleri, çay kenarında olması nedeniyle gün boyunca rafting yapanları da seyretme imkanı sağlıyor. Dileyen alandaki çınar ağaçlarına bağlı hamakta günün tadını çıkarabilir, akşam düzenlenen etkinliklerde eğlenip, günün sonuna doğru yanan kamp ateşinin başında dostlarıyla sohbetler edebilir.

Tesis kamp konaklaması için yılın belirli tarihlerinde tesisleri kamp severlere açıyor. Haziran ortası ve Eylül ilk haftası dönemleri kapsayan kamp tarihleri hakkında detaylı bilgiyi işletmenin İnternet sitesi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Kamp alanı Köprülü Kanyon Milli Parkı’na 100 metre mesafede kalıyor. Manavgat üzerinden gelecek olanlar Çolaklı’yı, Antalya tarafından gelecek olanlar ise Serik’i geçtikten sonra Taşağıl istikameti yönüne dönerek buradan Bozyaka Bucağı yolunu takip edip tabelalar yardımıyla kanyon milli parkı yolundan ulaşabilirler. Ayrıca tesisin Antalya, Kemer, Alanya ve Manavgat (Side) ilçelerinden ücretsiz transfer hizmeti de bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, büfe, rafting, doğa yürüyüşü, çadır konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kamp tarihleri ve konaklama ücretlerini aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek öğrenebilir.

Telefon: 0532 504 00 92 – 0545 300 03 86

Web Sitesi: https://www.maviraft.com/

Instagram: https://www.instagram.com/maviraft/

Haritada Görüntüle >

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Antalya’nın Tazı Kanyonu dışında bir diğer doğa harikası da Köprülü Kanyon’dur. Kanyon boyunca birçok rafting tesisi ve kamp yerlerini bulabilmek mümkün. Göz alabildiğine yemyeşil bir tabiat alanı, ortasından geçen ırmak ve kuş seslerinin cıvıltısı burayı adeta cennetten bir yere dönüştürüyor. Başta bölge halkı olmak üzere hafta sonları çevre şehirlerden dahi buraya gelenler oluyor. Yaz aylarında bu topluluğa bir de yabancı turistler katılınca burası tam bir cazibe merkezine dönüşüyor.

Köprülü Kanyon çevresinde rafting sporunun yanı sıra, çadır kampı, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, bisiklete binme, jeep safari ve zipline gibi aktiviteleri de yapabilmek mümkün. Milli Park ise çadır kampı açısından son derece ideal yerlerden biridir. Çadırla kamp atmak istediğinizde ister nehir kenarında ister yüksek tepelerin zirvesine konaklama yapabiliyorsunuz. Bu eşsiz doğa içerisinde çadır kampının yanı sıra karavanları ile gelenler de konaklama yapabiliyorlar. Dileyen günlük 30 TL ile çekme ve motor karavan kiralayabiliyor.

Milli park içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe, lokanta ve çay bahçesi bulunmaktadır. Kamp süreniz boyunca etrafta yürüyüş yaparak kanyonun derinliklerini keşfe çıkabilir, rafting yapanları seyre doyabilirsiniz.

Milli parka Antalya ve Manavgat yönünden ulaşım oldukça kolaydır. Yolu düzgün ve asfalt olan milli parka Bozyaka Bucağı yolundan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Araçlarıyla gelecek olanlar için otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, büfe, lokanta, çay bahçesi, dere, seyir terası, soyunma kabini ve duşlar, otopark alanı, kameriyeler, konaklama yerleri, gölet, su sporu parkuru, yürüyüş yolu ve anıt ağaç noktaları.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 10 TL, öğrenci 5 TL, bisiklet 10 TL, motosiklet 20 TL, otomobil ve kamyonet 30 TL, minibüs 90 TL, midibüs 160 TL, otobüs 270 TL, 1 ünite günübirlik çadır konaklama ücreti 40 TL, günübirlik misafirhane konaklama ücreti 115 TL.

Web Sitesi: https://www.koprulukanyon.com/

Haritada Görüntüle >

Gökçesu Kamping

Gökçesu Camping

Köprülü Kanyon’da bulunan bir diğer rafting ve kamp alanı Gökçesu Kamping, bölgenin tüm doğal tabiat güzelliklerini içerisinde barındıran, gün içerisinde rafting keyfi veya etrafı keşfetmek için yürüyüşler yapabileceğiniz ve günün sonunda ırmak kenarında tamamıyla doğa içerisinde kamp atabileceğiniz keyifli yerlerden biridir. Gökçesu Kamping, 500 kişiye yakın açık alanı, 150 kişilik kapalı salonu ve terası ile bölgenin en iyi tesislerinden biridir.

Kamp süreniz boyunca tüm gereksinimlerden yararlanmaya ek olarak rafting, nehir gezisi, kanyon turu, köy turları ve doğa yürüyüş aktivitelerine de katılabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınız için kamp alanında restoran bulunmaktadır. Ayrıca büfesinde sıcak soğuk içeceklerinizi alıp bahçe alanındaki dinlenme yerlerinde oturarak nehirde rafting yapanları da izleyebileceğiniz noktalar bulunuyor. Gökçesu kamp alanında çadırla konaklamaya ek olarak karavan sahipleri de gelebiliyor.

Kamp alanına kendi aracıyla gelmeyi düşünenler Alanya istikametini takip ederek Serik’i 11 km kadar geçtikten sonra sol yöne Taşağıl istikametine dönerek buradan Köprülü Kanyon Milli Parkı tabelalarını takip edebilir ve ardından Karabük Mahallesi yoluna girerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Otobüs veya uçakla gelecek olanlar aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek transfer talebinde bulunabilirler.

Kamp Olanakları: WC, duş, aydınlatma, mangal alanları, kamp ateşi için kazanlar, hamaklar, ücretsiz otopark, Wi-Fi, piknik masaları, 2 TL ücretle şarj ünitesi, çadır veya karavana özel elektrik 12 TL/günlük, buz 12 TL, 1 kg odun 2,50 TL, 1 kg alabalık 45 TL. Ayrıca restoran bölümünde ücretli kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği hizmeti bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 30 TL, minibüs, karavan ve moto-karavan konaklama 30 TL, çadır kiralama 55 TL (kahvaltı dâhil 80 TL).

Telefon: 0242 765 33 84 – 0533 522 32 05

Web Sitesi: http://www.gokcesu.net/

Instagram: https://www.instagram.com/gokcesucamping/

Haritada Görüntüle >

Selge Park Rafting & Camping

Selgepark Rafting ve Camping

Sizlere Köprülü Kanyon’da önerebileceğiniz son rafting ve kamp alanı ise Selge tesisidir. Burası da diğer rafting ve kamp alanları ile aynı yol üzerinde bulunuyor. Göz alabildiğine yeşil bir bahçe içerisinde hemen yanından akan Köprülü nehri ve tertemiz havası ile kamp için oldukça elverişli bir yer. Fiyatları makul. Ortak kullanım alanları temiz ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve büfe yeri bulunmaktadır. Dileyen deneyimli rehberleri eşliğinde kanyonun güzelliklerini keşfetmek üzere rafting turlarına da katılabilir.

Kamp alanına ulaşımlar Köprülü Kanyon’da hizmet veren diğer rafting ve kamp alanları ile aynı yol üzerinden yapılmaktadır. Manavgat istikametinden gelenler Çolaklı’yı geçtikten sonra, Antalya yönünden gelenler ise Serik’i geçtikten sonra Taşağıl Köyü yönüne dönerek buradan Köprülü Kanyon Milli Parkı yolunu takip edip milli parka gelmeden Karabük Köyü istikametine dönüp ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, büfe, rafting, doğa yürüyüşü, çadır konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL. Kişi başı kahvaltı ücreti 25 TL.

Telefon: 0554 154 79 16

Web Sitesi: https://selge-park-adventure-campground.business.site/

Haritada Görüntüle >

İncekum Orman Kampı

İncekum Orman Kampı

Antalya’nın bir diğer tatil cenneti Alanya’da denize sıfır konumda doğayla iç içe bir noktada bulunan İncekum Orman Kampı, yalnızca kamp atıp denizin keyfini çıkarmak isteyenler için tercih edilmeye değer harika yerlerden biridir. 156 dönüm arazi üzerine kurulu olan kamp alanı, çam ağaçlarının arasında, kendine ait özel plajı ve ihtiyaçlarınıza yönelik en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olanaklar ile konforlu bir kamp deneyimi yaşayabilmenize imkan tanıyor. Çam ağaçlarının fazlaca olması burayı adeta oksijen deposuna dönüştürüyor. Diğer bir tarafta ise Akdeniz’in masmavi suları insana stresten uzakta bir ambiyans sunuyor.

Burayı tüm yıl boyunca pek çok kamp sever ziyaret ediyor. Alkolsüz restoranı, market, kafe piknik alanları ile dışarıya çıkmadan tüm gün ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor, denizin veya doğanın keyfini daha fazla çıkarabiliyorsunuz. Çadır dışında karavancılar da burada konaklayabiliyor. Dileyen günübirlik gelip tesisin kendi çadırlarından kiralayabilir ve denize de girebilir. Piknik alanında mangal yakılabiliyor. Bununla birlikte çocuklar için bir de oyun parkı buluyor.

Kamp alanı Alanya ilçe merkezine 25, Antalya şehir merkezine ise 120 km mesafede yer almaktadır. Her gün sık aralıklarla çalışan Alanya-Manavgat otobüsleri ile tesise ulaşım kolayca sağlanabilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar ise Okurcalar’ı geçtikten 3 km sonra tesise ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanı yolun sağında kalıyor ve tabelası mevcuttur.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, restoran, market, masa ve sandalye, kafe ve piknik alanları ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Ayrıca kamp alanında yer alan tesisin 18 TL ücretle kahvaltı servisi de bulunmaktadır.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs giriş 9 TL, öğrenci 4,5 TL, bisiklet 9 TL, motosiklet ve ATV 18 TL, K. Vasıta 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL ve otobüs 243 TL. 4 kişilik çadır yeri gecelik 60 TL, çadır ve çadır yeri 4 kişilik gecelik 100 TL ve karavan yeri gecelik 75 TL. Fiyatlara elektrik ve su dâhildir. Hafta içi tek kişi sabah kahvaltısı 25 TL.

Telefon: 0242 517 16 11

Web Sitesi: https://www.incekumormankampi.com/

Instagram: https://www.instagram.com/incekumormankampi/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin