Fotoğraflarıyla Birlikte Haugesund’de Gezilecek 8 Yer

Norveç’in doğduğu yer kabul edilen Haugesund, ülkenin batı kıyısında yer alan gezilecek yerleriyle sevilen bir kasaba…

Stavanger ve Bergen, deniz ile dağlar arasında bulunan Haugesund gezilecek yerler ile, etkin bir tatil için mükemmel bir yer. Burada Vikingler hakkında da pek çok bilgi edinebilir ve deneyim kazanabilirsiniz. Soğuk iklimine rağmen gezginlerin akın ettiği Haugesund, gezilecek yerler listesiyle yeni ve baş döndürücü bir seyahat sunuyor.

#1 Haugesund Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Utsira

Utsira

Utsira, Norveç’in batısındaki en küçük kutup adası ve belediyesi olduğu gibi 300’den fazla kuş türünün de yuvası olmuş. Avrupa genelinde seyahat eden kuşların duraklarından biri olan bu adayı keşfetmenizi öneririz. Dünyanın her yerinden gelen kuş gözlemcilerinin ziyaret ettiği bölgeye, şehirden gün içinde 4 kez feribot kalkıyor.

2- Viking Köyü

Viking Köyü

Viking Çağı’ndan öncesinde de güçlü bir yer olan Avaldsnes’te bulunan köy, Norveç tarihinde önemli bir konuma sahip. Köy alanında lojman, Viking savaş gemisi için bir tekne evi, santral ve birkaç küçük bina bulacaksınız. Sadece yaz sezonunda turistlere açılan köyde, rehberli turlara ve lezzetli ziyafetlere katılabilirsiniz. Her sene haziran ayında düzenlenen Viking Festivali’ne de denk gelirseniz, bu etnik köye mutlaka uğrayın.

3- Haraldshaugen

Haraldshaugen

Norveç’in ilk kralı olan King Harald Fairhair’in defin yeri Haraldshaugen, 1872’de dikilmiş bir obelisk anıtla taçlandırılmış. Anıtı ziyaretinizde, Harald’ın Batı Norveç’inin fethine etkili bir şekilde yol açan 872 Savaşı’na dair bilgiler de alabilirsiniz. Haugesund’daki önemli tarihi noktalardan biri olan anıt, oldukça büyük bir alanda yer alıyor.

4- Djupadalen

Djupadalen

Haugesund’un merkezine yakın bir dinlenme alanı olan Djupadalen, yürüyüş ve sosyalleşmek için yıl boyunca hem yerel halk hem de turistlerce kullanılıyor. Eğer hava koşulları uygunsa alanda yer alan küçük bir gölde yüzme şansınız da var. Spor ayakkabılarınız yanınıza alın ve doğanın içine karışın.

5- Var Frelsers Kilisesi

Var Frelsers Kilisesi

Kırmızı tuğlalı Haugesund’un merkezinde yer alan bu kilise, 1901 yılında inşa edilmiş. Şehirdeki tarihi ibadet yerlerinden biri olan Var Frelsers Kilisesi, yaklaşık 1000 kişilik kapasiteye sahip. Gösterişli bir binaya sahip kilise şehir siluetinde güzel bir ayrıntı oluşturuyor.

6- Arquebus Savaş Müzesi

Arquebus Savaş Müzesi

II. Dünya Savaşı sırasındaki direniş eserlerini sergileyen Norveç’in en büyük müzelerinden biri olan Arquebus, Haugesund’un biraz dışında yer alıyor. 1945 yılında kurulan müzenin ana teması ülkenin işgali sırasında yaşananlar, deniz donanmasının özellikleri ve dönemin günlük yaşamına dair yansımalar üzerine kurulmuş. Arquebus Savaş Müzesi’ni her gün 11.00-17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

7- Haugesund Sanat Galerisi

Haugesund Sanat Galerisi

Koleksiyonu, Bergen ve Stavanger koleksiyonlarından sonra, Batı Norveç’in en büyük üçüncüsü olan galeri, yaklaşık 1.700 eserden oluşuyor. Galerinin dört sergi alanı var; ikisi kalıcı sergilere, diğer iki sergi bölgesi ise hem Norveçli hem de yabancı çağdaş sanatçıların periyodik satış sergilerine ayrılıyor. Komplekste ayrıca bir çocuk sanat galerisi, kafe ve galeri butiği de bulunuyor.

Ziyaret saatleri:
Pazartesi: Kapalı
Perşembe: 12.00-19.00
Pazar: 12.00-17.00
Diğer günler: 12.00-15.00

8- Marilyn Monroe Heykeli

Marilyn Monroe Heykeli

Dünyanın en güzel kadınlarından biri kabul edilen Marilyn Monroe’nun şehir merkezinde, yerel bir heykeltıraş tarafından yapılmış heykeli yer alıyor. Ünlü aktristin babasının Haugesund doğumlu bir balıkçı olduğu düşünülüyor, bu nedenle şehrin limanını bu muazzam heykelle süslemişler.

Haugesund gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin