San Antonio’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Müthiş 12 Yemek

San Antonio ABD’nin güney bölgesinde Teksas eyaletinin en büyük şehirlerinin başında gelmektedir. Ülkenin en obez ve yemeyi seven şehirlerinden olan San Antonio yeme içme meraklısı gezginlerin bir numaralı rotaları arasında bulunuyor. Biz de bu yeme konusunda ilgili şehirde neler yenilip içilebileceğini “San Antonio’da ne yenir? Ne içilir?” başlıklı bir yazı ile ele aldık.

San Antonio’da Ne Yenir? Ne İçilir?

San Antonio şehrinde başta Brezilya ve Meksika bölgeleri olmak üzere dünyanın pek çok farklı yerinden insana rastlamak mümkün olabiliyor. Bu da şehirde karma bir mutfak kültürünün oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle şehri ziyaret ettiğinizde özellikle Meksika mutfağına özgü birçok yemeği şehrin her yerinde görmek sizin için pek de şaşırtıcı olmamalı.

San Antonio biraz sakin bir şehir ve burada hayat ABD’nin diğer şehirlerine göre biraz daha durağan ilerliyor. Akşam belirli bir saatten sonra ne yazık ki çok fazla yeme içme yeri bulamayabiliyorsunuz. Bu nedenle yeme içme işini çok gece bırakmamanız faydalı olacaktır; aksi halde birkaç atıştırmalıkla ya da market ürünü ile geceyi sonlandırmak zorunda kalabilirsiniz.

Peki, bu şehirde en popüler yiyecekler ve içecekler hangileri? Haydi o halde “San Antonio’da ne yenir? Ne içilir?” konulu listemize birlikte göz gezdirelim;

1. Tortilla

Tortilla
Tortilla

Tarihi bölgelerin yoğunluğu nedeniyle pek çok turisti çeken San Antonio’da her yerde tortilla yapan mekanlar görebilirsiniz. Etler ve sebzeler özel olarak hazırlanmış “lavaş” tarzı ekmeklere dürüm yapılır ve zahmetsizce yenir.

2. Pancake

Pancake
Pancake

Bu lezzetli pancakeler şehrin en özel bölgesel lezzetlerinin başında geliyor. Şehirdeki cafelerde güzel bir kahve eşliğinde birbirinden güzel pancakeleri mideye indirmenin tadını başka hiçbir şeyde bulamayabilirsiniz.

3. Izgara

grill san antonio
Şehrin vazgeçilmezi ızgarada pişirilen etler

San Antonio halkı için mangal adeta hayatın anlamı. Yani San Antoniolular için “ABD’nin Adanalıları” diyebiliriz. Bölgede hayvancılık da yaygın yapılınca lezzetli etler bu coğrafyanın vazgeçilmezlerinden biri haline geliyor. Şehirde bulunan cafe ve restoranlarda bolca ızgarada pişirilmiş et yiyebilir ve midenizin mutluluğuna şahitlik edebilirsiniz.

4. Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması

Son günlerde adından sıkça söz ettiren tatlı patatesten yapılmış kızartmalar San Antonio yeme içme kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Hem de dışı o kadar kıtır kıtır içi ise yumuşacık bir kızartma ki tadı damağınızdan gitmeyecek.

5. Pan Dulce

Bu renkli pan dulc

Bu leziz kahvaltılık ekmek Meksika mutfağından ABD’ye yayılan bir lezzet. Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan pan dulceler genellikle salyangoz kabuğu deseninde ve rengarenk hazırlanmaktadır. Eğer San Antonio fırınlarından birine denk gelirseniz kesinlikle pan dulcelerin tadına bakmalısınız.

6. Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması
Karnabahar Kızartması

Çoğu kişi bu besleyici ve doyurucu sebzeyi pek sevmez; ancak bunu bir de kızartma olarak San Antonio’da denemenizi tavsiye ediyoruz. Belki bu deneyim karnabahar hakkındaki fikirlerinizi değiştirmenize yardımcı olabilir.

7. Tacos

Tacos
Meksika’nın bağrından kopmuş bir lezzet: Tacos

Genelde kahvaltılarda tüketilen bu Meksika usulü yemek farklı tabaklardan bir şeyler yemeyi sevmeyenlerin San Antonio yemekleri arasında favori yiyeceklerinden biri olabilir. tortilla içine aklınıza gelebilecek pek çok yiyecekle hazırlanan tacoslar pratik bir şekilde mideye indirilebiliyor.

8. Midye

Midye
Midye San Antonio’da çok sevilen bir deniz ürünü

Midyenin müdavimi çok fazladır. Öyleyse San Antonio size muhteşem midye menüleri ile okyanusun kokusunu burnunuzun dibinde hissetmenize yardımcı olacaktır.

9. Cips ve Salsa Sosu

chips and salsa
Cips ve salsa sosu şehrin ez geçilmemesi gereken atıştırmalıkları arasında bulunuyor

İncecik, kıtır kıtır ve muhteşem baharatlarla harmanlanmış bir cips sizi sarhoş etmeye yetebilir. Özellikle Rosario’s Mexican Cafe isimli mekanda enfes domates sosu ile sunulan bu eşsiz cipsler size kendinizi çok iyi hissettirecek. Yanında bir de lezzetli bir bira var ise bu cipsler uzun süre size açlığınızı unutturabilir.

10. Dondurma

Dondurma
Dondurma

Ağızda kayan ve damakta muhteşem bir şekersi tat bırakan dondurma San Antonio şehrinde de en lezzetli serinleme yöntemlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Özellikle mangolu dondurma adeta şehirle özdeşlemiş ve şehirle anılmaya başlanmıştır. San Antonio mutfağı içinde önemli bir yer edinen mangolu dondurmayı şehir sınırlarını terk etmeden önce mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

11. Pizza

Pizza
Pizza

Ev yapımı tadında, bol malzemesi ve soslarıyla bu görkemli İtalyanı listemize dahil etmemek olmazdı. Müthiş bir şekilde insanı mest eden pizzalar şehrin bir çok önemli restoranında ziyaretçilerle buluşuyor ve insanların cafe ve restoranlardan yüzlerinde doygunluğun vermiş olduğu büyük bir tebessümle ayrılmalarını sağlıyor.

12. Bezelye çorbası

Bezelye Çorbası
Bezelye Çorbası

San Antonio mutfağı içinde birçok sebzeden yapılan yemek bulunuyor. Bunlardan biri olan bezelye çorbası da yemeğinde et tercih etmeyecek gezginlerin listesine dahil edebileceği ve protein ihtiyacını karşılayabileceği dolu dolu bir yemek. Bazı restoranlar bu çorbayı içine sosis koyarak da servis edebilmekte.

Bahsettiğimiz bu yenesi lezzetler “San Antonio’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenlere verilebilecek en önemli yiyecekler diyebiliriz. Eğer bu yemek listesine dahil etmemizi istediğiniz tatlar varsa fikrinizi bize yorum kısmından belirtmeniz durumunda seve seve listemize dahil edebiliriz. 

Yazardan Not: Bu arada “şehre gelmişken nereleri gezelim?” diye beyninizi kemiren bir soru varsa bu konuda daha önce yazmış olduğumuz “San Antonio’da gezilecek 11 Muhteşem Yer” listemize de göz atmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin