Oban’da Ne Yenir, Ne İçilir? 9 Şehir Restoranı

Birinci sınıf restoranları ve çok keyifli cafe, bar ve publarıyla Oban, yemeğe düşkün bünyeler için oldukça keyifli destinasyonlar arasında bulunuyor.

Yazımızda sizler için Oban’da ne yenir, ne içilir? sorusunun cevabını araştırdık. Bunun yanı sıra buraya geldiğinizde özel lezzetler deneyebileceğiniz bazı önerileri de ziyaretçilerimiz için listeledik.

1- Oban’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Oban’ın bir liman kenti olmasından dolayı burada bol miktarda ve uygun fiyata deniz mahsulü yeme şansına sahip olabiliyorsunuz. Bu nedenledir ki Oban için “İskoçya’nın Deniz Ürünleri Başkenti” yakıştırması yapılmaktadır. Kentte kaliteli pek çok balık restoranının bulunması da bunun bir göstergesi. Kent merkezinde bolca fish&chips mekanı bu konuda en iyisinin kendilerini ispat etmeye çalışırcasına birbiriyle yarışıyor.

Ülkenin en köklü geçmişe sahip içki imalathanelerinden birine sahip olan Oban’a geldiğinizde dünyanın en kaliteli viskilerini ve biralarını tatmanızı da öneriyoruz.

Oban’a geldiğinizde yeme içme mekanı konusunda genel olarak pek sıkıntı çekilmese de resmi tatillerde ve yoğun aylarda restoranlarda ve mekanlarda yer sıkıntısı olabilmektedir. Bundan dolayı eğer tatilinizi bu zamanlara denk getirdiyseniz Oban’da yeme içme mekanlarından yerinizi ayırtmanız hayal kırıklığı yaşamanızın önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

2- Oban Yeme İçme Mekan Önerileri

#1 The Pokey Hat

The Pokey Hat

Oban’da taze bir dondurma ile serinlemek ve ağzınızı tatlandırmak istiyorsanız uğramanız gereken yerlerin başında bu sevimli dondurmacı dükkanının geldiğini söyleyebiliriz.

#2 Little Bay Cafe

Little Bay Cafe

Aceleniz varsa hazır sandviçlerle kahvaltınızı yaparak güne başlayabileceğiniz gibi mekanın terasında çok keyifli bir İskoç kahvaltısıyla da gezi öncesi enerji depolayabilirsiniz. Cafe, özellikle kek çeşitleriyle bölgenin en çok tutulan mekanları arasında bulunuyor.

#3 Nories

Nories

Söylediğimiz gibi Oban tam bir deniz ürünü cenneti. Burada lezzetli deniz ürünleri tadabileceğiniz sayısız mekan bulunuyor. Bunlardan biri olan Nories ise şehirdeki fish&chips yiyebileceğiniz en özel mekanlardan biri. Mekan 3 nesildir aile işletmesi olarak hizmet veriyor ve güleryüzlü hizmet anlayışı ve leziz yemekleriyle biliniyor.

#4 Ee-usk

Ee-Usk

Oban’a gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği mekan, deniz ürünleri konusunda sadece Oban’ın değil İskoçya’nın da en iddialı mekanları arasında bulunuyor.

#5 Cuan Mor

Cuan Mor

Bar ve restoran olarak hizmet veren mekan etkileyici Oban Körfezi manzarası ile ziyaretçilerini kendisine en baştan hayran bırakıyor zaten. Bir de üstüne muhteşem içecekler ve harika menüler olunca mekan haliyle bölgenin en gözde ziyaret noktalarından biri olmayı başarıyor.

#6 The Olive Garden

The Olive Garden

Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini denemek isterseniz The Olive Garden sizin için çok ideal bir seçim olacaktır. Mekanın sadeliği ve huzur verici olması ise kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

#7 Oban Chocolate Company

Oban Chocolate Company

El yapımı çikolataları marketlerden aldıklarınızla asla kıyaslamayın. Bu muhteşem çikolataları yedikten sonra şimdiye kadar yediklerinizin çikolata olduğundan şüphe edebilirsiniz. Evet, fiyatları biraz pahalı ancak buraya kadar gelmişken bu lezzeti tatmadan olmaz diye düşünüyoruz 😉

#8 The Waterfront Fishouse Restaurant

The Waterfront Fishouse Restaurant

Pek çok farklı etkinliğe de ev sahipliği yapan restoran, şehirdeki balık restoranları arasında oldukça saygın bir yere sahip. Bunu internette mekanlar ilgili yorumlardan da anlayabiliyorsunuz. Bizce deniz mahsullerini seviyorsanız bu mekanı denemelisiniz.

#9 Coriander Indian Restaurant

Coriander Indian Restaurant
RTDMT7 Indian Food or Indian Curry in a copper brass serving oriental bowl, pieces of chicken fillet in curry sauce ingredients in a pan with the old table

İskoçya’nın pek çok yerinde olduğu gibi burada da Hindistan mutfağını deneyebileceğiniz yerler bulunuyor. Burada taze malzemeler ve çok çeşitli baharatlardan yapılan ev yapımı Hint yemekleri yiyebiliyorsunuz.

Eğer sizin de Oban’da gidilmesi gerektiğini düşündüğünüz mekan önerileriniz varsa bizimle yorum kısmından bu mekanları paylaşarak daha geniş bir liste oluşturmamıza yardımcı olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin