Philadelphia’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Kusursuz 16 Tat

Philadelphia’yı ziyaret eden herkes gibi siz de şehrin muhteşem lezzetlerinin tadına bakmak isteyebilirsiniz. Buna sonuna kadar hakkınız var. Peki, Philadelphia’da ne yenir? Ne içilir? İşte bu sorunun cevabını yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Philadelphia’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Philadeplhia mutfağı genellikle hızlı bir şekilde hazırlanan et yemekleriyle hamur işi ve sebze yemeklerinden oluşmaktadır. Şehirde bu lezzetlerin çeşitli hallerini yiyebileceğiniz pek çok farklı cafe ve restoran bulunmaktadır.

Philadelphia da diğer ABD şehirleri gibi nüfusunun büyük bir kısmı göçmenlerden oluşan bir coğrafya. Bu nedenle buraya gelenler geleneksel Philadelphia mutfağı yanında dünya üzerinden çok çeşitli mutfak kültürlerini de deneyimleme fırsatını yakalamaktadır.

İşte Philadelphia’da yiyebileceğiniz ve içebileceğiniz en iyi yiyecekler;

1. Cheese Steak

Cheese Steak
Philadelphia’nın meşhur Cheese Steak’i

Peynirli biftek Philadelphia’nın en meşhur yemekleri arasında bulunuyor. Başta peynir ve biftek olmak üzere pek çok farklı besinin bulunduğu bu muhteşem sandviç oldukça doyurucu. Görüntüsü de kendisini yedirmek üzere oldukça davetkar.

2. Kahve

Kahve
Kahve

Eğer bir kahve aşığı iseniz ve “Philadelphia’da ne içilir?” diye merak ediyorsanız kahve sizin için en iyi seçim olacaktır. Burada kahve tutkunlarına hitap eden ve muhteşem aromalara sahip kahvelerin tadına bakabileceğiniz çok fazla mekan bulunmaktadır.

3. Philadelphia Usulü İtalyan Sandviç

İtalyan Usulü Sandviç
İtalyan Usulü Sandviç

Philadelphia sandviç severler için tam bir cennet. Burada bulacağınız sandviçler diğer yerlerdekine göre çok daha fazla malzeme ile yapılıyor. Bu da sandviçleri çok daha lezzetli ve doyurucu bir hale getiriyor. Fiyat olarak da ağır menülere oranla daha uygun fiyatlı olması sandviçleri daha cazip bir hale getiriyor.

4. Clam Chowder

Clam Chowder
Clam Chowder

Deniz tarağı çorbası olarak bilinen bu çorba ülke genelinde çok yaygın ve sevilen bir çorba türü. Çorbanın hafif bir lezzetinin olması onu herkesin rahatlıkla içebileceği bir çorba haline getiriyor. Çorbanın içi oyulmuş ekmeğin içinde servis edilmesi ise bu çorbayı çok daha farklı bir deneyim haline getiriyor.

5. Donut 

Donut
Donut

“Philadelphia’da ne yenir?” sorusu için hamurdan yapılmış bir lezzeti sizlerle paylaşıyoruz. ABD’nin en bilinen hamur işi yiyeceklerinden olan donut sade ya da farklı tatlı malzemelerle birleştirilerek yapılabiliyor. Yanında bir de kahve aldığınız zaman işte size ABD’nin en bilinen yemek kültürü.

6. Reading Terminal Market

Reading Terminal Market
Reading Terminal Market

Listemizin 6. sırasında Philadelphia’nın en taze ürünlerini bulabileceğiniz bir pazar bulunuyor. Bu pazarda birbirinden bağımsız birçok satıcı bulunuyor ve bu satıcılar gelen ziyaretçilere leziz ve taze ürünleri deneme imkanı sunuyor.

7. Pizza

Pizza
Pizza

Artık evrensel bir yemek haline gelmiş olan pizza Philadelphia yemekleri içinde de hatırı sayılır bir yere sahip. Oldukça doyurucu boyutlarda hazırlanan bu pizzalar lezzet olarak da tatmin edici düzeyde. Bu nedenle pizzayı da listenize dahil etmenizi öneriyoruz.

8. Limonata

Alkollü ve hazır içeceklere karşı bir alternatif arıyorsanız ve özellikle yaz ayında bu şehri ziyaret edecekseniz limonata çok iyi bir seçim olacaktır. Bu doğal serinletici ile yaz mevsiminin yakıcı sıcaklarından kurtulabilir ve muhteşem limon tadını hissedebilirsiniz.

9. Hamburger

Hamburger
Hamburger

Veee elbette hamburger 🙂 Hamburgersiz bir Philadelphia yeme içme rehberi düşünülemezdi zaten. Burada yiyeceğiniz hamburgerler dünyanın en iyi hamburgerleri listenize kesinlikle girebilecek düzeyde başarılı.

10. Yumuşacık Pretzeller

Pretzels
Pretzels

Örgülü, çubuk, külçe gibi farklı formlarda yapılan bu tuzlu krakerler şehrin kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahip. Almanlar tarafından Philadelphia yemek kültürü içine yerleştirilen bu lezzeti şehirden ayrılmadan önce bir sabah kahvaltısında mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

11. Water Ice

Water Ice
Water Ice

Bu farklı buluş aslında ülkemizde “buzlaş” olarak uzun yıllardır tüketilen bir serinletici içecek. Buzun içine konan meyve aromaları ile oldukça leziz bir hale dönen buz sizi sıcak yaz günlerinin bunaltan etkisinden kurtarmakta oldukça başarılı. “Philadelphia’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna farklı ve ferahlatıcı bir cevapsa aradığınız tam üstüne bastınız!

12. Tomato Pie

Tomato Pie
Tomato Pie

Domatesten yapılan bu turta kalın hamur üzerine domates sosu, kekik ve genellikle parmesan peyniri ile yapılan bir lezzet. Bu pasta şehirde o kadar meşhur ki bunu Philadelphia sınırları içindeki neredeyse bütün cafe ve restoranlarda bulmanız mümkün.

“Şehirde bu leziz turtayı nerede yiyebiliriz?” diye aklınızdan düşünceler geçtiğini duyar gibiyiz. Pek çok mekanda bu lezzet çok iyi yapılsa da şehri ziyaret eden birçok kişinin tercihinin Marchianos Bakery isimli mekan olduğunu belirtelim. 

13. Kırmızı Soslu Makarna

Kırmızı Soslu Makarna
Kırmızı Soslu Makarna

Philadelphia mutfağı içinde zengin bir İtalyan mirası saklanıyor. Bunlardan biri de İtalyanların muhteşem makarnası ve makarna sosları. Özel olarak hazırlanmış kırmızı bir sosla servise hazır hale getirilen İtalyan usulü pizza da şehirdeki İtalyan varlığını hissetmek için yiyebileceğiniz yemekler arasında bulunuyor.

14. Scrapple

Scrapple

Domuz eti ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bu yiyecek ülkemizde “sabah kahvaltıda ciğer” kültürüne benziyor ve birçok kişi bunu çok severek özellikle kahvaltılarda tüketiliyor. Dileyenler bu lezzeti Reading Terminal Market içindeki mekanlarda deneyebilir.

15. Dondurma

Dondurma
Dondurma

ABD halkı dondurmayı çok seviyor ve ülkenin pek çok şehrinde harika dondurmalar yemeye kendinizi hazırlamalısınız. Özellikle bisküvi ile servis edilen dondurmalar yaz sıcağında bir harika gidiyor.

16. Sticky Buns

Sticky Buns
Sticky Buns

Listemizin son sırasına geldiğimizde “Philadelphia’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için oldukça tatlı bir yiyecekten bahsetmek istedik. İçindeki bal sayesinde oldukça yapışkan bir kıvama kavuşan bu hamur işi adını da buradan alıyor. Eğer canınız şekerli bir şeyler istediyse bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Philadelphia’da yapacağınız yemek turunda Philadelphia yemek kültürü içinde daha pek çok sürprizle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Keyifli bir yemek turunun ardından tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi takipçilerimizle yorum kısmından paylaşmayı da ihmal etmeyin…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin