Paris’te Nerede Kalınır? Paris Otel Tavsiyeleri

Paris’e turlar yerine kendi imkanlarıyla gelenlerin cevabını en çok merak ettiği soruların başında Paris’te nerede kalınır sorusu gelmektedir. 

Keyifli bir gezinin olmazsa olmazı konforlu bir konaklama seçeneğinin bulunmasından geçmektedir. Kalacağınız yerin çok lüks olması şart değil; ancak orada kendinizi rahat hissetmeniz ve kendinizi oraya ait hissetmeniz çok önemli.

Paris’te Nerede Kalınır

Paris’te ülkemizdeki mahalle sistemine benzer bir sistem uygulanıyor ve şehir 20 bölgeye ayrılmış durumda ve bu bölgelerin birçoğunda konaklamak için alternatifler bulmak mümkün. Bu arada öncelikle buradaki otellerin de tıpkı evler gibi standardın altında bir genişliğe sahip olduğunu belirtelim.

Paris’te konaklayacağınız yeri belirlerken en önemli kriter, otelin herhangi bir metro durağına yakın olması. Eğer oteliniz metro durağına yakınsa Paris’in hemen hemen her yerine rahat bir şekilde ve ucuza ulaşmanız mümkün olabilmektedir. Bu nedenle Paris otel rezervasyonu için önceliğiniz metro olmalı.

Paris’e geldiğinizde eğer iki kişilik ortalama düzeyde bir otelde kalmak istiyorsanız 150€ gibi gecelik ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunun altında çok fazla seçenek olmasa da üstünde hayli fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz. Bu da sizin bütçenizle alakalı bir durum.

Şehrin en pahalı bölgeleri Eyfel Kulesi, Şanzelize Bulvarı, St. Germain olarak sıralayabiliriz. En lüks otellerin bu bölgelerde bulunduğunu ve fiyatların da hayli uçuk olduğunu belirtelim. Tabi fiyat sizin için önemli değilse bu bölgeleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Şehrin Opera, Lafayette ve Grands Boulevards bölgeleri en çok tercih edilen bölgelerin başında geliyor. Burada beklentilerinizi çok yüksek tutmadığınız sürece sizi memnun edebilecek uygun fiyatlı oteller bulmanız mümkün olabilmektedir.

Marais ve Chatalet bölgeleri de şehrin hareketli ve merkezi noktalarından; ancak bu bölgelerde geceleri oldukça gürültülü olduğundan dinlenmek ve tatil için enerji toplamak biraz zor olabilir. Bu arada Montmartre bölgesi ise genellikle konaklamak için uzak durulması gereken ve pek tekin olmayan yerler arasında gösterilmektedir.

Paris’e geldiğinizde nereleri gezmeniz gerektiği konusunda hazırladığımız listemizi incelemek için Paris gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Paris Otel Tavsiyeleri

Paris’teki otelleri fiyat/performans, yorumlar ve puan gibi kriterlere göre inceleyerek sizler için özellikle metro güzergahlarına yakın oteller arasında seçimler yaptık.

1. Hotel Henriette 3*

Hotel Henriette

Latin Mahallesi’ne 500 metre uzaklıktaki Hotel Henriette ziyaretçilerini bir Paris sabahında ağaçlarla dolu bir bahçede keyifli bir kahvaltı yapmaya davet ediyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

2. Hotel Louison 3*

Hotel Louison

Montparnasse Bienvenüe Metro İstasyonu’na 500 metre mesafede bulunan otel, ziyaretçilerin şehrin her yerine çok kolay bir şekilde ulaşmasına olanak tanıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

3. Grand Pigalle Hotel 4*

Grand Pigalle Hotel

Ufak ama konforlu otellere sahip olan otel, merkezi konumu ve ilgili personeliyle ziyaretçilerine keyifli ve ortalamaya göre uygun fiyatlarla konaklama seçenekleri sunuyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

4. Best Western Premier Marais Grands Boulevards 4*

Best Western Premier Marais Grands Boulevards

Le Marais bölgesinde bulunan otel, bu civardaki fiyat/performans anlamında en başarılı konaklama Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

5. La Clef Tour Eiffel 5*

La Clef Tour Eiffel

Paris’in 16. bölgesinde bulunan La Clef Tour Eiffel, Eyfel Kulesi’ne sadece 900 metre mesafesiyle oldukça ilgi çekici bir konaklama alternatifi. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin