Nice Ulaşım Rehberi

Nice, Güney Fransa’nın sahil kesimi olan Cote D’Azur bölgesinin en önemli şehirlerinin başında yer alan ve turizm anlamında büyük bir potansiyele sahip bir şehir. 

Nice’ye gelmeden önce şehrin ulaşım imkanlarıyla ilgili bilgi edinmeniz, şehirde çok daha rahat bir tatil geçirmenize olanak tanıyacaktır. Bu fikirle sizler Nice ulaşım rehberi hazırlayarak şehrin ulaşım ağıyla ilgili sizlere bilgiler sunmanın uygun olacağını düşündük.

Nice Ulaşım Rehberi

Nice, sevimli, keyifli ve küçük bir şehir. Şehirde pek çok noktaya kolay bir şekilde ulaşılabildiği için burada ulaşım konusunda çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz; ancak gene de şehrin ulaşım koşulları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Nice Cote d’Azur Havalimanı

Cote d’Azur’a gitmek isteyenlerin öncelikli olarak tercih ettiği Nice Cote d’Azur Havalimanı şehir merkezinin 7 km batısında bulunuyor. Havalimanı, Fransa‘nın en önemli havalimanları arasında bulunuyor. Havalimanının denize nazır olması ise buraya uçanlar için ayrı bir heyecan uyandırıyor. Burası yılda 10 milyondan fazla yolcu kapasitesiyle pek çok kişinin bölgeye gelmesini sağlamaktadır.

Nice Cote d’Azur Havalimanı

Havalimanına ülkemizden İstanbul kalkışlı Türk Hava Yolları firmasının direkt seferleri bulunuyor ve bu seferler yaklaşık 3 saat sürüyor. Nice uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanından Şehre Ulaşım

Havalimanından Nice şehir merkezine 6€ karşılığında 98 ve 99 no’lu hatları kullanarak gitmeniz mümkün olabilmekteydi. Ancak şu anda bu hatlar aktif değil ve Havalimanından Nice şehir merkezine gitmek için alternatif yollar bulmanız gerekmektedir. Dilerseniz 12 no’lu otobüsü ya da Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberimizde paylaştığımız diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Eğer French Riviera Pass kartı satın alırsanız bu kartla ücretsiz bir şekilde hem ulaşımınızı sağlama hem de şehir içinde pek çok indirimden faydalanma şansına da sahip olduğunuzu belirtelim.

Nice Şehir İçi Ulaşım

Nice trafik sorunu yaşamayan bir şehir. Bu nedenle şehirde ulaşım konusunda da büyük avantaja sahip oluyorsunuz. Şehrin her yerine otobüs ve tramvay hatlarıyla gitmeniz mümkün olabilmektedir. Bunun yanı sıra gerçekleştirilen tren seferleriyle komşu şehirler Cannes, Marsilya gibi yerleri de gezme şansını yakalayabilirsiniz.

Şehir içinde otobüs ve tramvay hatları aktif olarak hizmet vermektedir

Gece saatlerinde çalışan noctambus isimli otobüsler gece yarısından sonra ulaşım konusunda ziyaretçilerin ve şehir sakinlerinin ulaşımını sağlamaktadır. Çok zorda kaldığınız zamanlarda ise taksi ile gideceğiniz yere gidebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin