Moskova’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

Rusya’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Moskova’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Moskova’da Ne Yenir , Ne İçilir? ” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Yöresel çorbaları, deniz ürünleri ve daha pek çok lezzetiyle ünlü ülkenin yemeklerini Moskova’da yer alan hemen her restoranda deneyebilirsiniz. Diğer yandan damak zevkinize uygun dünya mutfağından pek çok lezzeti de kentte bulabilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Borç Çorbası

Borscht

Borç çorbası, bilindiği üzere dünyaca ünlü bir Rus yemeği.. Bu ekşili çorbanın ana maddesi pancar.. Zaten çorbaya göz alıcı rengini veren ürün de pancar. Moskova’da ne yenir sorusuna sıcak bir cevap arayışında olanlar için birebir bir lezzet..  Soğuk ve sıcak olmak üzere tüketilen başlangıç yemeğini denemenizi tavsiye ederiz.

2- Kholodets

Kholodets

Moskova geziniz sırasında farklı bir yemek denemek isterseniz Kholodets, tam da size göre bir tercih olacaktır. İçerisinde tavuk ve bütün yumurtalar olan bu yemeğin görüntüsü de en az tadı kadar farklı.. Jelatinle yapılan bu yemeğin oldukça farklı bir lezzete sahip olduğunu Moskova’da ne yenir endişesini ortadan kaldırdığını bildirelim..

3- Pelmeni

Pelmeni

Bizdeki mantıya fazlasıyla benzeyen bu lezzetin adı Pelmeni.. İçerisine tercihe bağlı olarak seçilen kuzu, dana ve domuz etinden yapılan kıyma harcı eklenen bu makarnanın en önemli özelliği mayasız ve ince bir hamurdan yapılıyor olması. Tadı ise oldukça lezzetli..

4- Okrosha

Okrosha

Ana vatanı Rusya olan bu çorbanın ismi Okroshka… İçerisinde bol bol çiğ sebzenin yer aldığı çorbanın diğer malzemelerini ise salatalık, taze soğan, turp ve haşlanmış patates gibi ürünler oluşturuyor. Tadı ise oldukça lezzetli…

5- Shchi

Shchi

Kentte tadabileceğiniz lezzetlerden bir diğeri Shchi çorbası.. Basit bir lahana çorbası olan bu lezzetin sevenleri oldukça fazla. Bu arada lahana turşusu ile vazgeçilmez bir ikili haline gelmişler. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Solyanka

Solyanka

Ruslara özgü başlangıç yemeklerinden biri olan Solyanka içerisinde et, mantar, salatalık turşusu, patates ve lahananın yer aldığı besin değeri yüksek oldukça lezzetli bir çorba… Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Sel’d’ Pod Shuboy

Seld' Pod Shuboy

Moskova geziniz sırasında karnınız acıktı ve canınız hafif bir şeyler yemek istiyorsa tercihinizi Sel’d’ pod shuboy dan yanına kullanmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde ülkenin ünlü Ringa balığı, patates, havuç ve pancar gibi yiyeceklerin yer aldığı bu lezzet, Moskova’da ne yenir diye düşünenler için akla gelen ilk öneriler arasında..

8- Medovukha

Medovukha

Moskova’da Ruslara özgü bir alkollü içecek denemek isterseniz Medovukha tam da size göre bir tercih olacaktır. Slavlara özgü bu içkinin en önemli özelliği içerisinde yoğun oranda bal ve alkol yer alması. Tatlı bir içki olması sebebiyle çarpma etkisi de oldukça yüksek. İçerken dikkatli davranmanızı tavsiye ederiz.

*Moskova Gezilecek Yerler için..

Moskova’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin