Fotoğraflarıyla Birlikte Oban’da Gezilecek 8 Nokta

Gaydanın eşsiz müziğinden etkileniyorsanız, İskoçya’nın 8500 nüfusa sahip Oban kasabası, sizi bu müziğin etkisinde keyifli bir tura davet ediyor.

Oban gezilecek yerler yazımızda küçük bir kasaba olmasına rağmen kuzeybatıdaki en büyük limana sahip olması, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ise Oban’da kısa ama oldukça keyifli bir gezinin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz.

#1 Oban Gezilecek Yerler

1. Dunollie Kalesi

dunollie castle

Keyifli bir sahil yürüyüşünün ardından ulaşılabilen kalenin yapımı 13. yüzyıla kadar dayanıyor. Ücretsiz olarak turların da düzenlendiği kale, kasabaya gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

2. Loch Etive

loch etive

İskoçya’da her an muhteşem bir doğa harikasıyla karşılaşabiliyorsunuz. Bunlardan biri olan Loch Etive birbiriyle uyum içindeki doğal renklerle ziyaretçilerine çok keyifli manzaraların tadını çıkarma imkanı sunuyor.

3. Oban Distillery

Oban Distillery

Kasabaya gelenlerin en büyük aktivitelerinden biri burada bulunan ve 1974 yılından bu yana üretime devam eden içki imalathanesini ziyaret etmek oluyor.  Burada pazartesi ile cuma günleri arasında düzenlenen rehberli turlar ziyaretçiler için hayli keyifli ve farklı bir deneyim oluyor.

4. McCaig Kulesi

mccaig's tower

Şehir merkezinden 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan kule, şehre gelenlerin kesinlikle ziyaret ettiği Oban gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken tarihi noktalardan biri. Kulenin yapımı 1897 ile 1902 yılları arasında yaklaşık olarak 5 yıl sürmüştür.

5. War & Peace Museum

war and peace museum

Oban’ın II. Dünya Savaşı’nda üstlendiği rolü merak edenlerin bu müzeyi ziyaret etmesini öneriyoruz. Müze küçük olsa da gezmekten keyif alacağınızı söyleyebiliriz.

6. Kilmartin House Museum

Kilmartin House Museum

Bronz Çağı’ndan kalma 800 civarı eserin sergilendiği müzede özellikle taş işçiliği ile yapılmış çok özel objeleri inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

7. Pulpit Hill

pulpit hill

Muhteşem manzaralar için bu tepeyi mutlaka Oban gezilecek yerler listenize dahil etmenizi öneriyoruz.

8. Oban Limanı

Oban Limanı

Kasabanın en keyifli ve huzur veren noktalarından olan Oban Limanı, mutlaka zaman geçirmeniz gereken yerlerden biri. Burada lezzetli fish & chips ile karnınızı doyurabilir, eğer hava sıcaksa dondurma yiyerek serinleyebilirsiniz.

*Oban’da havaalanı bulunmasına rağmen ne yazık ki bu sevimli kasabaya ülkemizden uçak seferi bulunmuyor. Bu kasabaya gitmek ziyaretçiler çoğunlukla Glasgow uçuşlar satın almayı tercih ediyor. Buradan tren veya otobüs seferlerini değerlendirerek bu küçük kasabaya ulaşabiliyorsunuz.

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin