San Marino’da Gezilecek 9 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Güney Avrupa’nınİtalya yarımadasında yer alan en küçük üçüncü ülkesi San Marino, gezilecek yerleri ve muhteşem atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakıyor..

San Marino gezilecek yerler yazımızda sizlere ülkenin mutlaka görülmesi gereken o gezi rotalarını derledik.

Hiçbir denize kıyısı olmayan ülke tarihi dokusu ve gezilecek yerleriyle bir hayli dikkat çekiyor. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü ülke Orta Çağ’dan kalma pek çok yapısıyla ilgi görürken, turistlerin ve tarihçilerin de uğrak noktası haline gelmiş.

#1 San Marino Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Guaita

Guaita

San Marino’nun simgesi haline geliş üç ünlü kuleden biri olan Guaita, Monte Titano’da inşa edilen tarihi bir yapı. 11. yüzyıldan günümüze kadar geldiği düşünülen kulenin, geçmişte bir hapishane olarak kullanıldığı, 2008 yılında ise ise UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne dahil edildiği biliniyor.

Şehrin en yüksek tepelerinden birinde yer alan kule, muhteşem kent manzaralarına tanıklık edeceğiniz ve en güzel gün batımını seyredeceğiniz harika bir gezi noktası. Turistik cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilen yapının ziyaretçileri de bir hayli fazla.

2- İlginç Şeyler Müzesi

İlginç Şeyler Müzesi

Dünyanın en ilginç eşyalarının sergilendiği İlginç Şeyler Müzesi’nde, birbirinden farklı koleksiyonları incelerken hayrete düşeceksiniz. Dünyanın en uzun çivileri, şaşılık tedavisi için tasarlanan gözlüklerin, pire kapanlarının ve daha pek çok ilginç objenin sergilendiği müze, ülkenin en popüler gezi noktalarından biri.

Eğlenceli dakikalar vaat eden müzeye ulaşım için sunduğu özel servisinden de bahsetmesek olmaz. Müzeye başkentin merkezinden kalkan bir adet özel ulaşım servisi bulunuyor. Bu servis, 1913 yılından kalma Ford motorlu bir minibüs.. Görünümü ise bir o kadar hoş.

3- San Marino Bazilikası

San Marino Bazilikası

Ülkenin Katolik kiliselerinden biri olan San Marino Bazilikası, başkent San Marino’nun ana merkez kilisesi olarak bilinir. Hristiyanlığın tarihi dini yapılarından farklı bir mimariye sahip olan kilise, dış görüntüsüyle olduğu kadar iç mimarisiyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Başkentin kuzeydoğusunda Piazza Domus Plebis Caddesi’nde yer alan kilisenin San Marino Cumhuriyeti’nin kurucusu Saint Marinus’a ithaf edildiğini  de belirtelim..

4- Montale

Montale

San Marino kentini ayaklarınızın altına alabileceğiniz üç tepeden biri olan Montale, Monte Titano’nun üç zirvesinden en küçük olanı. Üzerinde yer alan kule ise 14. Yüzyıldan günümüze kadar gelen eşsiz yapılardan biri.

Geçmiş dönemde hapishane olarak kullanılan kulenin savunma amaçlı inşa edildiği düşünülüyor. Günümüzde turistlerin gözde gezi noktalarından biri olarak gösterilen Montale’yi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5- Modern Silah Müzesi

Modern Silah Müzesi

Ülkenin en özel müzelerinden biri olan San Marino Modern Silah Müzesi’nde, ülkenin İkinci Dünya Savaşı kalma silah koleksiyonlarının ve diğer tüm askeri teçhizatının sunulduğu müze, tarih meraklılarının ilgisini çeken zengin bir koleksiyona sahip. San Marino’ya kadar gidip ülkenin askeri mühendisliğini yakından görmemek kayıp olur.

6- Sammarinese Eski Silah Müzesi

Sammarinese Eski Silah Müzesi

San Marino’nun ünlü koleksiyoncularından biri olan Giovanni Carlo Giorgetti tarafından 1956 yılında açtırılan Eski Silah Müzesi, 2 bin adet eski silah ve zırhın sergilendiği zengin bir koleksiyona sahip müzelerden biri.

Devlet Müzesi’nin bir başka kolu olarak bilinen müzede, ülkenin askeri tarihine ve teçhizatlarına dair detaylı bilgilere erişebilmeniz mümkün. Şehrin en güzel tepelerinden birinde yer alan müze binasının konumu da ziyaret etmeniz için ayrı bir artı katıyor..

7- Devlet Müzesi

Devlet Müzesi

1899 yılından bu güne hizmet veren San Marino Devlet Müzesi, şehrin en önemli müzelerinden biri. Ülke tarihine doğru keyifli bir yolculuğa çıkacağınız müzede, 5 bini aşkın eser sergileniyor.

Orta Çağ’dan, Neolitik döneme kadar geniş bir perspektiften ülke tarihini inceleyen müzede yer alan eserler de bir o kadar önemli.

Antik sikkelerden, tablolar ve heykellere, arkeolojik kalıntılara kadar pek çok tarih ve sanat eserini gözlemleyebileceğiniz müze; ülkenin zengin tarihi hakkında fikir edinebilmeniz için de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.

8- Gece Yaratıkları Müzesi

San Marino’da en eğlenceli dakikalarınızı geçireceğiniz Gece Yaratıkları Müzesi, Avrupa’nın asırlık vampir efsanesini gözler önüne seren etkileyici sergisiyle şehrin en çok ziyaret alan noktalarından biri.

Ölümsüz karakterlerin anlatıldığı müze dışarıdan bir korku evi gibi gözükse de, içeri girer girmez kendiniz bir Orta Çağ efsanesi içerisinde bulacağınıza eminiz.

9- San Francesco Kilisesi

San Francesco Kilisesi

Neo-Klasik mimarisiyle görenleri kendine hayran bıraka San Francesco Kilisesi, ülkenin en eski yapılarından biri. 1361 yılında yaptırıldığı düşünen kilise, dönemin ünlü mimarı Gino Zani tarafından orijinal görünümü bozulmamaya çalışılarak başarıyla restore edildi.

Günümüzde eski görünümünden ödün vermeyen kilise binasına, 1966 yılında ek olarak bir müze ve sanat galerisi de eklendi. Kendi başına bir kompleks haline gelen San Francesco Kilisesi, günümüzde bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi rotalarından biri.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin