Ningbo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Çin Cumhuriyeti’nin turistik şehirlerinden olan Ningbo’nun farklı lezzetlerini sizler için derledik.

” Ningbo’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ”yazımızı inceleyerek, şehrin denenmesi gereken farklı lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

#1 Ningbo’da Ne Yenir?

1- Spinach Noodles

Spinach Noodles

Ispanaktan yapılan noodleların kaynatılarak yeşil sebzelerle sunulduğu spinach noodles,Ningbo’daki birçok restoranda yiyebileceğiniz popüler tatlardan biri.

2- BBQ Meat

BBQ Meat

Çinde en çok karşılaşabileceğiniz kızartma yöntemlerinden biri kömür ateşidir. Yalnız ülkede barbekü denemeyi düşünüyorsanız yiyeceğiniz etin ne eti olduğunu önceden sormanızı öneriyoruz. Sığır ve domuz etinin yanında yengeç ve akrep gibi canlılarında kızartmalarını deneyebilirsiniz.

3- Dumplings

Dumplings

Çin’in belki de en sevilen lezzetlerinden biridir dumplings. İçleri bazen etli bazen peynirli doldurulan dumplingsler buharda pişirilen hamur toplarıdır. Maydanoz serpilerek sunulan bu lezzetli hamur toplarının tadına bakmanızı öneriyoruz.

4- Mutton Stew

Mutton Stew

Koyun etinin uzun süre güveç içerisinde pişirilmesiyle oluşan mutton stew içerisinde bolca kırmızı şarap bulunmaktadır. Farklı bir tarif denemek isterseniz lezzetli ve doyurucu bu yemeği tercih edebilirsiniz.

5- Chinese Hamburger

Chinese Hamburger

Diğer hamburgerlerden farklı olarak Çin hamburgerleri domuz eti ve soya sosu içermektedir. Zencefil ve anason içerek bu hamburger oldukça farklı bir aromaya sahip.

6- Sweet and Sour Eggplant

sweet and sour eggplant

Tatlı ekşi bir aromayla yapılan patlıcanlar, susam ve pirinçle birlikte servis edilmektedir. Oldukça sarımsaklı olan bu lezzeti akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

7- Mango Pudding

Mango Pudding

Mango aromasının oldukça sevildiği Asya ülkelerinde tatlılarda ve içeceklerde sık sık mango tadı kullanılmaktadır. Bu aromanın sevilerek tüketildiği bir diğer tatlıysa mango pudingdir.

8- Egg Tarts

Egg Tarts

Asya ve Avrupa ülkelerinde sevilerek tüketilen tatlardan biride egg tartsdır. Yumurtayla yapılan bu tartların içleri muhallebi dolgusu doludur. Görüntüsü kadar tatlı olan bu lezzetleri çay veya kahvenin yanında tercih edebilirsiniz.

9- Blood Orange Margarita

Blood Orange Margarita

Kan portakallı margarita olarak bilinen bu içeceği, Ningbo’nun şık restoranlarından ve barlarından tadabilirsiniz. Deneyebileceğiniz en farklı aromalı içkilerden biri olan blood orange margarita, görüntüsü ve sunumuyla oldukça seviliyor.

*Ningbo gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Ningbo’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin