Sapporo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Yemekler

Japon mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerinin tadına bakabileceğiniz Sapporo’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Sapporo’da ne yenir, ne içilir ?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentin yöresel lezzetlerini derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte ülkenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra Sapporo’nun da geleneksel yemeklerini  tadabilmeniz mümkün..

#1 Sapporo’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Akaşi Yaki

Akaşi Yaki

Sapporo’nun en ünlü yemeklerinden biri olan Akaşi Yaki, kente gelen turistlerin çok sevdiği lezzetlerden biri. Yumurtaya bandırılarak kızartılan ahtapot parçalarını yuvarlanarak elips şekli almasından oluşan bu lezzet için özel bir sos da hazırlanıyor. Akaşi yaki genellikle bu sosa bandırılarak tüketiliyor.

2- Çanko Nabe

Chanko Nabe

Tam bir vitamin bombası olarak tarif edebileceğimiz Çanko Nabe, kentte deneyebileceğiniz farklı lezzetlerden bir diğeri.. İçerisinde protein bakımından zengin birçok sebzenin yer aldığı bu yemeğin en önemli özelliği de Japonya’da Sumo güreşçilerinin hemen her öğün yediği güç ve kas sağlayıcısı olarak görülmesi. Bizdeki türlü yemeğine benzetilen Çanko nabeyi denemenizi tavsiye ederiz.

3- Donburi

Donburi

İçerisinde bol sebze ve et yer alan Donburi, aslında temel ögesi pirinç olan bir pilav karışımı. Deneyenlerin müdavimi olduğu bu yemek, Sapporo’da akşam yemeklerin vazgeçilmezi haline gelmiş. Bölgeye gelen turistlerinde olumlu tepkilerini alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Gohan

Gohan

Japonya’da en çok tüketilen şey elbette ki pirinç.. Pirinçten yapılan yemeklerde halkın yüzyıllardır favori lezzetleri arasında geliyor. ”Japonya’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazısı için.. Ülkede pilava ise Gohan adı veriliyor. İsteğe bağlı olarak çeşitlendirilen gohanın içerisine genellikle balık başta olmak üzere deniz ürünleri ve yumurta ekleniyor.

5- Gyoza

Gyoza

Tat olarak bizdeki mantıya çok benzeyen Gyoza, kentte yiyebileceğiniz yöresel yemeklerden bir diğeri… İçi et ile doldurulan bu Çin usulü mantı hamurunun kapatılış şekli de farklılık gösteriyor. Tadı ise oldukça lezzetli.. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Sapporo Gezilecek Yerler için.. 🙂

Sappora’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin