Niamey’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Nijerin başkenti olan Niamey’in yöresel yemeklerini sizler için derledik.

” Niamey’de Ne Yenir , Ne İçilir? ” Yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemekleri hakkına bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Niamey’de Ne Yenir?

1- Akara

Akara

Soyulmuş ve kızartılmış olarak fasulyelerden yapılan akaralar, Nijer’in en sevilen tatlarından biridir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan akara, Afrika ülkelerinin yanı sıra Avrupa’da da sıklıkla tüketilmektedir.

2- Jollof Rice

Jollof Rice

Belki de yiyebileceğiniz en baharatlı pilav olan jollof rice içerisinde; sarımsak, kekik, köri, tuz, defne yaprağı, zencefil bulunmaktadır. Niamey’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran ve kimi zaman sebzeler eklenerek de yapılan jollof rice, oldukça lezzetli tatlardan biridir.

3- Bean and Plantain Pottage

Bean and Plantain Pottage

Kara fasulyelerin balıkla beraber kavrulduğu bu yemekte, palmiye yağının tadı oldukça yoğun olarak hissediliyor. Ispanağında bulunduğu bu yemek sağlıklı ve hafif olmasıyla ön plana çıkmanın yanı sıra Niamey’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bir lezzete sahip.

4- Suya

Suya

Etlerin şişlere geçirilerek kızartıldığı bu yemek Nijer genelinde suya olarak geçiyor. Aslında bu yemek Afrika genelinde sıklıkla tercih ediliyor. Tavuk, domuz, dana gibi farklı hayvan etleri tercih edilebilerek hazırlanabilen bu yemek, Niamey’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor.

5- Pepper Soup

Pepper Soup

Biberli ancak acı olmayan bir çorba içmek isterseniz Nijer’in sevilen tatlarından biri olan biber çorbasını deneyebilirsiniz. Üç çeşit biberin eklendiği çorba içerisine farklı sebzelerde ekleniyor ve oldukça doyurucu bir hal alıyor.

6- Deep-Fried Battered Yams

Deep-Fried Battered Yams

Geleneksel lezzetlerden biri olan fried battered yams, peynirle veya fasulyeyle yapılmaktadır. Muz suyuna batırılıp kızgın yağda kızartılan bu tatlar oldukça farklı.

7- Ewa Agoyin

Ewa Agoyin

Püre haline getirilmiş fasulyelerin agoyin sosuyla servis edildiği bir yemektir. Bu sosa içerisinde acı kırmızıbiber ve soğan bulunmaktadır. Bu sosla beraber muhteşem hale gelen tadı denemenizi öneriyoruz.

8- Nkwobi

Nkwobi

Baharatlı yiyecekleri seviyorsanız ve Niamey’de ne yenir diye düşünüyorsanız bu tadı sevebilirsiniz. İçinde kesilmiş inek ayağı bulunan bu yemeğe karşı ön yargılarınız olabilir ancak denediğinize pişman olmayacaksınız.

9- Zobo

Zobo

Kuzukulağı yapraklarından yapılan ve kırmızı bir renge sahip olan bu içecek, sıcak Nijer günlerinin serinleticisi oluyor. Afrika genelinde oldukça sevilerek tüketilen bu tadı denemelisiniz.

*Niamey gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Niamey’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin