Mersin Alışveriş Rehberi | 5 Alışveriş Noktası

Tantuninin başkenti, Akdeniz’in incisi tarihi güzelliklerle dolu Mersin’de, hem hediyelik eşya alabileceğiniz hem de ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşitli alışveriş durakları bulunmakta…

Mersin alışveriş rehberi listemizde kentin tarihi çarşılarına, alışveriş merkezlerine ve ünlü semt pazarlarına yer verdik. Mersin’e gidipte kentin birbirinden güzel yöresel ürünlerinden satın almadan dönmek olmaz. Seyahat dönüşünde yakınlarınıza küçük birer anı götürmek isterseniz, aradığınız tüm durakları yazımızda bulabilirsiniz.

#1 Mersin Alışveriş Rehberi

İlk sıramızda;

1- Tarihi Siptilli Çarşısı

Tarihi Siptilli Çarşısı

Tarsus ilçesinde bulunan Siptilli Çarşısı 2016 yılında restorasyona uğramış ve yeni haliyle hizmet vermeye başlamıştır. Tarihi doku içindeki çarşıda bolca hediyelik eşya dükkanı ve oturup keyifli vakit geçirebileceğiniz kafeler bulunmakta. Renkli şemsiyelerle süslenmiş rengarenk Siptilli Çarşısı, yakınındaki Roma hamamı kalıntılarını ile de merak uyandırıyor.

Adres: Reşadiye Mahallesi, 3014. Sk. No:1, 33500 Tarsus/Mersin

2- Kırkkaşık Bedesteni

kırkkaşık bedesteni

Çeşitli kültürlerin kesişim noktası Tarsus’ta bulunan tarihi Kırkkaşık Bedesteni önemli alışveriş noktalarından biri. Osmanlı döneminde ticari hayatın kalbi olarak tanımlanan bedestenin geçmişi 1579 yılına kadar uzanmakta. Zamanında aşevi olarak kullanılmış fakat Cumhuriyet Dönemi ile birlikte kapalı çarşıya dönüşmüştür. Kırkkaşık Bedesteni adını, dış cephesinde bulunan kaşık süslemelerinden almıştır.

İçerisinde oldukça fazla hediyelik eşya dükkanı barındıran bedestenden iğne oyası, yöresel kilimler ve yöresel el sanatlarına dair pek çok eşya bulabilirsiniz. Hediyelik eşyaların yanı sıra Mersin’in yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz dükkanları da içeride bulmanız mümkün.

Adres: Şehitkerim Mahallesi, 3404. Sk. No:13, 33440 Tarsus/Mersin

İletişim: 0532 797 36 21

Çalışma Saatleri: Her gün 08:00-20:00

3- Sosyete Pazarları

Mersin sosyete pazarı

Hem yerli halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilen Sosyete Pazarları, çeşitli günlerde farklı yerlerde kurulmakta. Kurulan Sosyete pazarları Mersin’in popüler alışveriş duraklarından biri. Ne ararsanız rahatlıkla bulabileceğiniz, her bütçeye uygun, ürün çeşitliliği açısından oldukça zengin sosyete pazarlarından bir şey almadan çıkmak istemeyeceksiniz.

Şehrin gözde sosyete pazarlarında global markaların defolu ürünlerini normal fiyatların çok altında bulabilmeniz mümkün fakat tavsiyemiz ürünler bitmeden erken saatte pazara uğramanız yönünde.

Mersin sosyete pazarları, Pozcu’da Cuma ve Cumartesi, Viranşehir’de Salı ve Mezitli’de Pazar günleri kurulmaktadır.

4- Forum Mersin

forum mersin

Yenişehir’de bulunan bu büyük alışveriş merkezinde butik dükkanların yanı sıra pek çok global markaya ulaşabilirsiniz. Forum Mersin’de alışveriş yaptıktan sonra çeşitli Avm içinde bulunan restoranlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ulaşımı oldukça kolay olan Avm’nin kapalı otoparkı bulunuyor. Yaz aylarında üstü açılan bu ferah Avm Mersin’in en uğrak alışveriş duraklarından biri.

Adres: Güvenevler Mahallesi, 1. Cad. 120-133, 33140 Yenişehir/Mersin

İletişim:   (0324) 239 10 70

Forum Mersin dışında da birçok ilçede alışveriş merkezlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tarsus’ta Tarsu AVM, İçel’de Palm City AVM ve Mezitli’de Soli Center AVM olmak üzere Mersin, birçok Avm’ye ev sahipliği yapmakta.

5- Anamur Cumartesi Pazarı

anamur pazarı

Mersin’in gözde ilçelerinden Anamur Belediyesi Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezi’nde kurulan cumartesi pazarında, cüzi fiyatlara birçok ürün satın alabilirsiniz. Taze ve kuru meyvelere, sebzelere ve çeşitli şifalı bitkilere ulaşabilir cana yakın esnaftan şifalı bitkilerin hangi hastalıklara deva olduğunu öğrenebilirsiniz. Anamur muzu, yerfıstığı, cezerye, turunç reçeli ve kurulan küçük hediyelik eşya tezgahlarından da muz lifinden yapılmış eşyaları satın almadan gitmemenizi öneriyoruz. 

Adres: Esentepe Mahallesi, 33630 Anamur/Mersin

pin emojiSizler için Mersin’in alışveriş duraklarını listeledik, listemize eklenmesi gerektiğini düşündünüz farklı noktalar varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşarak yazımıza katkıda bulunma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin