Tüm Detaylarıyla San Sebastian Gezilecek Yerler Listesi

Bask Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biri olan San Sebastian, ülkenin sevimli sahil şehirlerinden biri. 

San Sebastian’ın asıl adı “Donostia” olarak geçmektedir ve bölge halı şehri bu isimle bilmektedir. Kış mevsiminde genellikle yaşlı bir nüfusa sahip olan şehir yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle çok canlı bir yere dönüşmektedir. Yazımızda San Sebastian gezilecek yerler listesini inceleyebilir, listemizde olmayan ama görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerleri yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

San Sebastian Gezilecek Yerler

1. Plajları

La Concha Beach

Okyanusun yanındaki bu sevimli kasabada önemli 3 adet plaj bulunuyor ve özellikle yaz mevsiminde bu plajlar insanlarla dolup taşıyor. Plajlardan özellikle ikisi okyanusa açıldığı için sudaki dev dalgalar sörfçüler için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

2. Liman

San Sebastian Liman

Şehrin en keyifli noktalarından olan liman bölgesi hoş ve romantik anlar yaşamak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri.

3. Parque de Cristina Enea

Parque de Cristina Enea

Çeşitli süs bitkileri ve evcil canlıların bulunduğu park, bölge halkının ve ziyaretçilerin kaçış noktalarından biri.

4. San Telmo Müzesi

San Telmo Müzesi

1920’den bu yana varlığını sürdüren ancak 2011 yılındaki düzenleme çalışmalarının ardından ziyaretçilerini ağırlayan müze, Bask kültürüne dair pek çok eseri incelemenize olanak tanıyor.

5. Hotel Maria Cristina

Hotel Maria Cristina

1912’de kapılarını açan bu tarihi bina, ziyaretçilerine tarih içinde keyifli bir yolculuk yapma imkanı sunuyor. Dilerseniz otelin lobisinde vakit geçirebilir ya San Sebastián Food Gourmet Shop’da alışveriş yapabilirsiniz.

6. Monte Urgull

Monte Urgull

Monte Urgull kuşkusuz şehrin en görülesi yerlerinden. İsa Heykeli’nin adeta şehri kucakladığı bu alan şehrin muhteşem panoramik manzarasının tadını çıkarmanıza imkan tanıyor.

7. Akvaryum

San Sebastian Akvaryum

Başta etkileyici köpek balıkları olmak üzere pek çok deniz canlısını görebileceğiniz akvaryum, San Sebastian gezilecek yerler listenize mutlaka almanız gereken yerlerden biri. Akvaryumu dolaşmak için ortalama 1,5 saatlik bir süre yeterli olacaktır.

8. Iglesia de San Vicente Kilisesi

Iglesia de San Vicente Kilisesi

Geçmişinin 12. yüzyıla dayandığı tahmin edilen kilise, şehrin en eski yapılarından biri hatta en eski yapısı olarak kabul ediliyor. 15. yüzyılda günümüzdeki Gotik mimari esintileriyle şekillendirilen kilise, süslemeleriyle görülmesi gereken eserlerden biri.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin