Odessa’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Ukrayna gezilerinin vazgeçilmesi olan Odessa’da denenmesi gereken popüler lezzetleri sizler için derledik.

‘’ Odessa’da Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızı düzenlerken bizim bile iştahımız açıldı. Denemeniz gereken geleneksel ve popüler tatları derlediğimiz listemizin ilk sırasında;

Chicken Kiev

Chicken Kiev

Kiev usulü yapılan bu tavuk, filetoların parmesan peyniri ve fesleğenlerle sarılarak fırına veriliyor. Eriyen peynirin fesleğenlerle birleştiği muhteşem bir tat olan Chicken Kiev’i, Odessa’nın birçok restoranında deneyebilirsiniz.

Borshch

borshch

Sadece Ukraynada değil, Rusya’da ve Doğu Avrupa’da oldukça yaygın olan borshch çorbası birbirinden farklı türlere sahip. Geleneksel hali sığır eti, pancar ve sebzelerle yapılan bu çorba Ukrayna soğuklarında hasta olmamak için birebir.

Vareniki

Vareniky 

Asya ve Avrupa genelinde sıklıkla yapılan vareniki,içi vişneli sos veya peynirle doldurulmuş kapalı hamurlardır. Bu lezzetli yemeği Odessa’nın seçkin restoran ve kafelerinden deneyebilirsiniz. Bazen ceviz ve tulumla yapılırken bazı bölgelerde vişne sosla yapılan varenikinin her hali güzeldir.

Potato Pancakes

Potato Pancakes

Klasik pankekelerin patates püresi ve unla birlikte yapılmasından oluşan bu yemek genellikle sabah kahvaltılarından tercih ediliyor.

Holodets

Kholodets

Holodets,haşlanan etin suyuyla beraber dondurulmasında oluşan bu yemek özel günlerin vazgeçilmezidir. Bazen etin yanında garnitürlerde dondurularak bu şekilde servis edilmektedir.

Stuffed Cabbage Rolls

Stuffed Cabbage Rolls

Lahanaların doldurularak sarıldığı bu yemek ,Odessa’da birçok restoranda tadabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Aslında ülkemizdeki lahana dolmasına benzeyen bu yemek sadece biraz daha kalın ve şekil olarak farklıdır.

Okroshka

Okroshka

Rus kökenli olan okroshka çorbası içerisinde;salatalık,soğan,turp,yumurta ve patates bulunuyor. Genellikle yaz aylarında içilen bu çorba soğuk olarak servis edilmektedir.

Banush

Banush

Banush Polonya’ya özgü bir yemek olsa da Odessa’da ve Doğu Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilmektedir. Mantarların patates ve peynirle birleştiği bu lezzet oldukça seviliyor.

Syrniki

Syrniki

Pankek yada akıtma olarak bildiğimiz hamurlar Odessa’da syrniki olarak geçiyor. Kızartılan hamurları isterseniz reçellerle tatlı olarak isterseniz de peynir ve salatalıkla tuzlu olarak tüketebiliyorsunuz.

Paska

Paska

Ukrayna ve Rusya’da özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından olan paska,kuru meyvelerle yapılan bir kektir. Özellikle kahve ve çayla birlikte muhteşem bir tada sahip olan pashanın tadına bakmadan Odessa’dan ayrılmayın deriz. 🙂

Uzvar

Uzvar

Ukrayna dediğinizde aklınıza sadece alkollü içkiler geliyorsa bu fikrinizi değiştirecek bir lezzet olan uzvarla tanışmalısınız. Kurumuş meyvelerin tarçın ve şekerle kaynatıldığı bu içecek kış aylarında sıklıkla tüketilmektedir. Sıcak olarak sunulan uzvarı yemeklerden sonra hazımsızlık sorunu için de tüketebilirsiniz.

*Odessa gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

*Ukrayna’nın en popüler şehirlerinden olan Odessa’nın lezzetli yemeklerini birlikte keşfettik. Bu enfes lezzetleri denemek isterseniz anında Odessa uçak bileti sayfamıza göz atabilir, en hesaplı fiyatlardan biletinizi online satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin