Montpellier’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Muhteşem Yöresel Yemek

Fransanın popüler şehirlerinden olan Montpellier’e doğru lezzetli bir keşfe çıkıyoruz.

Hayalleri süsleyen Montpellier’in birbirinden lezzetli yemeklerini ‘’ Montpellier’de Ne Yenir, Ne İçilir? ‘’ yazımızda inceleyebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Croissant

Croissant

Tabi ki Fransadan bahsedip croissantı atlamak olmazdı. Ülkede sabah kahvaltılarından ara yemeklere kadar her öğünde fazlasıyla yenen croissantın pek çok çeşidini, Montpellier’de deneyebilirsiniz.

2- Soupe à L’oignon

Soupe à L'oignon

Bol soğanla yapılan l’oignon, kızarmış ekmek ve peynirle servis edilen enfes bir tat. Montpellier’de ne yenir sorusuna yanıt veren birçok yerde yiyebileceğiniz bu tarifi önemli bir buluşmanız olmadığı günlerde tercihe etmenizi öneriyoruz. 🙂

3- Coq au Vin

Coq au Vin

Tavuklu bir Fransız yemeği olan coq au vin, Avrupa’nın sevilen yemeklerinden biridir. Tavuk parçaları, soğan, mantar, havuç ve şarap gibi malzemelerin birleşiminden oluşan lezzetli bir yemek.

4- Flamiche

Flamiche

Pırasa ve soğanla yapılan tuzlu bir tart olan flamiche, görüntüsüyle ve lezzetiyle sofraları şenlendiren yemeklerden biridir. Yanında bir bardak çay sipariş ederek lezzetle yiyebileceğiniz tarifi beğeneceğinizi umuyoruz.

5- Nicoise Salad

Nicoise Salad

Diyetlerin vazgeçilmezi olan salatalar, hafif ancak çok doyurucu değildir. Ancak Montpellier’de deneyebileceğiniz bu salata hafif olmasının yanı sıra oldukça doyurucu. İçinde ne ararsanız bulabileceğiniz bu salatayı ana yemek olarak bile tercih edebilirsiniz.

6- Ratatouille

Ratatouille

Fransanın popüler lezzetlerinden olan ratatouille, Montpellier’de ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor. İçerisinde birçok malzemeyi barındıran hoş bir yemek…

Başlıca malzemeleri sayacak olursak; biber, soğan, domates, kereviz, kabak, maydanoz ve portakal kabuğudur. Farklı tatların bütünleşmiş uyumundan oluşmuş bu tadı akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

7- Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Kırmızı eti seviyorsanız farklı tarifiyle bourguignona bayılacaksınız. Kırmızı şarap eşliğinde pişen bu etin yanında mantar, soğan, havuç ve patates gibi sebzelerle birlikte pişirilmektedir. Aynı zamanda bazı özel akşam yemekleri için domuz kıyması eklenerek bu yemeği daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

8- Chocolate Souffle

Chocolate Souffle

Suflenin anavatanı olan Fransa’da bu tatlının en lezzetlisini yeme şansına sahipsiniz. Akışkan çikolatanın pudra ve dondurmayla birleştiği bu harika tatlıyı kesinlikle denemelisiniz.

9- Street-stand Crêpes

Street-stand Crêpes

Kentsokaklarında yürürken canınız tatlı çekerse, Montpellier’de ne yenir diye düşünmenize gerek yok.. Sokak lezzetlerinden biri olan kreplerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Dilediğiniz malzemeyi ekletebileceğiniz bu tatlı hem görselliğiyle hem de tadıyla seveceksiniz.

10- Mimosa

Mimosa

Fransa’ya gittiğinizde şarapların yanı sıra farklı kokteylleri deneyebilirsiniz. Mimosa içerisinde şampanya ve portakal suyu bulunmaktadır. Farklı lezzetlere açıksanız mimosayı içerek yeni bir alkollü içecek keşfedebilirsiniz.

*Montpellier’de gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

 Montpellier’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin