Mersin’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Mersin, Akdeniz bölgesinde yer alan illerimizden birisidir. Mersin mutfağı zengin bir mutfak anlayışına sahiptir. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olmasının birçok nedeni bulunur. Bu nedenlerden ilki hiç şüphesiz her konuda belirleyici öneme sahip iklim kavramıdır. İklimi itibari ile klasik bir Akdeniz ikliminin özelliklerine sahiptir. İklimin Mersin mutfağına etkisi burada yetişen meyve ve sebzelerin halkın mutfağında yer almasıdır. Mersin tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Geçmişten günümüze gelen kültürel birikimle bu mutfak şekillenmiş günümüzdeki halini almasına yardımcı olmuştur. Ayrıca Mersin’de farklı etnik kökene sahip vatandaşlar yaşar. Özellikle bölgede Arap nüfusunun fazla olması Mersin mutfağının şekillenmesini büyük ölçüde sağlamıştır.

Mersin mutfağı içerisinde çeşitli birçok yemeği barından oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Çorbalar, tatlılar, meze çeşitleri, ana yemekler bu mutfakta yer alır. Mersin mutfağı; acılı, ekşili, bol baharatlı ve salçalı yemeklerden oluşur. Mutfağın genelinde et hâkimdir. Mersin’de ağırlıklı olarak kuzu ve koyun eti tüketilir. Yemeklerde genellikle buğday kullanılır. Ayrıca Akdeniz’e kıyısı bulunmasından dolayı burada balık kültürü de yaygındır. Mersin mutfağının temel özelliği baharatlı yemeklerin ardından tatlı yenmesidir.

Mersin mutfağı çok çeşitli ve son derece lezzetli bir mutfaktır. Günümüzde Mersin mutfağı denildiğinde herkesin aklına ilk gelen lezzet tantuni olur. Tantuni haricinde Mersin lezzetlerinden bazıları şunlardır; Tarsus kebabı, batırık, içli köfte, sıkma, Tarsus lahmacunu, dövme pilavı, Tarsus şalgamı, biberli ekmek, arabaşı çorbası, yüksük çorbası, paça çorbası, topalak, babagannuş, humus, Mersin usulü kısır, Silifke yoğurdu, kerebiç, kaya koruğu turşusu, cezerye, karsambaç, atom, kaynar…

Mersin’e geldiğinizde nerede ne yiyeceğiniz konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Mersin’in en iyi ve en çok tercih edilen mekânlarını bu yazımızda sizler için derledik.

Mersin Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Mersin’den Alınabilecek Yiyecekler: Mersin’de tatlılardan tuzlu kurabiyelere, doğal kahvaltılık ürünlerden bakliyata, meyvelerden baharatlara varıncaya kadar alınabilecek birçok yiyecek türü bulunmaktadır. Mersin’e geldiğinizde buradan mutlaka cezerye, kerebiç, şalgam suyu almayı unutmayın. Ayrıca Anamur muzu, incir, çekirdeksiz limon satın alabileceğiniz yiyecekler arasındadır.

Mersin’in En Meşhur Tatlısı: Mersin’de kerebiç, cezerye, dondurmalı künefe ve karsambaçı denemeli ve meşhur atom içeceğinden içmelisiniz.

Mersin’de Nerede, Ne Yenir?

Çağlar Köy Konağı

Mersin Çağlar Köy Konağı

Çağlar Köy Konağı, Mersin’in Yenişehir ilçesinde yer alan bir restorandır. Şehir merkezinde dinlenmek, yemek yemek ve hoş vakit geçirmek isteyenler için burası tercih edilebilir bir mekân olacaktır. Otantik bir atmosferi olan bu restoran aynı zamanda nostaljik iç dekoruyla ziyaretçilerine adeta 1800’lü yılların havasını yaşatıyor. İç mekânın yanı sıra restoranın bir de bahçesi bulunuyor. Bahçenin içinde çocuk parkı ve müşterilerin yemek yiyebileceği masalar bulunuyor.  Bu restoran müşterilere bahçesi ve binası ile birlikte tam anlamıyla doğa ile iç içe yemek yiyebilecekleri bir ortam sunuyor.

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih etmeye uygun restoranlardan biridir. Sessiz, sakin ve rahatlatıcı bir havaya sahip restoran müşteriler tarafından çoğunlukla kahvaltı için tercih ediliyor. Restoranın kahvaltılıkları ve diğer ürünleri, müşterilere taze bir şekilde sunulur. Ekmekler de sıcak sıcak taze olarak masaya servis edilir. Restoranın kahvaltı menüsü ise bir hayli geniş ve aynı zamanda serpme kahvaltı da mevcut. Serpme kahvaltıda klasik kahvaltılık ürünler mevcuttur. Fakat alışılmışın dışına çıkmak isteyenler için kivi reçeli önerilebilir. Buraya gelmeyi planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Ayrıca son olarak restoran fiyatlarının da makul bir seviyede olduğunu belirtebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çiftlik Köy Mah., Şakirson Cad., Merkez

Telefon: 0530 236 13 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/caglarkoykonagi/

Haritada Görüntüle >

Demircanlar Gurme

Mersin Demircanlar Gurme

Demircanlar Gurme, 1993 yılında Muharrem Demircan öncülüğünde Mersin Yenişehir’de açılmıştır. İlk açıldığında şarküteri olarak satış yapılmış, daha sonra gelişerek aynı zamanda bir kahvaltıcıya dönüşmüştür. Demircanlar Gurme; market, kahvaltı salonu, şarküteri olarak hizmet vermesi ile bilinir. Restoran bölümü ise açık ve kapalı alan olmak üzere 2 yerde hizmet verir. Restoranın bahçesi bir hayli geniştir ve bu bölümde çocuklar için oyun alanı bulunur. Ayrıca bu restoran konsept olarak gurme lezzetleri e-ticaret ile müşterilere sunan yenilikçi bir anlayışa sahiptir. Restoran, geleneksel ve yöresel lezzetleri koruyarak bu lezzetleri tüketicilere en taze biçimde ulaştırmayı amaç edinmiştir.

Demircanlar Gurme, Mersin’de kahvaltı için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsünde çeşit çoktur ve bu menüden kahvaltınızda ne seviyorsanız onu sipariş edebilirsiniz. Yani klasik bir serpme kahvaltısından uzak bir kahvaltı anlayışı bulunur. Kahvaltını kendin seç konseptiyle hareket eden restoran bu konsept ile Mersin’de hatırı sayılır bir yere sahiptir. Kahvaltılık ürünleri genel olarak lezzetli ve tazedir. Ayrıca buradan kahvaltılık haricinde diğer ürünleri market bölümünden temin edebilirsiniz. Market bölümünden her türden damak zevkine uygun tatları bulabilmeniz mümkündür. Bu restoranın ürünlerini internet sitesi üzerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz. E-ticaret mağazasında satılan ürünlerde ise çeşit bir hayli geniştir. Restoranı ziyaret etmek ve birbirinden lezzetli gurme ürünleri satın almak için restoranın sitesini ziyaret edebilir veya bu restorana gelebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 50. Yıl Mah., İstemihan Talay Cad., No: 42, Yenişehir

Telefon: 444 1 325

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/demircanlar.gurme/

Haritada Görüntüle >

Yasemin Lychee

Mersin Yasemin Lychee Kafe

Yasemin Lychee, konum olarak Mersin Yenişehir’de yer alan kafelerden biridir. Şehrin tam merkezinde yer alan konumu ve doğa ile iç içe geçmiş yapısıyla Mersin’de en çok tercih edilen yerlerden biri olmayı başarmıştır. Kahvaltı, çocuk oyun alanı, fast-food bölümü, akşam yemeği, nargile, çeşitli sıcak ve soğuk içecek konseptleri ile 15 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerine devam eder.  Ayrıca bu kafe çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapar. Kafenin bahçesi doğa ile bütünleşmiş bir haldedir, iç alanı ise otantik bir tarzda dekore edilmiştir. Lezzetli ürünleri, hizmet kalitesi ve tüm bunlara ek olarak huzurlu ve otantik ortamı ile Yasemin Lychee’de olmak bir ayrıcalık olacaktır.

Yasemin Lychee; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih etmeye uygun bir kafedir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve açık büfe kahvaltı seçeneği mevcuttur. Kahvaltı menüsündeki ürünler çeşitlidir ve serpme kahvaltı menüsünde müşterilere sınırsız çay imkânı sunulur. Kahvaltı haricinde öğle yemeği ve akşam yemeği menüleri ile de günün her saati müşteri ağırlamaya uygundur. Bu mekân bir kafe olma özelliğinden dolayı burada sadece yemek yenilip içilmez. Dilerseniz arkadaşlarınız, dostlarınızla burada buluşup yalnızca bir şeyler içip keyifli sohbetler yapabilirsiniz. Mersin’de özellikle kahvaltı yapmak ve hoş vakit geçirmek istiyorsanız bu kafenin kahvaltısını tavsiye edebiliriz. Kahvaltı haricinde tatlı çeşitlerinden de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: 50. Yıll, 2701 Sk., No: 4, Yenişehir

Telefon: 0324 327 13 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yasemin.lychee/

Haritada Görüntüle >

Zeytin Konağı

Mersin Zeytin Konağı
Fotoğraf: Emine Tülay

Zeytin Konağı, konum olarak Mersin Yenişehir’de yer alır. Restoran geniş ve ferah bir salon ve güzel bir bahçeden oluşuyor. Mekânın içerisinde çocuklar için oyun parkının bulunması çocuklu aileleri rahat ettirecek cinsten. Oyun parkının içerisinde de çocukların güvenliğini sağlamak adına görevli bulunur. Bu sayede ebeveynler endişe etmeden yemeklerin keyfini çıkarabilir. Ayrıca özel günler ve eğlenceler için özel organizasyonlar da burada düzenlenmekte. Nişan, evlilik teklifi, doğum günü, iş yemekleri gibi pek çok etkinlik için ideal yerlerden biridir.

Zeytin Konağı ağırlıklı olarak Türk mutfağı yemeklerinin hazırlanıp servis edildiği bir mutfak anlayışına sahiptir. Burada kahvaltı yapabilir, öğle yemeği ve akşam yemeği yiyebilirsiniz. Kahvaltı menüsü Mersin’deki diğer kahvaltıcılardan pek de farklı değildir. Yani klasik bir serpme kahvaltı menüsüne sahip diyebiliriz. Öğle ve akşam yemeklerine gelindiğinde ise Türk mutfağından aşina olduğunuz birçok lezzeti burada bulabilmeniz mümkündür. Izgara çeşitleri, güveç yemekleri, et yemekleri, sebze yemekleri burada seçebileceğiniz yemek türlerinden sadece birkaçıdır. Ev yemekleri hariç fast-food menüleri, tatlı çeşitleri ve içecekleri ile Mersin’de Zeytin Konağı, siz değerli müşterileri ağırlamayı bekliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 50. Yıl, Yenişehir

Telefon: 0324 327 38 38

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Saboş

Mersin Ciğerci Saboş

Mersin’de şüphesiz pek çok insan tarafından tanılan ve sevilen bir yer Ciğerci Saboş. Sabahattin Uyanık tarafından açılan ve işletilen bir kebap ve ciğer salonudur. Günümüzde bu dükkân Sabahattin Ustanın oğlu tarafından işletiliyor. Ciğerci Saboş’un lezzetlerinin ünü Mersin’i aşmış hatta bu lezzet için her gün şehir dışından da pek çok müşteri geliyormuş. Ünlü olmasının altında hiç kuşkusuz kebaplarının ve ciğerlerinin eşsiz lezzeti yatıyor. Yani restoranın ünü hiç de boş değil. Bu kadar meşhur olması ve çok sevilen lezzetlere sahip olması buranın günün her saati kalabalık olmasını sağlamış. Yani buraya geldiğinizde sıra beklemeyi göze almalısınız. Fakat buranın lezzetlerini denediğinizde sıra beklediğinize değmiş olacağını anlayacaksınız.

Ciğerci Saboş, Mersin’de lezzetli kebapların ve ciğerlerin adresidir. Ciğerleri genellikle sabahın erken saatlerinde biter. Burada ciğer yemek istiyorsanız günün erken saatlerinde gelmeniz sizin için uygun olacaktır. Burada yapılan ciğerlerin sırrı her daim yeni kesilmiş hayvanların etlerinden hazırlanıyor oluşudur. Ciğer hazırlanırken genellikle kuzu ciğeri kullanılır. Ayrıca ciğere koyulan baharatlar da dengelidir. Yani baharatlar ciğerin lezzetinin önüne geçmemiş bilakis lezzetine lezzet katmıştır. Burada ciğer harici tercih edebileceğiniz diğer lezzetler ise kuşbaşı ve kebaptır. Kuşbaşı ve kebap ciğer bittikten sonra hazırlanır ve servis edilir. Ciğer ise sabah 9 olmadan tükenir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:30 – 13:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kiremithane Cad., Cemalettin Tanrıöver Sk., No: 19, Akdeniz

Telefon: 0324 231 27 90

Haritada Görüntüle >

Selim Tantuni

Mersin Selim Tantuni

Mersin tantunisi ile ünlü olan şehirlerimizden biridir. Bu sebeple Mersin’de birçok tantunici bulunuyor. İşte Mersin’de kaliteli ve lezzetli bir tantuni yemeyi düşünenlerin tercih edebileceği yerler arasında Selim Tantuni yer alıyor. Selim Tantuni’nin Mersin’de 3 şubesi bulunuyor. 30 yılı aşkın bir süredir hizmet veren tantunici yılların hakkını vererek Mersin’deki konumunu ve lezzetini koruyabilmiştir. Restoran, Mersin’deki birçok tantunici ile kıyaslandığında fiyatların aşağı yukarı benzerlik gösterdiği söylenebilir.

Biftek, tantuni çeşitleri, tavuk burada yiyebileceğiniz lezzetlerdendir. Tantuni çeşitlerinden tavuk tantuni ve et tantuni seçeneği mevcuttur. Burada tantuniyi dilerseniz lavaşta veya ekmek arasında yiyebilirsiniz. Tantuninin lavaşı ve ekmeği burada hazırlanır ve lezzetlidir. Ekmek olarak somun ekmek kullanılır. Tantuninin yanında ikram olarak biber turşusu ve yeşillik getirilir. Yanında içecek olarak burada hazırlanan açık ayranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal Cad., Çankaya Mah., No: 72, Akdeniz

Telefon: 0324 327 76 77 – 0552 392 16 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/selimtantunii/

Haritada Görüntüle >

Borsa Tantuni

Mersin Borsa Tantuni

Mersin’de tantuni yemek istediğinizde karşınıza birçok tantuni restoranı çıkar. Mersin’de birçok tantunicinin tantunisi kendine hastır ve her birinin lezzeti birbirinden farklıdır. Borsa Tantuni, kendine has farklı tantuni lezzetleri ile ön plana çıkmayı başarabilmiş yerlerden biri. Konum olarak Mersin merkez Yenişehir’de yer alıyor. Yani oldukça merkezi bir konumda bulunmaktadır. Bu nedenle Mersin’i ziyaret edenler için de burayı ziyaret etmek bir hayli kolay oluyor. Mekân olarak temiz, nezih ve şık bir ortama sahiptir. Servisi hızlı, personeli güler yüzlü ve müşterilere karşı kibardır.

Borsa Tantuni, menü olarak bir tantuniciye göre oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Et tantuni, biftek tantuni, tavuk tantuni menüleri mevcuttur. Ayrıca çocuklar için de ayrı çocuk menüleri ve vejetaryen menüleri burada yer alır. Et tantuni menüsünde lavaş et, sütlü somun et, tam buğday açık et, tereyağlı yoğurtlu et seçenekleri mevcuttur. Bu seçeneklerin aynısı biftek tantunide ve tavuk tantunide de bulunur. Yani tantuninizi dilediğiniz şekilde seçebilirsiniz. Buraya geldiğinizde tereyağlı biftek tantuni deneyebilirsiniz. Tantuni siparişlerinizde ikram olarak masaya salata ve biber turşusu getirilir. Tantuninin yanına tatlı olarak da künefe alabilirsiniz. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların makul bir seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Palmiye Mah., 1202. Sk., No: 4, Yenişehir

Telefon: 0324 327 77 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/borsatantuni/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Tantunici Kasım Usta

Meşhur Tantunici Kasım Usta
Fotoğraf: Harun Sezer

Meşhur Tantunici Kasım Usta, Mersin Erdemli’de yer alır. Mekân çarşı içerisinde ara bir sokakta bulunur. Mersin’de tantuni yenilebilecek birçok farklı mekân bulunuyor. Her bir tantunicinin tantunisi ise kendine has bir lezzete sahiptir. Mersin’de hep aynı yerlerden tantuni yemekten sıkıldıysanız buraya gelip buranın tantunisini deneyebilirsiniz. Tantunici, ortam olarak da küçük, temiz, salaş bir esnaf lokantasını andırır. Mersin’de lezzetli ve ekonomik bir tantuni yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca burada servis hızlıdır ve personeller de güler yüzlü ve müşterilere karşı kibardır.

Et tantuni, tavuk tantuni ve biftek tantuni menüleri bulunur. Burada tantunilerinizi ister lavaşta, ekmek arasında isterseniz de porsiyon olarak alabilirsiniz. Burada et tantuni ve yanına da açık ayran alabilirsiniz. Burada hazırlanan tantuninin eti gerçekten taze ve lezzetlidir. Ayrıca tantuninin ekmeği ve lavaşı da taze ve sıcaktır. Tantuninin ekmeği ve lavaşı da burada hazırlanır. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde tantuni fiyatlarının makul bir seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karanfil Sk., Merkez Mah., Erdemli

Telefon: 0324 516 15 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kasimustaninyeri/

Haritada Görüntüle >

Şişko Tantuni

Mersin Şişko Tantuni

Mersin’de tantuni yiyebileceğiniz adreslerden biri de Şişko Tantuni’dir. Şişko Tantuni, Mersin Yenişehir Kushimato Sokağında yer alır. Konumu itibari ile oldukça merkezi bir yerde olması buraya ulaşımı kolaylaştırır. Yenileşen yapısıyla klasik tantunicilerin bilindik yapısından uzaklaşmış şık ve modern bir yapıya bürünmüştür.  Mekân olarak temiz ve şık bir ortama sahiptir. Restoranın servisi hızlı, personelleri de güler yüzlüdür. Ayrıca tantunilerin lezzetli olması sayesinde müşteriler tarafından oldukça sık tercih edilir.

Şişko Tantuni, tantuni menülerinin çeşidi ile müşterilere çoklu seçme hakkı sunar. Tavuk tantuni dürüm, yoğurtlu tantuni dürüm, biftek tantuni dürüm, ekmek arası tavuk dürüm, ekmek et tantuni, ekmek arası et tantuni ve birçok içecek çeşidi burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Tantuni siparişlerinizin yanına çeşitli ikramlar getirilir. Bu ikramlar genellikle salata, acı biber turşusu, mezeler, karamelli ayran köpüğü ve kırmızılahana salatasıdır. Buraya geldiğinizde et dürüm ve yanına da ayran alabilirsiniz. Yanına gelen ikramları ile nefis yemeğinizin tadını çıkartabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnönü Mah., Kushimoto Sk., Yenişehir

Telefon: 0324 239 01 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/siskotantuni/

Haritada Görüntüle >

Hasan Usta Tantuni

Mersin Hasan Usta Tantuni

Mersin’de tantuni yiyebileceğiniz pek çok mekân bulunuyor. Mersin’de kaliteli ve lezzetli bir tantunici arıyorsanız Hasan Usta Tantuniyi düşünebilirsiniz. Hasan Usta Tantuni, Mersin Yenişehir Pozcu’da yer alıyor. Bahçe ve iç alandan oluşan işletme rahat ve ferah bir atmosfere sahiptir. Bahçesi havadar ferahtır. Dilerseniz bahçesinde dilerseniz içeride oturabilir, yemeklerinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Mersin’de iyi ve kaliteli bir tantuni yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca restoranın servisi hızlı, personeli de güler yüzlüdür. Tantuni fiyatları ise ekonomik düzeydedir.

Hasan Usta Tantuni’de tantuni çeşitleri bulunur. Tavuk tantuni, et tantuni, yoğurtlu tantuni ve biftek tantuni bu restoranın menüsünde bulunan tantuni çeşitlerindendir. Burada tantuninizi ister lavaşta isterseniz de ekmek arasında yiyebilirsiniz. Ayrıca tantuni çeşitleri burada farklı baharatlar kullanılarak hazırlanır. Baharatlı tantuni çeşitlerinden naneli tantuniyi deneyebilirsiniz. Burada yemeğinizin ardından çay ikram edilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 10:00 – 00:00, hafta sonu 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güvenevler 1901 Sk., Okay Apt., D. No: 10/C, Yenişehir

Telefon: 0324 325 93 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasanustatantunimersin/

Haritada Görüntüle >

Yaprak Tantuni

Mersin Yaprak Tantuni

Mersin’de çarşı içerisinde salaş bir restoranda tantuni yemek istiyorsanız Yaprak Tantuni’yi tercih edebilirsiniz. Yaprak Tantuni konum olarak Mersin Silifke Caddesi üzerinde bulunur. Mersin’de tantuni yenebilecek pek çok yer bulunuyor. Her bir tantunicinin tantunisi kendine has bir lezzete sahiptir. Yaprak Tantuni de kendine has tantunisi ve tantuninin yanında getirilen ikramları ile öne çıkmayı başarabilmiş yerler arasındadır. Gerek Mersin yöre halkı tarafından gerekse bölgeye dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından tantunileri çok beğenilmiş ve Mersin’de kendine bir isim yapmayı başarabilmiştir.

Yaprak Tantuni, Mersin’deki bütün tantunicilerdeki gibi bir menüye sahiptir. Yani menüsünde tantuni çeşitleri bulunur. Et tantuni, biftek tantuni ve tavuk tantuni bu restoranın olmazsa olmazlarındandır. Tantuninin yanı sıra içecek çeşitleri ve tatlıları ile de öne çıkar. Mersin’e yolunuz düştüğünde burayı ziyaret edebilir ve yoğurtlu et tantuniyi deneyebilirsiniz. Tantunin yanına içecek olarak acılı şalgam veya ayran alabilirsiniz. Tatlı olarak da künefe tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çankaya, Silifke Cad., Zehra Dinç İş Hanı, D: 4, Merkez

Telefon: 0324 231 39 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mersinyapraktantuni/

Haritada Görüntüle >

Gurme Döner

Mersin Gurme Döner

Mersin’de et döner nerede yenir, diye sorulduğunda akla gelebilecek isimlerden biri de Gurme Döner’dir. Gurme Döner, Mersin’in Mezitli ilçesinde 2018 yılında açılmıştır. 2018 yılında ‘’dönerin gerçek hali’’ sloganı ile açılan dönerci bu sloganın hakkını vermeyi başarmıştır. Konum olarak Mezitli’deki yeni belediyenin çapraz olarak karşısında bulunur. Mekân olarak temiz ve ferah bir atmosfere sahiptir. Restoranın çalışanları müşterilere karşı kibar ve döner servisleri de gayet hızlıdır. Yani sipariş verdiğinizde çok fazla beklemeden yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Gurme Döner menü olarak döner çeşitlerinin ağırlıklı olduğu restoranlardan biridir. Pilav üstü et döner, beyti, ekmek arası et döner, döner dürüm, soslu et döner dürüm bu restoranın menüsünde yer alan döner çeşitleridir. Dönerde kullanılan etler taze ve lezzetlidir. Etin taze olması ve kıvamında pişirilmesi dönerin lezzetine lezzet katmıştır. Döner siparişlerinizin yanına çeşitli ikramlar getirilir. Bu ikramlar salatalık turşusu, biber turşusu ve salatadır. Bu restorana geldiğinizde burada pilav üstü et döner yemeyi tercih edebilirsiniz. Dönerinizin yanına istediğiniz içeceği sipariş ederek lezzeti katlayabilirsiniz. Mersin’e geldiğinizde döner yemek isterseniz bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz de internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sanayi Cad., Yeni Mah., No: 4, Mezitli

Telefon: 0324 400 00 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gurmedonerr/

Haritada Görüntüle >

Yeşilova Kebap ve Lahmacun Salonu

Mersin Yeşilova Kebap ve Lahmacun
Fotoğraf: İlter Baykal

Yeşilova Kebap Salonu, Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan kebap ve lahmacun salonlarından biridir. Tarsus’a yolunuz düştüğünde bu aile restoranına uğramayı düşünebilirsiniz. Restoran mekân olarak iç alan ve bahçeden oluşur. Mekân olarak salaş, temiz ve rahat bir ortama sahiptir. Bahçesi geniş ve keyiflidir. Yaz aylarında bahçe canlanır ve müşteriler bahçede yemek yemenin keyfini çıkarabilir. Arkadaşlarınızla, ailenizle veya sevdiklerinizle rahatça yemek yemek ve sohbet etmek istiyorsanız Tarsus’taki bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca lezzetli yemekleri ile kendinize adeta küçük bir ziyafet çekebilirsiniz.

Kebap çeşitleri, ızgara çeşitleri, et, tavuk, tava, lahmacun, fındık lahmacun, kuşbaşı, humus ve meze çeşitleri bu restoranın menüsünde bulunan lezzetlerdendir. Meze çeşitleri de en az menüsü kadar çeşitlidir. Terbiyeli yoğurt, semizotu salatası meze çeşitleri arasında en beğenilenlerdendir. Menüye yeni dâhil edilmiş olan humus, müşteriler tarafından beğenilmiş ve en çok tercih edilen yemekler arasına girmeyi başarmıştır. Buraya geldiğinizde fındık lahmacunları deneyebilir ve yanına da humus alabilirsiniz. Son olarak restorandaki ürünlerin fiyatları genel olarak makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Caminur, 0801. Sk., No: 27, Tarsus

Telefon: 0324 624 20 52

Haritada Görüntüle >

Kaburgacım

Mersin Kaburgacım
Fotoğraf: Davud Gurbuz

Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan Kaburgacım, Tarsus’ta lezzetli ve kaliteli kaburga kebabı yemek isteyenlerin tercih edebileceği restoranlardan biridir. Davut ve Duran isimli iki kardeş tarafından işletilen bu restoran Mersin halkının da sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir. Mekân ortam olarak küçük, şirin ve nezih bir yerdir. Tarsus’a yolunuz düştüğünde bu restoranı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Kaburga sevmeyenler ya da ilk defa deneyecek olanlar için de ideal bir lezzet durağı olacaktır.

Kaburga, et kebap, pirzola restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Kaburga etinden kebabın yanında ikram olarak cacık ve salata getirilir. Restoran menüleri porsiyon olarak doyurucu, ikramları da çeşitli ve lezzetlidir. Bu restoran alkollü bir restorandır. Yani dilerseniz yemeklerinizin yanında içki içebilirsiniz. İçki konusu bu restoranda problem olan bir konu değildir. İçkinizi kendiniz yanınızda götürebildiğiniz gibi buradan da satın alabilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde kaburga etinden yapılmış Adana kebabı deneyebilirsiniz. Kaburga kebabının yanına içecek olarak ayran veya şalgam suyu alabilirsiniz. Son olarak restoran fiyatları değerlendirildiğinde fiyatların ekonomik olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Caminur, 0801. Sk., No: 27, Tarsus

Telefon: 0532 483 53 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kaburgacim33/

Haritada Görüntüle >

Necmi Göçtü Restaurant

Mersin Necmi Göçtü Restaurant

Necmi Göçtü Restaurant, Mersin’in Mezitli ilçesinde Yalıkavak mevkiinde yer alır. 50 yıllık bir geçmişe sahip olan bu restoran ilk kurulduğundan bu yana lezzetli menüleri ile Mersin’de kalıcı olabilmeyi başarmıştır. Restoranın konum olarak Yalıkavak sahilinde bulunması buranın önemini artırıyor. Deniz kenarında bulunmasından dolayı eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir. Mersin’de güzel bir manzara eşliğinde lezzetli yemekler yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret listenize eklemeyi düşünebilirsiniz. Restoran mekân olarak şık ve modern bir dekora sahiptir. Servisi hızlı, personelleri de müşterilere karşı kibar ve ilgilidir.

Necmi Göçtü Restaurant, mutfak olarak Türk ve Akdeniz mutfağına özgü bir mutfak anlayışına sahiptir. Et yemekleri, meze çeşitleri ve kebap çeşitleri bu restoran menüsünde yer alan lezzetlerdir. Bu restoranın menüsünde yer alan bazı yemekler ise şunlardır: Köfte, fındık lahmacun, humus, şiş, sac kavurma, pirzola, Adana kebap burada bulunan yemekler arasındadır. Bu restoran yemekleri ile olduğu kadar zengin meze çeşitleri ile de öne çıkar. Pastırmalı humus, patlıcan salatası buranın en beğenilen mezelerindendir. Mersin’de bu restorana geldiğinizde alışılmışın dışına çıkıp farklı bir lezzet denemek istiyorsanız tereyağında incir kuşunu deneyebilirsiniz. Tereyağında incir kuşu, köylüler tarafından avlanan incir kuşlarından hazırlanan bir tür yemektir. İncir kuşu, küçük ve ince bir hayvan bu nedenle masaya etleri kemiklerden ayrılmadan getiriliyor. Tereyağında incir kuşu haricinde mekânın başka bir spesiyali de kuşgözü spesiyalidir. Bu yemek dana bonfilenin marine edilerek şişte pişirilmiş hali olarak tarif edilebilir. Kısacası bu restorana geldiğinizde kuşgözü spesiyali denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Cad., 30006. Sk., No: 9, Mezitli

Telefon: 0324 359 10 40

Haritada Görüntüle >

Eyvan Kebap

Eyvan Kebap Mersin

Eyvan Kebap, Mersin merkezde Yenişehir’de yer alır. Kuruluş tarihi 1981 yılına dayanan eski bir kebapçıdır. Mersin merkezde kaliteli bir kebabın adresi Eyvan Kebap olacaktır. Mekân müşteriler için çeşitli hizmetlerde bulunur. Bu hizmetlerden biri de çocuklar için oyun parkı imkânının bulunmasıdır. Böylece siz yemek yerken sıkılan çocuklarınız bu parkta rahatça vakit geçirebilir ve eğlenebilir. Ayrıca servisi hızlı, çalışanları da müşterilere karşı kibardır. Otopark sorununun olmaması da bu mekânın artı yönünü oluşturur.

Eyvan Kebap zengin kebap menüsüne sahip olması ile bilinir. Adana kebap, ciğer, küşleme, kaburga kebap, lokum Eyvan’ın sevilen lezzetlerindendir. Bu restoranda tercih ettiğiniz et ne olursa olsun masaya ikram olarak çiğ köfte, salata ve közlenmiş soğan getirilir. Kebabın yanı sıra tavuk sarma da deneyebilirsiniz. Restoranda yemek siparişinizin yanında içecek olarak özel yapım şalgam suyu tercih edebilirsiniz. Son olarak bu restoranın kebapları fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların uygun olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Menteş Mah., Hüseyin Okan Merzeci Blv., No: 564, Yenişehir

Telefon: 0324 325 55 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/eyvankebapmersin/

Haritada Görüntüle >

Bedii Usta

Mersin Bedii Usta Kebap Salonu
Fotoğraf: Fırat Doğan

Bedii Usta, Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alıyor. Tarsus’ta lezzetli bir kebap yemek isteyenlerin tercih etmesi gereken adreslerden biridir. İşletme mekân olarak sıcak, samimi ve ferah bir atmosfere sahiptir. Kebapları kaliteli ve lezzetli olması ile bilinir. Yolu Tarsus’a düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Tarsus kebabı ve diğer kebap çeşitlerini bu restoranda bulabilirsiniz. Ayrıca servisi hızlı, çalışanları da müşterilere karşı kibardır. Yemeklerin lezzeti ve hizmet kalitesi ile öne çıkan işletme Tarsus’ta müşterilerini ağırlamayı bekliyor.

Bedii Usta, Tarsus’ta kebabın adresidir. Tarsus’ta lezzetli ve kaliteli kebaplar yapan bu dükkân yöre halkı tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Kebap çeşitleri, Tarsus kebabı, beyti, kuşbaşı, karışık ızgara, şiş, tavuk, et bu restoranda bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Burada hazırlanan kebaplar Tarsus’a has özel açık ekmekle servis edilmesi bakımından diğer birçok kebapçıdan ayrılır. Kebaplarında kullanılan etler tazedir ve günlük olarak hazırlanarak müşterilere sunulur. Restoranın lezzet sırrı da buradan ileri gelir. Burada kebabın yanı sıra bol kıymalı enfes fındık lahmacunlarını deneyebilirsiniz. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların uygun olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehitkerim, 3415. Sk., No: 1, Tarsus

Telefon: 0324 624 14 06 – 0543 871 38 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bedii_usta_kebab_salonu/

Haritada Görüntüle >

Arkadaşlar Kebap

Mersin Arkadaşlar Kebap
Fotoğraf: Mete Gurler

Arkadaşlar Kebap, Mersin Silifke Caddesi’nde yer alan kebap salonlarından biridir. Küçük, salaş bir mekân olan kebapçı Mersin yöre halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen bir yerdir. Mersin merkezde salaş ama dostane bir yerde kebap ziyafeti çekmek istiyorsanız burayı ziyaret listenize eklemelisiniz. Çok şık olmayan mekân sizleri adeta arkadaşınızın kebapçısıymış gibi hissettirecek bir atmosfere sahiptir. Arkadaşlar kebap, işletmecisinden çalışanlarına kadar sıcakkanlı ve güler yüzlü bir ekipten oluşuyor. Lezzetli yemeklere ek olarak verilen kaliteli bir hizmet burayı tercih etme nedenlerinden bazılarıdır. Ayrıca buraya gelmeyi düşündüğünüzde önceden rezervasyon yaptırma gibi bir zahmete katlanmanıza da gerek yok. Yani canınız ne zaman lezzetli bir kebap yemek istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz. Servisin hızlı ve kaliteli olması da buranın artı yönlerini oluşturur.

Kebap çeşitleri, ciğer bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Ciğer dürüm, ciğer servis burada en çok tercih edilen yemekler arasındadır. Bu restoranda hazırlanan ciğerler taze etlerden hazırlanır ve lezzet sırrı da buradan ileri gelir. Ciğerin yanında ikram olarak biber ve limon getirilir. Bu restorana yolunuz düştüğünde burada ciğer dürüm yemeyi tercih edebilirsiniz. Restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde ise fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:30 – 21:30, Pazar 10:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hamidiye, Silifke Cad., Akdeniz

Telefon: 0324 237 68 06

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Bahattin

Mersin Ciğerci Bahattin
Fotoğraf: Erdal Toros

Mersin’de ciğer nerede yenilir diye merak edenlerin tercih edebileceği adreslerden biri de Ciğerci Bahattin’dir. Ciğerci Bahattin, Mersin merkezde Yenişehir’de Pozcu’da bulunan restoranlardan biridir. Genel olarak Mersin merkezdeki şubesi bilinse de Ciğerci Bahattin’in merkez şubesinden ayrı 2 tane daha şubesi bulunur. Çoğunlukla müşteriler Pozcu şubesini beğenerek tercih ederler. Mekân ortam olarak salaş ve rahat bir ortama sahiptir. Ayrıca servisi hızlıdır ve yemek yemek için uzun dakikalar beklemek zorunda kalmazsınız.

Burası kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih etmeye uygun bir mekândır. Restoranda klasik bir kahvaltı menüsü bulunmaz, müşteriler sabahları buraya ciğer yemek için gelir. Ciğerci Bahattin zengin bir et menüsüne sahip olması ile bilinir. Ciğer şiş, yürek şiş, yaprak ciğer, et ciğer, Adana kebap, et şiş, tantuni,  tavuk şiş ve künefe bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Ciğerlerinin yanı sıra buranın salataları da müşteriler tarafından beğenilir ve ciğerin yanında sık bir şekilde tüketilir. Salatası taze sebzelerden hazırlanmıştır ve gelişigüzel yapılan bir salata değildir. Yani yemeklerinde gösterilen özen salata ve mezelerde de kendini göstermiştir. Yemek siparişlerinizin yanına ikram olarak ezme, sumaklı soğan, köz soğan, yeşillik, köz sarımsak getirilir. Ayrıca yemeklerin ardından çay ikramı bulunur. Restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde ise fiyatların makul seviyede olduğu görülür. Ayrıca menülerinin doyurucu olması da tatmin edicidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Gazi Mustafa Kemal Blv., Yaylacık Apt., No: 2, Yenişehir

Telefon: 0545 520 33 56

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercibahattin_pozcu/

Haritada Görüntüle >

Mığçıoğlu Ocakbaşı

Mersin Mıhçıoğlu Ocakbaşı
Fotoğraf: Özcan ÖNER

Mığçıoğlu Ocakbaşı, Mersin merkezde Yenişehir’de yer alan restoranlardan biridir. Mekân olarak klasik bir ocak başı restoranını andırır. Mersin’de ocak başı lezzetlerini arıyorsanız Mığçıoğlu’na gelmeniz önerilir. Mekân temiz ve şık bir ortama sahiptir. Restoranın lezzetleri ise üst düzeydedir. Yani burayı ziyaret ettiğinizde pişman olmazsınız bilakis buraya tekrar gelmenin yolunu ararsınız. Bu efsane ocak başı lezzetlerine kavuşmak için Mersin’de iseniz çok da uzaklara gitmenize gerek yok. Mersin merkezde yer alan konumu ile burası oldukça kolay bulunabilir bir noktada yer alıyor.

Mığçıoğlu Ocakbaşı menüsünde kebap çeşitlerinin ağırlıklı olarak tüketildiği bir menüye sahiptir. Patlıcan kebabı, küşleme, haşhaş kebabı, soğan kebabı ve mevsimine göre hazırlanan keme kebabı bu restoranın öne çıkan lezzetlerindendir. Ayrıca Mıçoğlu’nda kebap severlerin yanı sıra sakatat severler için de birçok yemek bulunur. Ciğer, yürek sakatat çeşitlerinden sadece bazılarıdır. Kebabın yanı sıra sakatat seviyorsanız buraya sadece sakatat yemek için de gelebilirsiniz. Çünkü sakatat ürünleri de en az kebap kadar iddialıdır ve sadece ciğer için bile buraya gelenler bulunur. Yemek siparişlerinizin yanına ikram olarak masanıza mezeler getirilir. Öncelikle yeşillik, soğan, köz soğan ikramları bulunur. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde merkezde yer alan birçok yere göre fiyatların ekonomik düzeyde olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güvenevler Mah., 1909 Sk., No: 6-B, Merkez

Telefon: 0324 325 38 88 – 0532 731 59 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/migciogluocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Cihangir Antep Kebap

Mersin Cihangir Antep Kebap

Cihangir Antep Kebap, Mersin’in merkezinde Yenişehir’de bulunan bir kebap salonudur. Servisi hızlı, hizmetleri kaliteli ve personelleri de müşterilere karşı kibardır. Zengin kebap menüsü ile öne çıkan restoran Mersin’de Antep yemekleri arayanların gidebileceği bir mekândır. Buranın kebapları lezzetli ve kalitelidir. Cihangir Kebabı ziyaret etmek için önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır. Mersin’de lezzetli Antep kebaplarını bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Restoranın kebaplarının lezzeti Antep kebaplarını aratmayacak cinstendir.

Antep’in meşhur yuvarlaması, kebap çeşitleri bu restoranın öne çıkan lezzetlerindendir. Kebabın her türlüsünü burada bulabilirsiniz. Fıstıklı, haşhaşlı, bademli, acılı, acısız derken birçok kebap çeşidini burada görebilirsiniz. Ayrıca karar vermekte zorlananlar için karışık kebap seçeneği de mevcuttur. Kebap olarak karışık kebap yemek istemiyorsanız patlıcan kebabı tercih edebilirsiniz. Buranın patlıcan kebabı müşteriler tarafından beğenilerek sıklıkla tercih edilmektedir. Kebap siparişlerinizde veya diğer et siparişlerinizde masanıza ikram olarak salata ve çeşitli mezeler getirilir. Salata ve mezeler yemeğinize ayrı bir lezzet ve renklilik katacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler, Yenişehir

Telefon: 0324 325 00 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cihangirantep/

Haritada Görüntüle >

Hacıbaba Et Lokantası

Mersin Hacıbaba Et Lokantası
Fotoğraf: Mehmet Kule

Hacıbaba Et Lokantası, 1988 yılında Mersin Yenişehir Pozcu’da açılan bir lokantadır. Tarihi sayılabilecek bir lokanta olan işletme mekân olarak klasik bir esnaf lokantasını andırmakta. Yani bir esnaf lokantasında bulabileceğiniz lezzeti ve samimiyeti bu restoranda bulabilirsiniz. Üstelik buraya gelmek istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmak gibi bir zahmete katlanmanıza da gerek yok. Yani canınız ne zaman iyi bir et yemeği istiyorsa bu restoranı istediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca servisi hızlı, personelleri güler yüzlüdür. Yemekleri de kaliteli olan işletme Mersin’de kaliteli bir yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir.

Hacıbaba Et Lokantası kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Buranın kahvaltı menüsü bulunmaz ancak çorba çeşitleri vardır ve birçok kişi kahvaltıda çorba içmek için burayı tercih eder. İşkembe çorbası, kelle paça çorbası içebileceğiniz çorbalar arasında yer alır. Çorba haricinde kebap, kuzu tandır, tavuk şiş gibi yemekler burada yenilebilir. Mekân bir et lokantası olmasından dolayı burada et yemekleri sıklıkla tercih edilir ve müşteriler tarafından beğenilir. Mersin merkezde lezzetli etler yemek istiyorsanız o zaman rotanızı Hacıbaba’ya çevirebilirsiniz. Üstelik bu lezzetler oldukça uygun fiyatlı ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: İstiklal Cad., Akdeniz

Telefon: 0324 238 11 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/HacibabaRestaurant/

Haritada Görüntüle >

Gündoğdu İskender

Mersin Gündoğdu İskender
Fotoğraf: Elmas Bekar

Mersin’de İskender yemek isteyenlerin tercih edilebileceği adreslerden biri de Gündoğdu İskender olarak karşımıza çıkar. Gündoğdu İskender konum olarak Mezitli sahilinde yer alır. Canınız Mersin’de İskender ve döner yemek istiyorsa Mezitli sahiline gelerek hem sahilin tadını çıkarabilir hem de lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Döner çeşitleri, İskender kebapları burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Gündoğdu İskender’in menüsünde börek, tatlı ve İskender bulunur. Porsiyon İskender, gobit döner ve pilav üstü döner burada tercih edebileceğiniz döner menülerini arasında yer alır. Dönerin yani sıra Adana dürüm, lahmacun, tavuk şiş, et dürüm de burada bulabileceğiniz yemekler arasında bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gazi Mustafa Kemal Blv., No: 348/B, Yenişehir

Telefon: 0324 325 12 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gundogduiskenderr/

Haritada Görüntüle >

Tiko Mersin

Mersin Tiko Burger

Mersin yöresel yemeklerin ve Türk yemeklerinin ağır bastığı bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu nedenle Mersin geziniz sırasında sıklıkla yöresel yemekleri görebilir ve tadabilirsiniz.  Mersin gezinizde yöresel yemeklere ara verip klasik bir fast food menüsü yemek istiyorsanız o zaman Tiko’ya gelmelisiniz. Çünkü Tiko’da sadece Mersin yöresel yemekleri bulunmaz. Burası bir hamburgercidir. Tiko Mersin konum olarak Mersin merkezde Hilton’un karşısında bulunur. Konum olarak basit ve bilindik bir yerde olması buraya gelmeyi kolaylaştırır niteliktedir.

Hamburger çeşitleri ve içecekler bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Hamburgerleri lezzetli ve doyurucudur. Klasik zincir hamburgercilerden farklı olarak ev yapımı hamburger üretilir. Bu nedenle hamburgerin ekmeği ve içindeki malzemeler de ev yapımı ve kalitelidir. Hamburger ekmeği gramaj olarak büyük, lezzetli ve doyurucudur. Burada steak hamburger deneyebilirsiniz. Hamburgerin yanında çeşitli soslar ve baharatlı patates tercih edilebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Palmiye Mah., Adnan Menderes Blv., Onur Apt., No: 6/A, Yenişehir

Telefon: 0324 329 09 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tikomersin/

Haritada Görüntüle >

Hatay Restaurant

Mersin Hatay Restaurant
Fotoğraf: Karen García

Hatay Restaurant, 2003 yılında Mersin Adnan Menderes Bulvarı üzerinde açılmıştır. Mersin gezisinde Mersin yöresel yemeklere ara verip Hatay yemeklerine yönelmek isteyenlerin tercih edilebileceği yerlerden biridir.  Bu restoran Hatay mutfağının yanı sıra Mersin yöresel yemekleri ve Türk yemeklerine de menüsünde yer vermektedir. Restoranın bir özelliği de sigara içilmesine izin verilmemesi ve ayrıca sigara içenler için ayrı bir bölümün olmasıdır. Restoranın bu özelliği ile hem sigara içenler hem de içmeyenler düşünülmüştür. Ayrıca buraya gelebilmek için de önceden rezervasyon yaptırmak gibi zorunluluk bulunmaz. Servisi hızlı, personelleri de müşterilere karşı kibardır.

Hatay Restaurant pide çeşitleri, ızgara et çeşitleri, güveç ve kebap menülerine sahip restoranlardan biridir. Sini kebabı, kâğıt kebap, saçta oruk, içli köfte, tuzda tavuk, muammara, zahter salatası, çökelek salatası, künefe çeşitleri ve sıcak, soğuk mezeleri ile zengin bir menü çeşitliliği bulunur. Hatay yöresine ait birçok lezzeti bu restoranda bulabilirsiniz. Burada fındık lahmacun ve sini kebabı deneyebilirsiniz. Son olarak restoran fiyatlarına değinmek gerekirse fiyatlarının lezzete göre uygun olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Blv., İnönü Mah., Dağıstan II Apt., No: 64/B (Cep Sineması Karşısı), Yenişehir

Telefon: 0324 328 76 55 – 0532 589 99 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/mersinhatayrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Köfte Durağı

Mersin Köfte Durağı

Mersin’de köfte nerede yenir diye sorulduğunda akla ilk gelen yerler arasında Köfte Durağı bulunuyor. Birçok ilde genellikle köftesi ile meşhur bir mekân bulunur. Mersin’de de köftesi ile meşhur olan yer Köfte Durağıdır. Köfteleri lezzetlidir ve bu nedenle Mersin yöre halkı da burayı sıklıkla tercih eder. Köfte Durağı, konum olarak Mersin Mezitli’de yer alır. Yemekleri, köftesi lezzetli ve doyurucudur.

Köfte Durağı, köftesi ile öne çıkan işletmelerden biridir. Köftenin yanı sıra Türk mutfağından yemekler de bu restoranın menüsünde bulunur. Restoranı farklı kılan ve restoranın ayırt edici bir özelliği de köftenizi sipariş ettiğinizde masaya çatal bıçak gelmemesidir. Köftenin yanına bolca taze yeşillik ve ekmek getirilir. Kaliteli ve lezzetli gerçek bir köfte yemek istiyorsanız Köfte Durağı Mersin’de sizi bekler. Son olarak restoran fiyatlarına değinmek gerekirse köfte fiyatlarının ekonomik olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Fatih Mah., 30006 Sk., No: 9/C, Aura My Home Apt. Altı, Mezitli

Telefon: 0531 381 93 00

Haritada Görüntüle >

Remzi Usta

Mersin Remzi Usta
Fotoğraf: Sırrı Sırrı123

Mersin merkezde bulunur. Sahilde olmayan ve ara sokakta bulunan bu restoranı bulmak kolay olmayabilir. Fakat lezzetli menüleri ile adres sora sora gelseniz bile buraya vardığınızda iyi ki gelmişim dedirtecek bir mekândır. Yemekleri lezzetli ve kaliteli olması ile bilinir. Lezzetli yemekleri ile Mersin’de yöre halkı tarafından sıklıkla ziyaret edilen yerlerden biridir. İşletme mekân olarak rahat ve sakin bir ortama sahiptir. Bu nedenle sakin bir yerde yemek yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Kebap, baklava ve lahmacun bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Babagannus, kuşbaşı, soğan kebabı, ızgara, Adana, içli köfte, ezogelin çorbası gibi ürünler bu restoranın menüsünde bulunan lezzetlerdir. Kebap ve lahmacun bu mekânın en beğenilen lezzetleri arasındadır. Buraya geldiğinizde lezzetli lahmacunları deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanına ayran alabilirsiniz. Yemek siparişinizin ardından tatlı olarak da kadayıf tercih edebilirsiniz. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların oldukça makul olduğu görülür. Üstelik yemeklerin porsiyonu doyurucu olmasından dolayı tatmin edicidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: 4608. Sk., Akdeniz

Telefon: 0324 336 01 26

Haritada Görüntüle >

Ada Et Döner

Mersin Ada Et Döner

Ada Et Döner, Mersin merkezde Yenişehir Pozcu’da yer alır. Mersin’de iyi bir döner yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret etmelisiniz. Mersin’de döner yenilebilecek birçok mekân bulunuyor. Ada Et Döner de Mersin’de lezzetli dönerleri ile öne çıkan bir restoran olmayı başarabilmiş konumda. Bu nedenle müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Restoran mekân olarak sakin ve rahat bir ortama sahiptir. Restoranın kasap reyonu da bulunur. Döner, kebap, sucuk gibi etleri bu reyondan satın alabilirsiniz. Bu nedenle sevdiğiniz ve beğendiğiniz lezzeti satın alarak evinizde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Ada Et Döner, döner menülerinin ağırlıklı olduğu bir menüye sahiptir. Döner çeşitleri bu restoranın mutfağında bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Odun ateşinde pişirilen enfes dönerlerin adresi Ada Et Döner’dir. Halep ekmeğinde döner, lokum tantuni, İskender burada tercih edilebileceğiniz lezzetlerden birkaçıdır. Yemeklerin ardından tatlı olarak midye tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Döner siparişlerinizin yanına ikram olarak meyhane pilavı, turşu ve salata getirilir. Restoran fiyatları düşünüldüğünde fiyatları makul seviyededir. Ayrıca porsiyonlarının doyurucu olması da tatmin edicidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İsmet İnönü Blv., No: 254/C, Yenişehir

Telefon: 0324 325 02 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adaetdoner/

Haritada Görüntüle >

Tarsuslu Murat Usta

Mersin Tarsuslu Murat Usta

Tarsuslu Murat Usta, Mersin Kiremithane Mahallesi’nde yer alan restoranlardan biridir. Bu restoran Mersin’de çorbası ile ünlü yerlerden biridir. Restoran Murat usta tarafından işletilir ve Murat usta 40 yılı aşkın bir süredir işinin başındadır. Murat Usta bu işe baba mesleği sayesinde başlamış ve işe babasının yanında çekirdekten yetişerek bu işte var olmuştur. Her gece 3 gibi dükkâna gelen Murat Usta gerekli hazırlıklarını halledip saat 5’te dükkânını açıyor ve akşam 7’de de dükkânını kapatıyor. Bu restoran karışık çorba adı verilen Murat Ustanın kendi bulduğu özel çorbası ile ün kazanmıştır.

Tarsuslu Murat Usta, Mersin yöresel lezzetlerini bulabileceğiniz bir mutfak anlayışına sahiptir. Tarsus usulü humus, fette adı verilen humus paça bu restoranın öne çıkan lezzetleri arasındadır. Humustan ayrı restoranın spesiyali yine bu restoran tarafından üretilmiş ‘’karışık çorba’’ ismi verilen bir çorbadır. Karışık çorba, tavuk suyu ve mercimek çorbasının çorba kâsesine karışık olarak konulması suretiyle hazırlanan bir çorbadır. Fakat bu çorbada yalnızca tavuk suyu ve mercimek çorbası bulunmaz. Çorbanın içerisine aynı zamanda bol baharat, tahin ve sarımsaklı bir çeşit tereyağı dökülür. Bu restorana geldiğinizde buranın spesiyali olan karışık çorbanın tadına bakabilirsiniz. Karışık çorba içmek istemiyorsanız menüde yer alan diğer çorba çeşitlerine ve yiyeceklere de göz atabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 05:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kiremithane Mah., Eraslan Apt., 4406. Sk., No: 16/B, Akdeniz

Telefon: 0324 233 44 94 – 0544 233 44 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarsuslu_murat_usta/

Haritada Görüntüle >

Sofioğlu Lahmacun ve Humus

Sofioğlu Lahmacun ve Humus

Mersin’in merkezinde lahmacun ve Humus nerede yenir diye düşünenlerin tercih edileceği yerlerden biri de Sofioğlu’dur. Fındık lahmacun ve Humus çeşitleri ile ön plana çıkmış olan mekân günün her saati müşteri çeker. Safioğlu konum olarak Mersin merkezde yer alır. Merkezde yer almasından dolayı burayı ziyaret etmek oldukça kolay olacaktır.

Safioğlu Lahmacun ve Humus, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoran bir biftek restoranıdır ve menüsü ağırlıklı olarak, Akdeniz ve Ortadoğu mutfağından yemekleri barındırır. Buraya geldiğinizde fındık lahmacun ve lezzetli humusları denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güvenevler Mah., Dumlupınar Cad., Doğan Yıldız İş Merkezi, No: 16/C, Yenişehir

Telefon: 0539 433 57 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sofioglufindiklahmacun/

Haritada Görüntüle >

Kervan Humus

Mersin Kervan Humus
Fotoğraf: Ersin Ozkardesler

Humus daha çok Hatay şehri ile özdeşleşmiş bir yemek olarak bilinse de bu yemek Mersin’in de meşhur lezzetleri arasına girmeyi başarmıştır. Bu nedenle Mersin’de çok sayıda humusçulara rastlanılabilir. Humus bir yemek çeşidi olmaktan ziyade bir meze olarak da bilinir. Mersin’de faaliyet gösteren bu humusçulardan biri de Kervan Humus’tur. Kervan Humus konum olarak Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alır. Tarsus’ta lezzetli ve doyurucu bir humus ziyafeti arıyorsanız bu restoranı ziyaret edilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

Kervan Humus menüsünde humusun her çeşidini bulabilirsiniz. Sade, sucuklu, tereyağlı, pastırmalı humus çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Humusun yanında fındık lahmacun alabilirsiniz. Böylece daha doyurucu bir menü yakalamış olursunuz. Bu menünün yanına ev yapımı şalgam suyu ve ayran alabilirsiniz. Bu restoranda en çok tercih edilen lezzetler de zaten fındık lahmacun ve humus oluyor. Bu menünün yanında ikram olarak turp, turşu ve domates getiriliyor. Humus çeşitlerinin hepsi güzel olmakla birlikte pastırmalısı müşteriler tarafından tercih edilerek tavsiye edilmektedir. Bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde de fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Caminur Mah., 801 Sk., Abacı İş Hanı, Tarsus

Telefon: 0324 614 09 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kervanhumustarsus/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Eyüp

Mersin Kebapçı Eyüp

Kebapçı Eyüp, Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alır. Tarihi 1918 senesine kadar dayanan Kebapçı Eyüp, tarihi restoranlardan biridir. Restoran ilk kurulduğunda isimsiz olarak kurulmuş, Kebapçı Eyüp ismini ise 1978 yılında almış. İlk kurulduğu yıldan 1978 yılına kadar tabelasında sadece kebapçı yazıyormuş. Restoran Hünnavi usta tarafından kurulmuştur. Bu restorana çırak olarak giren 4 kardeş işi ustasından öğrenmiş. Hünnavi Usta vefat ettikten sonra çıraklardan büyük kardeş Süleyman Usta kardeşi Eyüp Usta ile beraber dükkânı işletmeye başlamıştır. Daha sonra Süleyman Ustanın da vefat etmesi ile dükkân Eyüp Ustaya kalmıştır. Dükkânın ismi de bu Eyüp Ustanın isminden gelmiştir. Günümüzde bu kebapçı Eyüp Ustanın oğulları tarafından işletiliyor.

Kebapçı Eyüp, kebap çeşitleri, fındık lahmacun, şiş gibi lezzetleri bulabileceğiniz tarihi bir işletmedir. Günlük kesilen etlerden özenle hazırlanarak sunulan kebaplar her gün müşterilerle buluşur. Kebabın etleri satır kıyması şeklinde hazırlanarak kebap haline getirilir. Restoranın lezzet sırrı ürünlerin tazeliği ve yemeğe gösterilen özende yatar. Kebabın yanı sıra meze çeşitleri ve humus da denemeye değerdir. Tarsus’a yolu düşenler bu tarihi restoranı ziyaret edebilirler. Bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde de fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehit Kerim Mah., Abdi İpekçi Cad., No: 33, Tarsus

Telefon: 0324 613 00 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kebapcieyup/

Haritada Görüntüle >

Saffron Restaurant & Bistro

Saffron Mersin

Saffron Restaurant & Bistro; klasik mekânlardan sıkılanlar, şık bir yerde akşam yemeği planları yapanların tercih edebileceği bir yer olarak karşımıza çıkar. Konum olarak Mersin’in Mezitli sahilinde yer alır. Mezitli’de bulunmasından dolayı muhteşem Akdeniz manzarasına sahiptir. Özel günler için de tercih etmeye uygun bir yerdir. Mersin’de buraya gelmeyi planlıyorsanız öncesinden telefon ile arayarak rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Saffron Restaurant & Bistro zengin bir menüye sahiptir. Mutfak anlayışı olarak Türk mutfağı, yöresel Mersin mutfağı ve Dünya mutfağının bir sentezini oluşturur. Dünya mutfağından Japon, Akdeniz, Avrupa ve Orta Asya mutfağından lezzetler ağırlıklı olarak bu restoranın menüsünde yer alıyor. Bu restoranın öne çıkan lezzetleri ise humus, ördek sarma, muhammara, safranlı levrek ve sweet chili karidestir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., Adnan Menderes Blv., No: 1/A, Mezitli

Telefon: 0535 666 10 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saffronmersin/

Haritada Görüntüle >

Canatan Balık Restoranı

Mersin Canatan Balık Restoranı
Fotoğraf: Andrei Taraskin

Mersin Akdeniz’e kıyı olan illerden biridir. Akdeniz balık çeşidinin fazla olduğu bir denizdir. Akdeniz’e kıyısının bulunması bu ilin balık kültürü açısından zenginleşmesine katkı sağlamıştır. Balık ve deniz kültürü ile iç içe olan kentte balık üzerine kurulu birçok restoran ile karşılaşmak mümkün. Mersin’de lezzetli ve taze bir balık nerede yenilir diye sorulduğunda karşımıza çıkan yerlerden biri de Canatan Balık Restoranı olacaktır. Canatan Balık Restoranı, Mehmet Canatan tarafından Mersin’in Silifke ilçesinde Narlıkuyu’da açılmıştır.

Bu restoranda balık çeşitleri ve deniz ürünleri özel teknikler kullanılarak pişirilir ve servis edilir. Balık siparişlerinizin yanı sıra taze yeşilliklerden hazırlanmış salata çeşitleri ve meze çeşitlerini de bu restoranda bulabilirsiniz. Yemek siparişlerinizin yanına dilerseniz rakı da alabilirsiniz. Balık restoranının öne çıkan lezzetleri arasında Mersin palamudu, karides yer alıyor. Meze çeşitlerinden semizotu, sarımsak salatası, ızgara mantar, közlenmiş kırmızıbiber salatası deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çerkez Sk., No: 13, Narlıkuyu, Silifke

Telefon: 0324 723 32 86

Haritada Görüntüle >

Rina Restaurant

Mersin Rina Restaurant

Mersin’de balık ve deniz ürünleri yenebilecek yerlerden biri de Rina Restaurant’tır.  Mersin Mezitli sahilinde yer alan şık ve bir atmosfere sahip restoran yaz ve kış aylarında farklı konsept uygulayarak müşterilerini ağırlar. Geniş ve ferah bir salonda, deniz kenarında yazın serin kışın ise sıcak olacak şekilde tasarlanmış sunumu ile restoran, siz değerli müşterilerini ağırlamayı bekliyor. Burayı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Rina Restaurant oldukça geniş bir menüye sahip bir balık restoranıdır. Menüde tüm balık çeşitleri, mezeler, tatlılar, içecek çeşitleri ve salata çeşitleri bulunur. Karides, ahtapot, fener güveç, dil dolması, balık içli köfte, çöpte kılıç, deniz ürünleri kokoreç soya soslu deniz ürünleri tabağı, Rina spesiyal gibi birçok özel lezzeti burada bulabilirsiniz. Ayrıca yemek siparişlerinizin yanı sıra ara sıcak menüleri, meze çeşitleri ve lezzetli Akdeniz salataları ile de öne çıkmış durumdadır. Balığa ve yeşilliğe doyacağınız bir mutfak olan Rina’da öne çıkan diğer lezzetler tuzda lagos ve karides güveçtir. Bu restorana geldiğinizde bu lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Balık siparişlerinizden sonra dilerseniz tatlı menüsünden dilediğiniz tatlıyı sipariş edebilirsiniz. Tatlı olarak şelale dolması veya sufle tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Blv., Saat Kulesi Karşısı, Mezitli

Telefon: 0324 359 46 00 – 0324 359 51 81

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rinabalikmersin/

Haritada Görüntüle >

Doktorun Yeri

Mersin Doktorun Yeri

Doktorun Yeri, Mersin’in Erdemli ilçesinde vadi içerisinde bir mesire yerinde bulunur. Erdemli Limonlu kasabası Lomos deresi içerisinde bulunan yemyeşil bir vadide bulunan mesire alanı gerçekten görülmeye değer yerlerden biridir. Bu mesire alanında önceden bir doktor olan ve aynı zamanda milletvekili olan Doktor Nazım Baş’a ait özel bir mülk bulunuyormuş. Bu özel mülk daha sonra Mersin valiliğine verilmiştir. Bu doğa harikası olan yer ise işlev kazandırılmak için Mersin valiliği ve Mersin Belediyesi’nin ortak çalışmaları ile açılmıştır. Önceden bir doktorun mülkü olmasından dolayı da ismi Doktorun Yeri olarak kalmıştır. Doktorun Yeri mesire alanının adıdır. Bu alanda insanlar istedikleri gibi piknik yaparlar ve huzurlu vakit geçirirler. Burada aynı zamanda ziyaretçilerin kullanımına uygun tesis bulunur. Bu tesis aynı zamanda bir restorandır.

Doktorun Yeri restoranı Lomos deresinin yakınlarında yemyeşil bir vadi içerisinde bulunan bir işletmedir. Güzel bir manzaraya sahip olması ve mesire alanı içerisinde bulunmasından dolayı birçok müşterinin ilgisini çeker. Bu restoranda kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yiyebilirsiniz. Kahvaltısı klasik bir kahvaltı olup çok şey vadetmez. Bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde ise fiyatların birçok yere göre biraz pahalı olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çiriş, Erdemli

Telefon: 0324 521 21 18

Haritada Görüntüle >

Balıkçı Yusuf

Mersin Balıkçı Yusuf
Fotoğraf: Ökkeş Bahşi

Mersin’de salaş ve samimi bir mekânda kendinize balık ziyafeti çekmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz adres Balıkçı Yusuf olacaktır. Balıkçı Yusuf, Mersin merkezde Yenişehir’de bulunuyor. Bu nedenle merkezde balık yemeyi düşünenlerin en sık gittiği yerlerden biridir. Şehir merkezinde samimi sıcak bir balıkçı arayanların uğraması gereken yerlerden biridir. Burada hazırlanan balıklar taze ve lezzetlidir.

Taze balıklar, karides, kalamar gibi deniz ürünlerinin birçoğu bu restoranın mutfağında hazırlanıp servis edilen ürünlerden. Barbun, sardalya, dil karışık, kalamar, salata çeşitleri ve rakı burada bulabileceğiniz ürünler arasındadır. Balık ve deniz ürünlerinin yanı sıra Balıkçı Yusuf bir de tatlı mı tatlı köylü patatesi ile de ün yapmış bir yerdir. Rotanız Balıkçı Yusuf’a düştüğünde yemek siparişinizin yanında bir de bu çok beğenilen patatesi denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İsmet İnönü Blv., Yenişehir

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Söğütlüpınar Balık Restoranı

Mersin Söğütlüpınar Balık Restoranı

Mersin’de konum olarak oldukça dikkat çeken bir yerde bulunan Söğütlüpınar Balık Restoranı, ismini yine bu söğütten almış bulunuyor. Küçük bir koyun ucunda, söğüt ağaçlarının hemen altında bulunan balık restoranı balık severlerin gözünde eşsiz bir yere sahip mekânlardan biridir. Söğütlüpınar, Mersin Mezitli Tece Sahilinde yer alıyor. 1987 yılında açılmış olan balık restoranı o günden bu güne lezzetini koruyarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bulunduğu yer itibari ile eşsiz bir manzaraya sahip olan restoran müşterilerine güzel bir manzara eşliğinde balık ziyafeti imkânı sunuyor.

Balık çeşitleri, kalamar, karides gibi birçok deniz ürünü bu balıkçının menüsünde bulunan lezzetler arasındadır. Balık menülerinin yanı sıra zengin ve lezzetli meze menüsüne de sahiptir. Meze çeşitleri oldukça çeşitlidir ve bu yüzden müşteriler için karar vermede zorluk olabilir. 30’a yakın meze çeşidiyle oldukça geniş bir meze portföyüne sahiptir. Buranın en beğenilen mezeleri ise ahtapot salatası, deniz ürünleri böreği,  kaya koruğu ve çorak otudur. Buraya geldiğinizde bu mezelerin tadına bakmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Seymenli Mah., No: 17, Mezitli

Telefon: 0324 482 30 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sogutlupinarbalik/

Haritada Görüntüle >

Mavi Yelken Balık Teknesi

Mavi Yelken Balık Restoranı
Fotoğraf: Kemal Karayılan

Mavi Yelken Balık Teknesi, Mersin’de Mavi Yelken Yüzer Balık Restoranı ismiyle de bilinen bir balık restoranıdır. Mersin’de bulunan birçok balık restoranından farklı bir yerde bulunuyor. Masmavi denizin üzerinde, mavi yelkenli bir teknenin içerisinde, salaş ama bir o kadar da otantik atmosfere sahip bir ortamda balık keyfi yapmak isterseniz bu restoran tam da size göre olacaktır. Teknede hafif ve keyifli müzik eşliğinde kendinize bir balık ziyafeti çekmek istiyorsanız Mavi Yelken’e uğramayı düşünebilirsiniz.

Balık ekmek, porsiyon balık burada tercih edebileceğiniz lezzetler arasındadır. Balık çeşitleri, deniz ürünleri ve mezeler burada bulabileceğiniz bir diğer lezzetler arasında yer alır. Balık ekmek, mezgit ve kalamar buranın öne çıkan lezzetleri arasında bulunuyor. Ayrıca balık porsiyonlarının yanına ikram olarak salata getiriliyor ve bu salatanın porsiyonu da oldukça geniştir. Birçok müşteri bu restoranda balığın yanında patates kızartması tercih ediyor. Mersin’de güzel bir deniz manzarası eşliğinde balık ekmek keyfi yamak için Mavi Yelken sizi bekliyor. Ayrıca bu restoranın fiyatları da oldukça caziptir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akdeniz

Telefon: 0505 252 51 25

Haritada Görüntüle >

İskele Restaurant

Mersin İskele Restoran

İskele Restaurant, Mersin’de marina içerisinde yer alan balıkçılardan biridir. Marina içerisinde şık bir mekânda yemek yemek istiyorsanız İskele Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Marina içerisinde eşsiz deniz manzarası ve deniz kokusu eşliğinde her türlü balık çeşidini sunan restoran 250 kişiden fazla kişiye hizmet veriyor. İskele Restaurant oldukça şık, geniş, ferah ve nezih bir atmosfere sahiptir. Buraya gelmeyi planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Deniz ürünleri, balık çeşitleri ve mezeler bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Folyoda levrek, yağda logos, kâğıtta ızgara lüfer, kalamar, karides tava ve balığın bin bir türlü halini bu restoranda deneyebilirsiniz. Balık haricinde çiğ köfte, külbastı gibi yiyecekleri de tercih edebilirsiniz. Yemeklerin yanında ikram olarak kabak tatlısı getirilir. Yemeklerin yanı sıra meze çeşitleri ve salataları da en az yemekleri kadar başarılı ve lezzetlidir. Bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların ekonomik bir seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:15 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros, Adnan Menderes Blv., Yenişehir

Telefon: 0324 325 45 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mersiniskelerestorant/

Haritada Görüntüle >

Kerebiçci Hayri Usta

Mersin Kerebiççi Hayri Usta

Mersin’in meşhur yöresel tatlıları arasında yer alan lezzet hiç şüphesiz kerebiç tatlısıdır. Mersin’de en iyi kerebiç tatlısını bulabileceğiniz adres de Kerebiççi Hayri Usta’dır. Kerebiç görünüm olarak içli köfteyi andırır fakat içli köftenin tatlı versiyonudur denilebilir. Kerebiçi faklı kılan çöven otundan yapılan beyaz bir köpük ile birlikte servis edilmesidir. Kerebiççi Hayri Usta, 1961 yılında seyyar olarak lezzet hayatına başlamış ve daha sonra kendini göstererek ve halk arasında sevilerek işlerini büyütmüş ve Mesudiye Mahallesi Maliye sokağında bir dükkân açmıştır. Günümüzde de aynı adreste hizmet vermeye devam ediyor.

Kerebiç irmikli bir hamurdan hazırlanan ve çöven otunun kökünden yapılan şekerli beyaz bir köpükle servis edilen yöresel bir tatlı türüdür. Kerebiççi Hayri Usta’da kerebiçinizi istediğiniz usulde alabilirsiniz. Fıstıklı, cevizli gibi değişik tatlarla hazırlanan kerebiçler siz müşterilerin isteğine göre farklı şekillerde hazırlanıp servis edilir. Buranın kerebiçi ayrı bir lezzete sahip. Ayrıca kerebiçin yanında gelen çöven otundan hazırlanan köpük de en az kerebiç kadar iddialı olabilmeyi başarmıştır. Rotanız Mersin’e çevrildiğinde yöresel bir tatlı olan kerebiçi denemek için bu tarihi denebilecek mekânı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:15 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kiremithane, İstiklal Cad., No: 91/B, Akdeniz

Telefon: 0324 237 34 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kerebiccihayri/

Haritada Görüntüle >

Cezeryeci Haydar Usta

Cezaryeci Haydar Usta

Mersin’de cezerye nerede yenir diye sorulduğunda akla ilk gelen yerlerden biri de Cezeryeci Haydar Usta. Cezeryeci Haydar Usta lezzet yolculuğuna 1971 yılında Kahramanmaraş’a özgü dövme dondurma yaparak başlamıştır. 1971 yılında başlayan lezzet yolculuğuna 1980 yılında Mersin Ulu Camii çarşı içerisinde yer alan dükkâna taşınarak buradan devam edilmiştir. Dededen toruna aktarılan dövme dondurma geleneği bugün hale bu işletmede sürmeye devam eder. Bu işletme her ne kadar lezzet hayatına dövme dondurma ile başlamış olsa da günümüzde gelişerek büyümüş ve menüsü sadece dondurma ile sınırlı kalmamıştır.

Cezeryeci Haydar Usta’da bulunan lezzetler Cezerye ve dondurmadır. Cezerye bir çeşit lokum türüdür ve havuçla yapılır. Cezeryenin farklı birçok versiyonu bulunur. Burada kavrulmuş cezerye, yaprak cezerye ve atom cezeryeyi bulabilirsiniz. Kavrulmuş cezerye; fındıklı, fıstıklı ve cevizli olacak şekilde hazırlanır ve burada satılır. Yolunuz Mersin’e düştüğünde buraya uğramayı ve meşhur cezeryelerinden almayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Menderes Mah., Barbaros Hayrettin Paşa Cad., Liparis-1 Sitesi önü, No: 9/B, Mezitli

Telefon: 0324 233 53 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/haydarustadondurma/

Haritada Görüntüle >

Künefeci Emin Usta

Mersin Künefeci Emin Usta
Fotoğraf: Emre Orhon Kuybulu

Mersin’de künefe yemek için bir mekân arıyorsanız Künefeci Emin Usta doğru bir tercih olacaktır. Mersin’de Kiremithane Caddesi üzerinde yer alan konumuyla oldukça merkezi bir lokasyona sahiptir. Mersin’e geldiğinizde künefe için gitmeniz gereken adreslerden biridir. Burası Mersin yöre halkının da sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biridir. Dilerseniz buraya gelip buradan sevdiğiniz tatlıları alabilir, dilerseniz internet üzerinden sipariş vererek sevdiğiniz lezzetleri evinize taşıyabilirsiniz.

Künefeci Emin Usta menüsünde börek çeşitleri, kesme dondurma buranın menüsünde yer alır. Restoran böreklerinin yanı sıra tatlıları ile ön plana çıkar. Künefe çeşitleri, baklava, kerebiç, kadayıf burada bulabileceğiniz tatlılardandır. Özellikle künefesi ile öne çıkan Künefeci Emin Usta, taze ve lezzetli künefeler hazırlamasıyla müşterilerine adeta bir künefe ziyafeti çekiyor. Yolunuz buraya düştüğünde buraya buranın eşsiz künefelerini deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Kiremithane, İstiklal Cad., No: 101, Akdeniz

Telefon: 0324 238 87 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kunefecieminusta1955/

Haritada Görüntüle >

Cezerye ve Dondurmacı Halil

Dondurmacı Halil Usta

Cezerye ve Dondurmacı Halil, Mersin’de Silifke Caddesi üzerinde bulunan bir tatlıcıdır. Mersin’de cezeryesi ile ünlü olan işletme önceden sadece dondurmacıymış. Zamanla büyüyerek menüsünü geliştirmiş ve başarılı bir şekilde günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Cezerye, Mersin’e ait tatlılardan biri olup havuçtan yapılan bir tür lokumu ifade eder.

Cezerye ve Dondurmacı Halil, zengin bir pasta, börek, tatlı ve kurabiye menüsüne sahip olması ile bilinir. Dondurma çeşitleri, cezerye çeşitleri, lokum çeşitleri, kerebiç, baklava çeşitleri, kurabiyeler burada bulunan tatlı çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Tatlı çeşitleri haricinde poğaça, tahinli çörek, biberli ekmek de burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Buraya yolunuz düştüğüne meşhur cezeryelerin özellikle cevizli cezeryenin tadına bakabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kiremithane, Silifke Cad., Akdeniz

Telefon: 0324 231 17 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dondurmaci.halil/

Haritada Görüntüle >

The Mint Kahve & Çikolata

The Mint Kahve ve Çikolata

Mersin Mezitli’de Güzelyalı sitesi içerisinde yer alan The Mint Kahve & Çikolata, kahve severlerin sıklıkla tercih ettiği mekânlar arasında bulunuyor. The Mint konsept olarak çikolata ikilisi üzerinde yoğunlaşarak 2018 yılında bir girişimci olan Emre Maden tarafından açılmıştır. Konumu itibari ile deniz kenarında yer alması buraya birçok müşteri gelmesini sağlamıştır. Özellikle Mersin’de sahil kenarında yürümek, vakit geçirmek isteyen kişilerin tercih edebileceği ve keyifli vakit geçirebileceği ideal yerlerden biridir. Mekân ortam olarak şık ama bir o kadar da rahat bir ortama sahiptir.

Çikolata ve kahve üzerine kurulu bir kafe olan işletme çikolataları ve kahveleri ile bir o kadar iddialı. Kafede kullanılan çikolata ise klasik Belçika çikolatasıdır. Dünyaca ünlü bir markanın Belçika çikolatasını kullanan işletme bu çikolataya ufak dokunuşlar ekleyerek farklı lezzetleri yakalamayı başarabilmiştir. The Mint’te 17 çeşide yakın çikolatayı bulabilir ve buradan dilediğiniz çikolatayı seçerek satın alabilirsiniz. Çikolata türlerinden ayrı kruvasan, kruvasan sandviç, fondü, fırınlanmış marşmelov, pancake, magic chocolate gibi tatlı çeşitlerini de bulabilirsiniz. Tatlı menüsünün yanı sıra kahve, soğuk ve sıcak içecek menülerine de göz atabilirsiniz. İçecek olarak yöresel bir tat arıyorsanız reyhan şerbeti deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Blv., Fatih Mah., 30020 Sk., Güzelyalı Sitesi, No: 29/A, Dükkan: 3, Mezitli

Telefon: 0535 463 06 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/themint.tr/

Haritada Görüntüle >

Ünlüoğlu Cici

Ünlüoğlu & Cici

Ünlüoğlu Cici, 1956 yılında Hayri Cici Bey tarafından Gaziantep Ünlüoğlu Baklava ismi ile kurulmuştur. Baba ve oğul birlikte bu dükkânı uzun yıllar işleterek zaman içinde markalarını büyütmüşler. 1996 yılına gelindiğinde ise Hayri Cici Beyin oğlu ondan ayrılarak Ünlüoğlu Cici markasını kurmuştur. Mekân konum olarak Mersin Akdeniz’de yer alır. Mersin’de bu civarda bir tatlıcı arıyorsanız tereddüt etmeden bu tatlıcıyı ziyaret edebilirsiniz.

Ünlüoğlu Cici, zengin bir tatlı menüsüne sahiptir. Baklava, burma kadayıf, fıstıklı kadayıf, fıstıklı sarma, fıstık ezmesi, künefe, midye, kerebiç, şöbiyet, çikolata, kuru baklava, havuç dilimi, su böreği baklava burada bulabileceğiniz tatlı çeşitlerindendir. Burada künefe tercih edebilirsiniz. Bu tatlıları buraya gelip yiyebileceğiniz gibi internet üzerinden online olarak da satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barış Mah., İstiklal Cad., No: 99, Merkez

Telefon: 0324 237 11 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/unluoglucici/

Haritada Görüntüle >

Paşa Efendi Künefe ve Baklava

Mersin Paşa Baklava ve Künefe

Mersin’in merkezinde tatlı yemek için bir yer arıyorsanız Paşa Efendi Künefe ve Baklavaya gelebilirsiniz. Paşa Efendi Künefe ve Baklava Mersin Yenişehir’de yer alan konumu ile oldukça merkezi bir yerde bulunuyor. Mekân olarak geniş ve şık bir ortama sahiptir.

Paşa Efendi Künefe ve Baklava, zengin bir tatlı menüsüne sahip olması ile bilinir. Çikolatalı simit katmer, billuriye, künefe çeşitleri, şöbiyet, midye, dondurma, baklava çeşitleri, katmer bu tatlıcıda bulunan tatlılardandır. Buranın öne çıkan tatlısı ise künefedir. Ayrıca künefenin çeşitli versiyonlarını da burada bulabilirsiniz. Paşa künefe, dondurmalı künefe, hasır künefe; künefe çeşitlerinden sadece birkaçıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eğriçam, 2235. Sk., No: 39, Yenişehir

Telefon: 0324 329 30 00 – 0541 658 21 73

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pasaefendikunefe/

Haritada Görüntüle >

Has Develiler Baklavacısı

Mersin Has Develiler Baklavacısı

Mersin’de lezzetli tatlı nerede yenir diye merak edelerin tercih edebileceği adreslerden biri olarak Has Develiler Baklavacısı çıkar. Künefesi ve baklavaları ile meşhur olan Has Develiler, Mersin’de sevilen tatlıları ile tatlı severleri kendine çekiyor. Has Develiler’in Mersin’de 3 şubesi bulunuyor. Şubelerden birinde hem baklava hem de kebap çeşitleri bulunuyor.

Has Develiler Baklavacısı, klasik bir tatlıcıdır. Yani burada istediğiniz, sevdiğiniz tatlıları bulabilirsiniz. Baklava çeşitleri, fıstıklı tel kadayıf, şöbiyet, dondurma, kerebiç, künefe burada bulabileceğiniz tatlılardandır. Kerebiç, Mersin’e özgü bir tatlıdır ve irmik kullanılarak hazırlanır. Kerebiçin lezzetine lezzet katan şey çöven otu kullanılarak hazırlanan beyaz bir köpük ile servis edilmesidir. Burada fıstıklı kadayıf, şöbiyet, dondurma ve kerebiç denemeniz tavsiye edilir. Tatlıların yanı sıra kebap servisi de olan restoranda akşam yemeğinde güzel bir kebap ziyafeti çekebilirsiniz. Yemeğinizin ardından tatlı olarak künefe alabilirsiniz. Ayrıca yemeklerden sonra bu restoranda çay ikramı da bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Menteş Mah., 2. Çevre Yolu Üzeri, Hüseyin Okan Merzeci Blv., No: 560/A, Daire: H, Yenişehir

Telefon: 0324 329 44 55 – 0506 156 33 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasdeveliler/

Haritada Görüntüle >

Turnip Şalgam Suyu

Turnip Şalgam Suyu

Turnip Şalgam Suyu, 1980 yılında gıda imalatı fikriyle yola çıkmış ve yöresel bir içecek olan şalgam suyunu Mersin’de üretmeye başlamıştır. Bu işletme ilk açıldığında Mersin halkına bardakta şalgam suyu sunuluyordu. Daha sonra işletme büyüyerek bir şirket haline dönüşmüş ve seri üretime geçerek Türkiye’nin dört bir yanına şalgam suyu dağıtımına başlamıştır. İşletme, yöresel bir içecek olan şalgam suyunu ‘’Turnip’’ ismiyle markalaştırmış Türkiye ve Dünya pazarına servis etmiştir. Bu şirketin fabrikası, konum olarak Mersin-Tarsus Organize Sanayi bölgesinde 20.000 metrekarelik bir arsa üzerinde bulunur.

Turnip Şalgam Suyu; şalgam suyunun en iyisini ve en lezzetlisini satın alabileceğiniz markalardan biridir. Burada üretilen şalgam suları acılı ve acısız olmak üzere cam veya pet şişelerde hazırlanır. 2 litre, 1 litre, 5 litre ölçülerinde cam veya pet şişelerde bu şalgam sularını satın alabilirsiniz. Turnip Şalgam sularını dilerseniz satış noktalarından dilerseniz de Turnip Şalgam Suları web sitesinden satın alabilirsiniz. Üstelik bu şalgam sularını satın almak için Mersin’de olmanıza gerek yok. İnternet üzerinden evinize sipariş vererek bu eşsiz şalgam suyu lezzetini yaşayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mersin-Tarsus Org. Sanayi Bölgesi, 6. Cad., No: 6, Akdeniz

Telefon: 0324 676 45 18 – 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/turnib.salgam.suyu/

Haritada Görüntüle >

Ak Cafe

Mersin Ak Cafe
Fotoğraf: Ahmed Ak

Ak Cafe, Mersin Yenişehir Kushimato Caddesinde yer alan içecekleri ile ön plana çıkmış işletmelerden biridir. Mersin’de ‘’atom’’ denildiğinde akla gelen yerlerden ilki olması bakımından önemli bir konuma sahiptir. Atom, Mersine has bir içecek olup, yerli halkın da severek tükettiği sağlıklı içecek türlerinden biridir. Mekân, kafe tarzında bir işletme olmasından dolayı işleyiş olarak da bu tarza uygun hareket eder. Ak Cafe ortam olarak da salaş, sakin ve rahat bir atmosfere sahiptir.

Ak Cafe, menü olarak gelişmiş bir menü seçeneğine sahiptir. Envai çeşit meyve suyunu bulabileceğiniz yerlerden biridir. Öyle ki burada her çeşitten meyve suyu hazırlanır. İçecek olarak atom, avokado tercih edebilirsiniz. Atom buranın en beğenilen ve en çok tercih edilen içeceğinden biridir. Öyle ki bu kafeye sadece Mersin halkı değil, Adana’dan veya civar illerden bile atom içmeye gelenler olur. Atom hazırlanırken kullanılan meyveler genellikle taze ve mevsiminde toplanan meyvelerdir. Atom haricinde burada muzlu süt, Türk kahvesi, çay, sıcak veya soğuk içeceklerden neyi, nasıl seviyorsanız sipariş verebilirsiniz. Kafede hazırlanan içecekler lezzetli, taze ve fiyat olarak da müşterileri tatmin edici seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnönü, Kushimoto Sk., No: 19, Yenişehir

Telefon: 0324 329 01 89

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akkafemersin/

Haritada Görüntüle >

Mersin ilini ziyaret etmeyi düşünüyorsanız burada çok şey sizi bekliyor olacak. Öncelikle eşsiz ve tertemiz doğası, lezzetli yemekleri, kültürel dokusu, tarihi ve turistik atmosferi ile Mersin adeta turizm cennetlerinden biridir. Mersin’e yolunuz düştüğünde burada gezip birçok tarihi ve kültürel yeri görecek, yeni lezzetler deneyebileceksiniz. Her bütçeye uygun ve her damak tadına hitap eden birbirinden lezzetli yöresel lezzetler Mersin’de sizleri bekliyor!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin