San Diego’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 12 Özel Tarif

Kaliforniya’nın çekim noktalarından biri olan San Diego, okyanusun kıyısında olmasının kaymağını da yiyerek gelenleri kendisine aşık eden bir şehir. “Böyle bir şehrin illa ki çok güzel bir mutfak kültürü de olmalı” diye düşünüyor olabilirsiniz. Biz de böyle düşündük ve “San Diego’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevaplarını araştırmaya koyulduk.

San Diego’da Ne Yenir? Ne İçilir?

San Diego hoş restoranları ve lezzetli yemekleri ile cennet bir şehir. Burada çok şahane tatlar keşfedeceğinizi söylememiz gerek. Şehirde yöresel tatların yanı sıra başta Meksika ve Uzak Doğu mutfağı olmak üzere çeşitli mutfak kültürlerine ait esintileri de görebilirsiniz. Restoranların yoğunlukta olduğu ve öncelikli olarak uğramanız gereken bölge ise Old Town bölgesi.

Şehir ülkemiz standartlarına göre ve güncel kurlar göz önüne alındığında elbette pahalı gelecektir. Burada yeme içme masraflarınızı en aza indirmek için yemek kamyonlarını ve sokak satıcılarını değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra genelde akşam 17:00’da başlayan “happy hours” denen indirim saatlerinde birçok cafe ve restoranda normalden çok daha uygun fiyatlara karnınızı doyurabilirsiniz.

Şimdi dilerseniz bu güzel şehir yeme içme konusunda bizlere ne gibi sürprizler hazırlamış, hep beraber inceleyelim;

1. Pancake

Pancake San Diego
Pancake kahvaltıların en çok tercih edilen lezzetlerinden biri

Öncelikle kahvaltıda yiyebileceğiniz bir maddeyle listemize başlayalım istedik. ABD’nin en önemli kahvaltı menülerinden olan pancake doyurucu olması ve lezzeti ile ülke genelinde çok seviliyor. Hazırlanan krepler üzerine çoğu zaman reçel dökülerek yenen pancake kimi yerlerde dondurma ile de birleştirilebiliyor.

2. Omlet

Omlet San Diego
Omletsiz bir kahvaltı düşünemeyenler için

“San Diego’da ne yenir? Ne içilir?” konulu listemizin ikinci sırasında da gene bir kahvaltı tabağı ekleyelim istedik. Kainattaki en kolay yemeklerden biri olan omlet, San Diego’da çoğunlukla sabah kahvaltılarında yanında güzel bir kahve eşliğinde çok iyi bir sabah menüsü olmaktadır.

3. Şarap

San Diego şarapları
San Diego’da çok özel şaraplar üretiliyor

San Diego’nun bağlı bulunduğu Kaliforniya, şarap konusunda ülkenin önde gelen yerlerinden biri. Eğer bu şehirde yoldan geçen birini durdurup “San Diego’da ne içilir?” diye sorarsanız size vereceği ilk cevap kesinlikle şarap olacaktır. Dilerseniz bir dost meclisinde sohbet esnasında dilerseniz de şık bir restoranda yemeğin yanında sipariş vereceğiniz kırmızı ya da beyaz şarapla bulunduğunuz anı çok daha özel yapabilirsiniz bu şehirde.

4. Fish Taco

Fish taco
Meksika’nın en özel tatlarından fish tacoyu San Diego’da deneyebilirsiniz

Meksika mutfağı ABD’nin her yerine yayılmış durumda. Özellikle tacos denen ve dürüme benzeyen yemekleri artık ABD’nin tamamen kabullendiği bir yemek. Fish taco da adından da anlaşılacağı üzere balıkla yapılan bir taco çeşidi. San Diego yeme alışkanlığı içinde fish taconun en çok tercih edilen yemeklerin başında geldiğini söyleyebiliriz. Eğer tacoları çok uygun fiyatlara mideye indirmek isterseniz salı günleri birçok noktada taco fiyatlarının diğer günlere göre inanamayacağınız kadar uygun olduğunu göreceksiniz.

5. Hamburger

hamburger
ABD’nin ulusal lezzeti hamburger

Elbette hamburgersiz bir San Diego gezisi düşünülemezdi. Şehirde çok fazla hamburger yiyebileceğiniz nokta bulunuyor. Oldukça doyurucu olan bu hamburgerler lezzet olarak da hayli tatmin edici.

6. Tekila

Tekila
Tekila

Esasen sağlam bir Meksika içkisi olan tekilayı San Diego mutfağı içinde de sıklıkla görüyoruz. Özellikle San Diego gece hayatını yakından tanımak isteyen ziyaretçiler gittikleri mekanda ellerinde tekila bardağıyla eğlenen birçok kişiyi görebilir. Tuz ve limon eşliğinde tüketilen bu Meksika menşeili içki biraz sert olduğundan ilk defa içeceklerin dikkatli davranmasında fayda olacaktır.

7. Dondurma

Dondurma
Dondurma

Bir şehir sahil şeridinde yer alıyorsa ve yılın çoğunu sıcak bir havanın etkisi altında geçiriyorsa o şehirde en çok tüketilen şeylerden birinin dondurma olması kadar normal karşılanacak bir şey olamaz. San Diego da bu özelliklere sahip bir şehir ve bu şehirde çok çeşitli ve çok lezzetli dondurmalar bulabilirsiniz.

8. Burrito

Burrito
Burrito

Size gene bir Meksika yemeğinden bahsedeceğiz. Fasulye, et, tavuk yani kısaca aklınıza gelebilecek bir çok şeyle yapılan bu dürümler pratik bir yemek arayanların “San Diego’da ne yenir?” listesine zirveden girebilecek bir yemek.

9. Pizza

San Diego Pizza margarita
Pizzadan vazgeçemeyenlere…

Pizzaya “hayır” diyebilecek pek fazla bulunmaz. San Diego yemekleri içinde de yemesi pratik ve lezzeti eşsiz olan margarita usulü pizzalar şehrin her noktasında bulunabilecek bir yemek. Lezzetli peynirlerle muhteşem bir hamurun birleşiminden oluşan bu pizzalar sade olmasına rağmen sahip olduğu lezzet ile sizi bir dilim daha yemeye zorlayacak.

10. Sushi

San Diego Sushi
Sushi San Diego’da çok seviliyor

Eğer Uzak Doğu mutfağı ilginizi çeken bir alansa sushi San Diego yemekleri arasında ilginizi çekecek bir lezzet olacaktır. Ustalarından sushi yapılışını izleyebileceğiniz ve leziz sushileri tadabileceğiniz Pasific Beach Sushi Restaurant ise şehrin en lezzeti sushilerini müşterilerine sunuyor.

11. Kore Usulü Barbekü

Kore Usulü Barbekü
Kore Usulü Barbekü

Kore Usulü Barbekü yapan restoranlar çok çeşitli etleri ızgarada pişmiş bir şekilde yeme imkanını sunuyor. Bu mekanlar aynı ülkemizdeki “kendini pişir kendin ye” konseptine sahip yerler gibi insanların kendi etlerini istedikleri kıvamda kendilerinin pişirmesine de olanak tanıyor. Bizce böyle bir deneyim çok keyifli olacaktır.

12. Deniz Ürünleri

San Diego Sea Food
San Diego Deniz Ürünleri konusunda oldukça zengin bir menü sunuyor

Kuzey Pasifik Okyanusu’na kıyısı bulunan San Diego yeme içme kültürü olarak deniz ürünlerine ayrı bir önem vermektedir. Bölgede bulunan restoranlar balık ve diğer deniz canlılarından hazırladıkları menüler ile muhteşem bir ziyafete davet ediyor. Şehirde özellikle deniz kabuklularının çok daha fazla tercih edildiğini de not düşmekte fayda var. Bilhassa yengeç 😉

Hazırladığımız “San Diego’da ne yenir? Ne içilir?” temalı listemizin sonuna geldik. Eğer şehre gelmişken sadece yeme içmeyle değil de şehrin güzel noktalarıyla da ilgilenmek isterseniz San Diego gezilecek yerler listemize de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin