Ouagadougou Gezilecek Yerler Listesi

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou, ülkenin hem yönetimsel hem de kültürel anlamda merkezi olarak kabul görüyor.

Ouagadougou gezilecek yerler yazımızda sizler için şehrin popüler gezi rotalarını derledik.

Gezi noktalarıyla da dikkat çeken kentin, Batı Afrika’nın en büyük pazarlarından birine sahip olması ve tarihi anlamda pek çok ögeyi içerisinde barındırması birçok turisti şehre çeken etkenler olarak gösterilebilir.

#1 Ouagadougou Gezilecek Yerler

Birlikte inceyelim;

1- Ouagadougou Katedrali

Ouagadougou Katedrali

1930 yılında Papaz Ricala Joany Thevenoud tarafından inşa edilen  Ouagadougou Katedrali, şehrin ana merkez kilisesi olarak kabul edilmektedir. Katolik Başpiskoposluğu’nun katedrali olarak bilinen dini yapının içerisinde Meryem Ave Maria’ya adanmış bir sunak ve oyma bir taş kemer içerisinde yer alan Virgin’in heykeli yer alır.

2- Burkina Faso Ulusal Müzesi

Burkina Faso Ulusal Müzesi

Ouagadougou’da yer alan Burkina Faso Ulusal Müzesi, geniş koleksiyonlarıyla görenleri kendine hayran bırakan bir müze. 7 bin 500 tarihi eserin sergilendiği koleksiyonlar içerisinde arkeolojik kalıntılar, mücevheratlar, el yapımı maskeler ve küçük heykelcikler sergileniyor. Şehrin tarihi hakkında kapsamlı bilgiler sunan Burkina Faso Ulusal Müzesi, kentte mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

**Burkina Faso Gezilecek Yerler yazısı için…

3-Ulusal Kahramanlar Anıtı 

Ulusal Kahramanlar Anıtı

2014 yılında devrim şehitleri anısına yaptırılan Ulusal Kahramanlar Anıtı, şehrin en simgesi haline gelmiş yapılardan biridir. Çok geniş bir alan üzerinde konumlanan anıt çevresinde yeşilliklerle dolu bir bahçe ve yürüyüş alanları yer alır.

Anıtın hemen önünde iki adet yumruk şeklindeki el heykeli arasında ülkenin birlik ve beraberliğini temsil eden bir yıldız ve çok fazla yaklaşılmasını engellemek adına çitler yer alır. Şehirde en güzel fotoğrafları çektirebileceğiniz bu anıtı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

4- Faso Park

Şehrin en keyifli gezi noktalarından biri olan Faso Parkı, ailelerin mutlaka ziyaret ettiği eğlence merkezlerinden biri olarak kabul görüyor. Atlı karıncalardan tutunda dönme dolaba kadar aklınıza gelecek her oyuncağı bulabileceğiniz lunaparka, eğlence dolu saatler geçirebilirsiniz.

5- Bangr Weogo Parkı

Bangr Weogo Parkı

Kent merkezinde yer alan Bangr Weogo Parkı, pek çok hayvan ve bitki türünü bir arada barındıran keyifli saatler geçirebileceğiniz harika bir gezi noktası. Kentin cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilen park içerisinde, birçok hayvan türünün yanı sıra yemek yiyebileceğiniz restoranlar ve spor alanları da yer alıyor.

6- Ouagadougou Ulusal Müzik Müzesi

Ouagadougou Ulusal Müzik Müzesi

Sudan tarzı kubbeli çatılara sahip olan Ulusal Müzik Müzesi, kent merkezinde yer alan oldukça popüler bir sanat merkezi.. İçerisinde 1998 – 1999 yılı aralığındaki tüm müzik koleksiyonlarına yer veren müze, pek çok müzik aletinin de sergilendiği dikkat çekici bir gezi noktasıdır. Müzede sergilenen hemen her objenin tek örneği olduğu ve tam tamına 5 ila 200 yıllık bir tarihe sahip olduğu da gelen bilgiler arasında.

 Ouagadougou yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızı geliştirmemizde bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin