Rennes’te Ne Yenir? | Rennes’e Has 11 Yemek

Bretagne Bölgesi’nin başkenti olarak kabul edilen Rennes, sevimli, küçük ve yeşilliklerle dolu bir şehir. Buraya gelenler her ne kadar Fransa dışında bir yere gelmiş gibi hissetseler de yemek konusunda Fransa’nın çok da dışında olmadıklarını hissedecektir.

Rennes’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Rennes, her ne kadar sakin ve bir süre sonra insanı sıkan bir şehir olsa da amacınız Fransız yemeklerini denemek ise size sonuna kadar kapılarını açan bir rota. Bu nedenle “Rennes’te ne yenir? Ne içilir?” listesi oluşturacağınız zaman Fransa mutfağına özgü birçok lezzeti bu şehrin sokaklarında bulabilirsiniz.

1. Galette

Creperie Saint Melaine (adres ve bilgi)

Galette
Galette

Şehrin spesiyalitelerinden biri olan galette, buraya gelenlerin öncelikli olarak denediği lezzetler arasında bulunuyor. Siyah buğday unundan yapılan hamurun üzerine çeşitli sebzeler, et ve soğan konarak pişirilir. Gluten içermemesi ise alerjisi olan kişiler için büyük avantaj sağlıyor. Biraz pizzayı andırsa da pizzadan farklı olan bu lezzeti şehirden ayrılmadan önce denemenizi tavsiye ediyoruz.

2. Cidre

L’instant Creperie (adres ve bilgi)

Cidre
Cidre

Elma içindeki şekerin fermente olması sayesinde hazırlanan bir tür elma şarabı olan cidre, Fransa genelinde çok sevilmektedir. İçecek %2-5 arasında değişen bir alkol oranına sahiptir. Özellikle krep ve galette gibi lezzetlerin yanında tüketilen bu içecek, Fransa’nın milli içeceklerinden biri olarak kabul edilmekte olduğundan “Rennes’te ne yenir? Ne içilir?” listemize de dahil etmemiz gerektiğini düşündük.

3. Kebap

Ali Baba Kebab (adres ve bilgi)

Kebap

Rennes’te aç kalmanızı engelleyecek kadar kebapçı bulmanız mümkün ve bu kebapçılar özellikle hafta sonları şehirde yeme içme için açık bulabileceğiniz ender yerlerden. Burada dilerseniz ince belli bardakta Türk çayı içmenin zevkini de sürebilirsiniz. Ha tabi ülkemizdeki kadar lezzetli kebaplar bulamayacağınızı bilmeniz hayal kırıklığına uğramanızın önüne geçecektir.

4. Krep

La Saint Georges (adres ve bilgi)

Krep
Krep

Fransa’nın efsane tatlarından krep, Rennes’te sadece kahvaltılarda değil, günün diğer saatlerinde de bulabileceğiniz bir hamur işi. İnce bir şekilde açılan bu lezzetli krepler, üzerine bal, reçel, tereyağı gibi çeşitli gıdalar sürülerek tüketilmektedir. Sadece Rennes değil, Fransa’nın hangi şehrine giderseniz gidin ama mutlaka bu leziz kreplerin tadına bakın.

5. Sosisli Sandviç

En iyi sosisliler için cumartesi günleri kurulan pazarı ziyaret edebilirsiniz. 

Galette sosislisi
Galetteye sarılmış sosisli sandviç oldukça meşhur

Hemen hızlı bir şeyler yemeyi düşünüyorsanız lezzetli bir sokak lezzeti olan sosisli sandviçi deneyebilirsiniz. Galetteye sarılan bir sosisle hazırlanan bu lezzet görece diğer yemeklere göre daha ucuz olduğu için bütçe konusunda da sizi rahatlatabilir.

6. Kouign-amann

Patisserie le Daniel (adres ve bilgi)

Kouign-amann
Kouign-amann

Kouign-amann Dışı çıtır çıtır olmasına karşın içi yumuşacık olan, çok fazla şekerli olmayan ancak muazzam miktarda tereyağı ve şeker tadı vermek için tasarlanmış bir hamur işidir. Bu otantik lezzetin görünümü de oldukça basittir. Buruşuk bir küre şekline sahiptir. Rennes’teki hemen her pastanede bulabileceğiniz bu lezzeti yerken karamel ve tuz tadı alıyorsunuz.

7. Salted Butter Caramel

Bu lezzeti şehirdeki çeşitli pastanelerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Salted Butter Caramel
Salted Butter Caramel

Tuzlu tereyağı ve karamel ile hazırlanan bu lezzet, hafif olmasına karşın içinizdeki şeker aşkını çok rahat bir şekilde dindirebiliyor. İçeriğinde deniz tuzu bulunan bu tatlıyı güzel bir yemeğin ardından rahatlıkla yiyebilirsiniz.

8. Deniz Kabukluları

La Taverna de la Marine (adres ve bilgi)

deniz kabukluları
Rennes deniz kabukluları konusunda oldukça zengin.

Rennes coğrafyası ıstakoz ve yengeç gibi kabukluların yetişmesi için muhteşem bir doğal ortam sunmaktadır. Bu nedenle Rennes’te çok leziz deniz kabuklularının tadına bakabilirsiniz.

9. Cotriade

La Fontaine Aux Perles (adres ve bilgi)

Cotriade
Cotriade

Bir tür deniz yahnisi diyebileceğimiz cotriade içinde çeşitli balık türleri, sebzeler ve deniz kabukluları birlikte pişirilmektedir. Tam bir balıkçı yemeği olan bu tabakta ne kadar çok farklı balık ve deniz canlısı varsa yemeğin o kadar iyi olduğu söylenmektedir. Yemeğin önemli noktası ise hangi balığın ne zaman pişeceğini iyi bilinmesinin gerektiği ve balıkların tencereye konma zamanlamasının iyi seçilmesidir.

10. Kig Ha Farz

La Quincaillerie Generale (adres ve bilgi)

Kig Ha Farz
Kig Ha Farz

Karabuğday unu ile hazırlanan bir yemek olan kig ha farz içinde çeşitli etler bulunmaktadır. Bu da bu yemeği tam bir protein deposu haline getirmektedir. Geleneksel bir yemek olan kig ha farz içine et dışında havuç, patates gibi çeşitli sebzeler de eklenmektedir.

11. Gâteau Breton

Patisserie le Daniel (adres ve bilgi)

Gâteau Breton
Gâteau Breton

Kelimenin tam anlamıyla “Bretagneli tereyağlı kek” tatlı uzmanı gezginlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden biridir. Bu kekin kalitesi kullanılan tereyağın kalitesi ile doğru orantılıdır ve sade olarak servis edilebildiği gibi yanında reçel ya da komposto ile de servis edilebilmektedir.

Dilerseniz siz de “Rennes’te ne yenir? Ne içilir?” listemize eklemeler yapabilir ve ziyaretçilerimizin diğer Rennes spesiyallerinden haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.

pinRennes’in görülmesi gereken yerler hakkında detayları incelemek isterseniz Rennes gezilecek yerler listemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin