Pisa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

İtalyan mutfağının muhteşem lezzetlerinin tadına doyasıya varacağınız, Pisa’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Pisa’da Ne Yenir , Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

İtalya’da aç kalmak mı? Asla dediğinizi duyar gibiyiz… Adeta lezzetin ana vatanı olarak tanımlayabileceğimiz bu ülkenin geleneksel lezzetleri, tüm dünyaya adını çoktan duyurdu…

Pisa’da hemen her restoranda İtalyan lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz gibi, bölgeye özgü tatları deneme şansı da yakalayabilirsiniz. 🙂

#Pisa’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Bruschetta

Bruschetta

Önceden kızartılmış çıtır çıtır ekmeklerin üzerine et, sebze ve peynir eklenmesinden oluşan bu meşhur mu meşhur lezzetin adı Bruschetta… Pisa’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.

İtalya’da aperatif olarak sıklıkla tüketilen bu atıştırmalığı seçtiğiniz özel bir şarabın yanına söyleyebilir ya da yemek öncesi hafif bir başlangıç olarak sipariş edebilirsiniz. Lezzetlerinin bu kadar güzel olduğuna inanamayacaksınız..

2- Carciofi alla giudia

Carciofi alla giudia

Biberle birlikte kızartılan enginar ile yapılan bu yemeğin ismi Carciofi alla guidia…  Ülkenin hemen her şehrinde enginarlı meze ve yemek bulabilmeniz mümkün.

3- Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Bizim favori İtalyan yemeklerimiz arasında elbette ki makarnalar yer alıyor. Muhteşem soslarla harmanlanan makarnalar arasında Fettuccine Alfredo en ünlülerinden. Krema, parmesan, fesleğen ve sarımsak ile hazırlanan bu lezzet bombasının tadına doyum olmuyor.

4- Suppli

Suppli

Pisa’da bol bol yiyeceğiniz lezzetlerden biri de Suppli… İçi et ve peynir dolgulu olan bu kroketlerin en önemli özelliği tamamen pirinçten yapılıyor olması. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Bucatini Alla Amaatriciana

Bucatini Alla Amaatriciana

Domates soslu, parmesanlı ve domuz etli olan bu makarnanın ismi Bucatini alla amaatriciana…  Kente gelen turistlerin müdavimi olduğu lezzetlerden biri. Bizim kültürümüzde domuz eti ile yapılan yemekler tercih edilmese de İtalya’nın yöresel yemekleri arasında mutlaka gösterilmesi gereken lezzetlerden biri.

6- Gnocchi

Gnocchi

Pisa gezinize ara verip kendinizi güzel bir yemek ile ödüllendirmek isterseniz lezzet bombası Gnocchi’yi denemenizi tavsiye ederiz.. Pisa’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran peynirli ve patatesli muhteşem bir iç harçla hazırlanan mantıya benzettiğimiz bu yemeği tadanlar müdavimi oluyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Saltimbocca Alla Romana

Saltimbocca Alla Romana

Yine domuz etile ile yapılan yemeklerden bir diğeri olan Saltimbocca alla Romana, ada çayı ile marine edilmiş ünlü bir İtalyan yemeği..

Pisa’da yer alan hemen her restoranda sipariş verebileceğiniz bu lezzet, bölgeye gelen turistlerin de sıklıkla tükettiği yemeklerden biri.

8- Ciambelle Al Vino

Ciambelle Al Vino

İtalyanların yemek kültüründe şarap ve tatlı olmazsa olmazlardan.. Ciambelle al vino’da sert ve şekeri düşük bir kurabiye.

En önemli özelliği ise bu kurabiyenin şaraba batırılarak yenmesi.. Pisa’da ne yenir sorusuna verilebilecek cevaplar arasında ilk sırada…

9- Crostata Di Ricotta

İtalya’nın muhteşem tatlıları arasında mutlaka denemeniz gereken bir tatlı da Crostata di ricotta..

Tercihe bağlı seçilen meyveler ile yapılan bu tartın tam bir lezzet bombası olduğunu belirtelim.. Tiramisudan sonra ülkenin en sükseli tatlısı da diyebiliriz.

*Pisa Gezilecek Yerler için.. 🙂

Pisa’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin