San Francisco’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Enfes 12 Tat

ABD’de ne kadar şehir gezdiyseniz hepsini unutun ve rotanızı San Francisco’ya çevirin. Her yönden ülkenin en özel şehirlerinden biri olan San Francisco yeme içme konusunda da ülkenin özel şehirlerinden biri. Biz de “San Francisco’da ne yenir?” “San Francisco yemekleri” gibi konularında detaylı bir liste hazırlayarak takipçilerimizle paylaşmak istedik.

San Francisco’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul‘a benzettiği San Francisco güzel yemekler yiyebileceğiniz bir şehir. Bu şehirde ABD’nin diğer bölgelerinin aksine fast food kültürü epey gerilerden gelen bir yemek alışkanlığı. Şehir en az fast food zincirinin bulunduğu yerlerin başında geliyor. Bunda şehrin çevreci yönünün de etkisi oldukça fazla.

Burası çok geniş imkanlar sunan bir şehir. Şehirde yaşayanların büyük kısmı farklı milletlere ait olunca San Francisco yemek kültürü de çok geniş olanaklar sunuyor. Şehirde pek çok farklı mutfağın kültürüne ait yemekleri deneme ve yemek bilginizi çok fazla genişletme şansına sahip olabilirsiniz.

Bu kadar geniş yemek olanaklarına sahip bir şehirde mutlaka size göre bir yeme içme mekanı bulacağınızı söyleyebiliriz. Bu yeme içme mekanları arasında uygun fiyatlı sade restoranlardan tutun da Michelin yıldızlı uluslar arası standartlara sahip üst düzey restoranlara kadar birçok farklı kategoride mekan yer alıyor.

Kişi başına en çok restoranın düştüğü bir şehir San Francisco. Bu bile şehrin yeme içme konusunda ne denli önemli bir durak olduğunu bize gösteriyor. İşte sizin için bu huzur dolu ve çevreci şehirde yiyebileceğiniz yemekleri listelediğimiz “San Francisco’da ne yenir?” listemiz;

1. Deniz Ürünleri

San Francisco Sea Food
San Francisco deniz ürünleri konusunda oldukça başarılı bir şehir

San Francisco’da pek çok sağlıklı şey yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Bunların başında ise deniz ürünleri geliyor. Deniz ürünlerinin San Francisco mutfağı içinde çok ayrı bir yeri bulunuyor. San Francisco’da yaşayanların neredeyse deniz ürünü yemediği bir gün olmadığını belirtmeliyiz.

2. Clam Chowder

Clam Chowder
Clam Chowder

Farklı sunumu ile göz bebeğinizde mutluluk işaretinin oluşmasına neden olabilir. Deniz kabuklularından istiridye ile yapılan bu lezzetli çorba içi boşaltılmış somun ekmek içinde servis ediliyor. Çorbanın içinde aynı zamanda farklı sebzeler de bulunuyor. Yoğun balık tadı olmaması ve özel bir tada sahip olması ise bu çorbayı herkesin deneyebileceği bir menü olarak “San Francisco’da ne yenir?” listemize dahil etmemizi sağlıyor.

3. Burrito

Burrito
Burrito

Meksikalılar San Francisco’da yoğun olarak bulunan bir millet. Bu nedenle bu topraklara gelenler mutlaka Meksike yemekleri ile haşır neşir olmak durumunda kalacaktır. Bu yemeklerden biri olan burrito ise Türk gezginlerin aşina olduğu bir görünüme sahip. Ülkemizde dürümlere benzeyen bu yemek içinde et ve farklı sebzeler de bulunuyor.

4. Cioppino

Deniz yahnisi cioppino
Deniz yahnisi cioppino

Hani evde yemek olmayınca evde olan her şey karıştırılarak yahni yapılır ya. Hayal edebildiniz mi? Hah işte, cioppino da denizden çıkan ne varsa bir tencerede pişirilmesi ile yapılan bir tür yahni. İçinde deniz kabuklularından tutun da bir çok farklı balık türüne kadar bu yahninin içinde bulabilirsiniz. Menşei olarak da İtalyan mutfağına yakın bir yemek olduğunu da belirtelim.

5. Mac & Cheese

Mac&Cheese
Klasik fırında makarna: Mac&Cheese

Bakmayın isminin afili göründüğüne. Bu bildiğimiz fırında makarna 🙂 Tabi lezzet olarak ortaya muhteşem bir şey çıkacağını tahmin ediyorsunuzdur. Makarnanın üzerine permesan ya da cheddar peyniri eklenerek hazırlanan tepsi fırına verilir ve kısa bir süre sonra Mac & Cheese yemeğimiz hazır olur. Afiyet olsun.

6. Clairesquare

Clairesquare
Clairesquare

Üstü çikolata kaplı olan bu kurabiyeler şehrin önemli tatlı seçenekleri arasında bulunuyor.

Bu “zor” tarifi yapmak için gerekli olan malzemeleri ve işlem sırasını incelemek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. 

7. Sandviçler

Tartine Bakery, San Francisco
Tartine Bakery, San Francisco

Yemek yemek için ayıracak uzun vaktiniz yoksa şehirdeki cafelerde hazırlanan birbirinden lezzetli sandviçler sizin için San Francisco yemekleri arasında en tercih edilebilir seçenekleri arasında bulunuyor. Şehrin en iyi sandviçlerini denemek isterseniz tavsiye edebileceğimiz yer ise Tartine Bakery & Cafe olacaktır.

8. Şarap

Wine San Francisco
Şarap turlarına dahil olup muhteşem şarapları deneyin

“San Francisco’da ne yenir? Ne içilir?” gibi soruların cevapları aranıyorsa bu cevaplardan biri de mutlaka şarap olacaktır. Kozmopolitliği ile nam salmış olan San Francisco leziz şarapların tadılabileceği en önemli noktalardan biridir.

9. Chop Suey

Chop Suey
Chop Suey

Uzak Doğu mutfağının önemli ve besleyici yemeklerinden olan chop suey erişte ve sebzelerle yapılıyor. Eğer Uzak Doğu mutfağına merak duyuyorsanız bu lezzeti de denenecek yemekler listenize dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

10. Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek
Ekşi Mayalı Ekmek

Şehre Fransız fırın kültüründen gelen ekşi mayadan yapılma bu ekmekler çok seviliyor ve en çok tüketilen hamur işlerinin başında geliyor. Altın çılgınlığı döneminde bölgeye akın eden işçiler için hızlı ve ucuz bir şekilde doyma yöntemi olarak bu ekşi mayalı ekmekler üretilmeye başlanmıştır. Boudin Bakery ise şehirde bu ekmekle ünlenmiş en önemli fırınlardan biri. Fırın 1849 yılından itibaren bu ekmeği üretmeye başlamış ve hala bu üretime devam ediyor.

11. Pizza

Pizza
San Francisco’da birçok İtalyan yaşıyor

Büyük bir İtalyan mahallesine sahip olan San Francisco’da haliyle leziz pizzaların bulunması tesadüfe bağlanamaz. İşin ehilleri bu şehirde bulununca şehirde de etkileyici pizzalar yiyebileceğiniz pek çok mekan bulabiliyorsunuz.

12. Hamburger

Hamburger
Hamburger

Her ne kadar yenebilecek sağlıklı ürünlerle bilinse de San Francisco’da da ABD’nin ulusal yemeği hamburgeri de mutlaka denemenizi öneriyoruz. Diğer şehirlere göre fast food durakları daha az olsa da In And Out Burger bu konuda imdadınıza yetişiyor.

 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin