New Jersey’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Muhteşem 17 Lezzet

Bir dönemin efsane rock starlarından Bon Jovi’nin çok önemli bir albümüne de ismini veren New Jersey şehri yemek konusunda ziyaretçilerine tercih etmesi zor bir liste ile “hoşgeldin” diyor. Yazımızda “New Jersey’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için okuması çok keyifli ve acıktıran bir liste ile karşınızdayız 🙂

New Jersey’de Ne Yenir? Ne İçilir?

New Jersey’e geldiğinizde Türk mutfağından tutun da Meksika mutfağına kadar çok çeşitli mutfak kültürlerini deneyimleyebilirsiniz. Dilerseniz şehrin geleneksel mutfak kültürlerini de deneyebilirsiniz. ABD’nin bilinen sosisli sandviç, hamburger gibi birçok lezzeti de en şık restoranlardan sokak satıcılarına kadar tadabilirsiniz.

Kahvaltı olarak zayıf bir kültüre sahip olan şehirde çoğunlukla “cornflakes” tarzı hazır kahvaltılıklar tüketiliyor. Diğer öğünlerde ise genellikle sebze ve et içerikli yemekler tüketilmektedir. İçki olarak şarap ve bira en sık tüketilen içecekler arasında gösterilebilir.

Peki, bu şehirde en çok tüketilen lezzetler hangisi? Haydi hep beraber listemize bir göz atalım;

1. New Jersey Usulü Pizza

New Jersey Usulü Pizza
New Jersey Usulü Pizza

New Jersey tarım konusunda çok zengin bir şehir ve burada en çok yetiştirilen ise domates. Bu domateslerle yapılmış şehre özgü pizzalar ise New Jersey mutfağı için en önemli lezzetlerden biri. Kusursuz keskinlikteki baharatlar da eklenince ortaya çıkan bu pizzayı mutlaka denemelisiniz.

2. Panzerotti

Panzerotti
New Jersey Usulü Çibörek: Panzerotti

Eğer New Jersey sokaklarında yürürken uzun bir kuyruk gördüyseniz bilin ki o kuyruğun sonu panzerottiye çıkıyordur. İlk bakışta sıradan bir hamur işi gibi görünen bu lezzet şehirde yaşayan İtalyanlar tarafından şehre kazandırılmış bir lezzet. Görünüş itibari ile çiğ böreği andıran panzerotti yağsız ve puf gibi yumuşacık hamuru ve içine eklenen çeşitli malzemelerle eşsiz bir lezzet haline geliyor.

3. Sandviç

Sandviç

Canınız çok detaylı olmayan ancak lezzeti yerinde bir şeyle çektiyse birçok farklı noktada bulabileceğiniz lezzetli sandviçler imdadınıza yetişecektir. Etli, tavuklu, köfteli, sebzeli… Dilediğiniz içeriğe sahip sandviçi alın ve keyfini sürün.

4. İtalyan Usulü Hotdog

İtalyan Usulü Hotdog

İtalyan mutfağının çok büyük bir hakimiyet kurduğu New Jersey’de İtalyan tarzı yapılan hot doglar da büyük ilgi görüyor. İçi hayli dolu olan bu sosisli sandviçler lezzetli olduğu kadar doyurucu da. Fiyat olarak da şehrin pahalı restoranlarına göre karnınızı daha uyguna doyurmanızı sağlayacak olan bu lezzeti “New Jersey’de ne yenir? Ne içilir?” listemizin 4. sırasına yerleştirdik.

5. Mısır

New Jersey Mısır
Mısır şehrin en önemli lezzetleri arasında bulunuyor.

Birçok ailenin çiftçilikle uğraştığı New Jersey’de mutfak kültürü de doğal yetiştirilen ürünler üzerine kurulu. Şehirdeki tarlalarda oldukça fazla mısır üretiliyor ve bu mısırların lezzeti oldukça meşhur. Bu nedenle New Jersey’e geldiğinizde mutlaka bu altın sarısı mısır koçanlarını tatmanızı tavsiye ediyoruz.

6. Dondurma

Dondurma
Dondurma şehrin her noktasında bulabileceğiniz oldukça serinletici bir lezzet

Amerika’nın genelinde dondurma çok sevilen bir yiyecek. Sokaklarda sıklıkla görülen dondurma satan otobüsler de leziz ve uygun fiyatlı dondurma yemek için en çok tercih edilen seçenekler arasında bulunuyor. Tabi ki dilerseniz cafelerde de bu lezzetli dondurmaları tadabilirsiniz.

7. Patates Kızartması

Dİsco Fries
Disco Fries

Hazırlanması oldukça kolay olan patates kızartması uygun pişirme şartlarında eksiksiz baharatlarla marine edilince ortaya enfes bir şeyler çıkıyor. Şehirde özellikle güzel bir içkinin yanında gidecek en güzel şeylerin başında patates kızartması geliyor. Üzeri peynirle ve et suyuyla taçlandırılan bu güzel lezzete şehirde “disco fries” adı veriliyor.

8. Buzlu Kahve

Buzlu Kahve
Buzlu Kahve serin bir içecek arayanlar için birebir

Alkollü içkilere alternatif içecek bir şeyler arıyorsanız buzlu kahveyi önerebiliriz. Oldukça ferahlatıcı bir içecek olan ice coffee özellikle yaz aylarının bunaltıcı havalarında en etkili serinleme yöntemlerinin arasında gösterilecek bir lezzet.

9. Sütlü Çay

Sütlü Çay
Sütlü Çay

“New Jersey’de ne yenir? Ne içilir?” sorusuna yöresel bir içecekle cevap vermek gerekirse bu cevaplardan biri kesinlikle “sütlü çay” olacaktır. Şehirde ülkemizdeki çaylardan bulmak pek mümkün olmadığı için illa çay içmek isterseniz sütlü çayı önerebiliriz. Tabi damak tadınıza uyup uymadığına içeceği denedikten sonra karar verebilirsiniz.

10. Chicken Savoy

Chicken Savoy
Chicken Savoy

Sarımsaklı kızarmış pilicin baş rolde olduğu peynir, sirke ve daha farklı baharatların lezzetlendirdiği bu salata-yemek tarzı yiyecek New Jersey yemekleri içinde en yöresel olarak tanımlayabileceğimiz şeyler arasında bulunuyor. Bu da bu yemeği mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında sokuyor.

11. Domates Çorbası

Domates Çorbası
Domates Çorbası

Domatesin bu kadar yoğun olarak üretildiği ve de tüketildiği bir coğrafyada muhteşem bir domates çorbası kesinlikle içmeniz gereken çorbalardan biri. Hatta bu çorba o kadar meşhur ki çok orijinal kutularda konserve olarak da çok fazla satılmakta ve New Jersey evlerinde bolca tüketilmektedir.

12. Tuzlu Su Şekeri

Tuzlu Su Şekeri
Tuzlu Su Şekeri

Bir sel felaketinde bir şeker dükkanını su basmasının ardından ortaya çıkan bu isim şehrin en meşhur yiyeceklerinden biri. İçince okyanus suyu olmasa da tuz ve şeker bulunduran bu şekerlemeleri şehirdeki onlarca şeker dükkanında bulabilir ve tadabilirsiniz. Dilerseniz hatıra ve hediyelik olarak da bu şekerlemelerden yanınızda götürebilirsiniz.

13. Pork Roll Sandviç

Pork Roll
Pork Roll

100 yıldır New Jersey topraklarına has olarak hazırlanan ve tüketilen bu domuz eti ile yapılmış sandviç New Jersey mutfağı içinde şehre özgü lezzetlerden biri olarak kabul ediliyor. Sandviç güney bölgesinde yaşayan halkın en sevdiği pratik yemeklerin başında gelmektedir.

14. İstiridye

İstiridye
İstiridye

ABD’nin genelinde olduğu gibi New Jersey sınırları içinde de deniz kabukluları çok seviliyor. 19. yüzyılın başlarında yaygın olarak tüketilmeye başlayan istiridye günümüzde daha da popüler bir şekilde hayli fazla tüketiliyor. Özellikle tuzlu servis edilen istiridye çok seviliyor.

15. Hard Roll

Hard Rolls
Şehrin geleneksel ekmeği: Hard Rolls

Şehrin geleneksel ekmeği olan bu rulo şeklindeki ekmekler en çok kahvaltı sofralarında karşımıza çıkıyor. Peynir, yumurta, reçel yani kısaca aklınıza gelebilecek hemen hemen her kahvaltılık ile bu ekmeği tüketebilir ve güne zinde başlamanın keyfini sürebilirsiniz.

16. Küba Usulü Sandviç

Küba Usulü Sandviç
Küba Usulü Sandviç

New Jersey mutfağı Küba’dan hayli fazla etkilenmiş ve bunun yansıması olarak şehrin sokaklarında kendinizi Küba’daymış gibi hissedebileceğiniz kadar fazla Küba restoranı görebiliyorsunuz. Çeşitli etlerle ve özel soslarla hazırlanan bu sandviçler de oldukça doyurucu bir menü olabilmektedir. İçine koyacağınız şarküteri ürünlerinden ise seçenek anlamında asla sınır yok.

17. İstanbul Restaurant

İstanbul Restaurant
İstanbul Restaurant

“New Jersey’de ne yenir? Ne içilir?” listemizin bu maddesine helal gıda arayanlar için bir adrese yer vermek istedik. New Jersey helal gıda arayanlar için de iyi bir adres. Burada çeşitli pazarlar ve marketler helal gıda konusunda oldukça zengin bir seçenekle hizmet veriyor. Bunun yanı sıra şehirdeki İstanbul Restaurant şüpheye düşmeden İslami usullere uygun bir yemek yemek isteyenler için tercih edilebilecek mekanlar arasında bulunuyor.

Sizin de fark ettiği üzere New Jersey mutfağı her damak tadına uygun menüleri ile zengin bir seçenek listesi sunuyor. Biz de mümkün olduğunca geniş bir liste ile “New Jersey’de ne yenir?” sorusunun cevabını sizlerle paylaşmaya gayret ettik. Umarız “afiyet olan” muhteşem bir New Jersey gezisine elinizde bıçak ve çatalınızla gidersiniz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin