Muskat’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

Umman’ın başkenti Muskat’ın birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini sizler için derledik.

‘’ Muskat’ta Ne Yenir ? Ne İçilir? ’’ yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

#1 Muskat’ta Ne Yenir?

1- Shuwa

shuwa

Orta Doğu’nun birçok yemeğinde kullanılan et shuwanın da ana maddesidir. Muskat’ta ne yenir diye düşünenler için lezzetli bir yanıt olan ve kuzu etiyle yapılan bu yemek yanında iç pilavıyla birlikte servis edilmekte ve oldukça doyurucudur.

2- Umman Madrouba

umman madrouba

Muskat’ta ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzetlerden biri de madroubadır.  Pirinçlerin;soğan,zerdeçal,karabiber ve tavukla birlikte kavruluyor. Üstüne kızarmış soğan konularak servise hazır hale getirilen madroubanın tadına bakmanızı öneriyoruz.

3- Majboos

Tavuk eti veya kuzu eti eklenerek yapılan majboos, baharatlı bir pilavdan yapılmaktadır. Muskat’ta ne yenir diye düşünenlere lezzetli bir yanıt veren bu pilavın içerisinde zerdeçal, nane gibi ağır baharatların bulunmasının yanı sıra birde haşlanmış yumurta bulunmaktadır. Ağır ancak lezzetli olan bu yemeği denemelisiniz.

4- Halwa

halwa

Türkiye’deki tarifinden daha farklı olarak yapılan Muskat helvası, bazen jelatinli bazense irmikle yapılmaktadır. Badem veya fıstıkla lezzetlenen bu tatlıyı seveceğinizi düşünüyoruz.

5- Lam Shwa

lam shwa

Muskat’ta ne yenir endişesini ortadan kaldıran Lam Shwa, lezzetiyle tadanları büyülüyor. Tavuk budunun muhteşem bir sosla tatlandırılmasından oluşan bu lezzetli yemek yanında mutlaka spagetti makarna da servis ediliyor. Kentte hemen her restoranda bulabilmeniz de mümkün…

6- Khbeesa 

khabesas

Muskat’ta ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren Khbeesa, bölge halkının en sevdiği lezzetlerden biri. Akşam yemeklerinin vazgeçilmez yan ürünü olarak servis edilen bu yemek, kimileri için doyurucu bir öğle yemeği görevi de görüyor. İçerisinde karnabahar ve kabak gibi sevilen sebzeler de yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

 7– Baharatlı Umman Sütlü Çay

baharatlı umman sütlü çay

Umman’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan omani milk tea;kakule,zencefil,tarçın ve sütle yapılan bir içecektir. Farklı tatlara açıksanız ve çay sevenlerden biriyseniz denemenizi öneriyoruz.

8- Kahwa ( Kakule Kahvesi )

kakule kahvesi

Farklı yapımıyla dikkat çeken Umman kahvesi içimi sert lezzetlerden biridir. Yemeklerin sonrasında günün yorgunluğunu bu Arap usulü pişen kahveyle atabilirsiniz. 🙂

Muskat gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Muskat’ta ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin