Marsilya Ulaşım Rehberi

Fransa‘nın en büyük şehirlerinin başında gelen Marsilya, son yıllarda adından turizm anlamında da söz ettirmeye başladı.

Her geçen yıl daha fazla ziyaretçiyi misafir eden Marsilya, ulaşım konusunda ziyaretçilerine sorun çıkarmayan ve onları kolay bir şekilde gitmek istedikleri yere ulaştıran bir şehir. Şehirdeki ulaşım olanaklarını Marsilya ulaşım rehberi yazımızda sizler için inceledik.

Not: Şehrin ulaşım ağıyla ilgili paylaştığımız haritanın ise size yol gösterici olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle eğer mümkünse bu haritanın çıktısını alarak yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz. 

Marsilya Ulaşım Rehberi

Marsilya Provence Havalimanı

Marsilya Provence Havalimanı

Ülkemizden Marsilya’ya gitmek isterseniz Marsilya Provence Havalimanı’na gerçekleştirilen seferleri kullanmanız gerekiyor. THY’nin gerçekleştirdiği uçuşlarla yaklaşık 3 saatlik bir yolculuktan sonra Marsilya’ya ulaşabilirsiniz. THY ve diğer hava yolu firmalarının seferlerini incelemek ve uçak bileti satın almak için tıklayın.

Havaalanından şehir merkezine ise uçaktan indikten sonra otobüs veya trenlerle Saint Charles Merkez Tren İstasyonu’na gelerek buradan istediğiniz yere metro veya tramvayla ulaşabiliyorsunuz.

Marsilya Şehir İçi Ulaşım

Marsilya çok büyük bir şehir olmadığı için diğer metropollerdeki gibi karınca yuvasına benzeyen karmaşık raylı sistemler bulunmuyor. İki hat üzerinde çalışan metro ve 3 hat üzerinde çalışan tramvay seferleri ile yolcuların ulaşımı sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra 30 hatla çalışan otobüsler de yolculara hizmet vermektedir. Bu ulaşım ağı ile şehirde çok fazla trafik sorunu yaşamayacağınızı söyleyebiliriz.

Marsilya Metro Tramvay Haritası

Şehir içi ulaşım esnasında tekli ya da 10’lu bilet alma şansına sahipsiniz. Bunun yanında City Pass Marseille ile hem sınırsız ulaşım hakkına hem de pek çok müze ve etkinliğe ücretsiz bir şekilde hakkını da elde edebiliyorsunuz.

Marsilya’dan komşu şehirlere gidip buraları da görmek isterseniz Gare de Saint Charles Merkez Tren İstasyonu‘ndan gerçekleştirilen tren seferlerini kullanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin