San Marino’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Lezzet

İtalyan Mutfağı ile neredeyse birebir yemeklere sahip San Marino, İtalya’nın etkisinde fazlasıyla kalmış bir ülke.

San Marino’da ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda sizlere ülkede mutlaka tatmanız gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Ülkenin yöresel tatları çeşitlilik göstermese de bölgeye has lezzetler de yok değil. İtalya yarımadasında yer aldığı için de pek çok İtalyan restoranına sahip.. 🙂

#1 San Marino Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Spagetti Bolonez (İtalyan Makarnaları)

Spagetti Bolonez

San Marino’da makarna oldukça sık tüketilen yemeklerden biri. Hemen her restoranda bulabileceğiniz makarnaların sosları ve lezzetleri ise bir başka. Özellikle Spagetti Bolonez’e bayılıyor halk. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Peynir

Peynir Tabağı

Peynir çeşitleri bakımından oldukça zengin olan San Marino’da kendinize bir şarap gecesi  armağan etmenizi tavsiye ederiz. Hemen her restoranda yer alan İtalya şaraplarının aroması fazlasıyla zengin. Yanına da San Marino’ya has bir Peynir Tabağı söylemeyi ihmal etmeyin..

3- İtalyan Pizza

İtalian Pizza

İtalya Yarımadasında yer alan San Marino’ya kadar gidilir de İtalyan Pizzalarının tadına bakılmaz mı hiç? İsteğe bağlı oluşturabileceğiniz pizzalar dışında spesiyal pizzalarının tadına da rahatlıkla bakabileceğiniz birçok restorana rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

”İtalya’da Ne Yenir? Ne İçilir” yazısı için…

4- Lazanya

Lazanya

Her katında ayrı bir lezzet patlamasıyla karşılaşacağınız Lazanya, San Marino halkının en sevdiği yemeklerden biri. Sıklıkla tüketilen bu yemek, ülkede hemen her ev ve restoranda pişiriliyor. Soslu kıyma ile hazırlanan iç harcına katılan baharatlarda yemeği farklı bir lezzet bombası haline dönüştürüyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Tiramisu

Tiramisu

San Marino sokaklarında gezerken canınız bir anda tatlı çekti. Ne yesem diye düşünmenize hiç gerek yok. San Marino’ya gider gitmez denemeniz gereken tatlılardan biri elbette ki Tiramisu. İtalya’ya özgü bu tatlının San Marino’da farklı çeşitleri de yapılıyor. Damak zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.

6- Dondurma

Ice Cream

Roma’nın dillere destan ünlü ”Roma Dondurması” olur da San Marino’nun olmaz mı? Ülkede dondurma en sevilen ve sıklıkla tüketilen atıştırmalıklardan biri. Sokak satıcılarından tutun da lüks restoranlara kadar hemen her yerde bulabileceğiniz dondurmanın tadına bakmayı ihmal etmeyin.

7- Çikolatalı Kekler

Çikolatalı Kek

San Marino yöresel ve ağır yemeklerle tanınmış bir ülke değil. Ülkenin en meşhur yiyeceği Çikolatalı Kekler.. Çikolatalı keklerin tadına bir kere bakan tadına hayran kalıyor. Sırf bu keklerden yemek için İtalya’dan gelen ziyaretçiler de bir hayli fazla. Mutlaka deneyin!

*San Marino Gezilecek Yerler için Tık Tık..

San Marino’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin