Altenrhein Gezilecek Yerler | Görülmesi Gereken 11 Yer

İsviçre’nin kuzey doğu ucunda küçük bir yerleşim yeri olan Altenrhein, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için en Avrupa’daki en ideal destinasyonların başında geliyor.

Altenrhein Gezilecek Yerler

Altenrhein gezilecek yerler listemizde sizler için Altenrhein ve çevresinde görmeye değer yerler hakkında detaylara ve fotoğraflara yer verdik. Şimdi dilerseniz çok fazla lafı uzatmadan listemizin detaylarına geçelim…

Parklar ve Doğal Güzellikler

1. Lake Constance (Bodensee)

Lake Costance
Lake Costance

Almanya ile İsviçre arasında bulunan bu doğa harikası göl, tabiatın güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin İsviçre gezisi sırasında mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Gölün bir kısmı da Avusturya topraklarında yer almaktadır. Eğer İsviçre civarında keyifli birkaç gün geçirmek istiyorsanız Lake Constance’ı ziyaret etmeniz gerekiyor.

2. Wildpark Peter & Paul

Wildpark Peter & Paul
Wildpark Peter & Paul

Bodensee Gölü’nün eşsiz manzarasını gören bir tepelik alanda bulunan bu doğal yaşam parkında geyik, domuz, kedi ve daha pek çok farklı yabani hayvanı doğal yaşam ortamında izleyebiliyorsunuz. Burasının bir diğer önemli özeliği ise 100 yılı aşkın bir süredir nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan önemli hayvan türlerinin koruma altına alınması ve çoğaltılması noktasında önemli bir rol oynuyor olmasıdır. Girişin ücretsiz olduğu Wildpark Peter & Paul’da özellikle çocuklu aileler çok keyifli zamanlar geçirerek unutamayacakları birkaç saatlik bir gezinti gerçekleştirebilir.

3. Markthalle Altenrhein

Markthalle Altenrhein
Markthalle Altenrhein

Etkileyici bir sanat ve eğitim atölyesi olan Markthalle Altenrhein, ziyaretçilerini masalsı bir dünyada çok özel bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Çocuklar için gerçekleştirilen eğitici etkinlikler size de çocuğunuza da çok keyifli zamanlar yaşatacaktır.

Adres: Knotternstrasse 2, 9422 Staad SG, İsviçre

Telefon: 41 79 506 47 35

Ziyaret Saatleri ve Ücretler: Parkın standart bir giriş ücreti ve ziyaret saati bulunmadığından hangi gün hangi saatlerde ne kadar ücrete ziyaret edilebildiği hakkındaki detaylara internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

4. Skilift Grub-Kaien

Skilift Grub-Kaien
Skilift Grub-Kaien

İsviçre’ye gelmişken kayak keyfi olmadan olmaz 🙂 O halde Altenrhein’e yakın yerlerden olan Skilift Grub-Kaien’e uğrayarak karın ve kayak yapmanın keyfini mutlaka çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.

5. Botanical Garden

Altenrhein gezilecek yerler
Botanical Garden

8000 üzerinde bitki türünü inceleyebileceğiniz Botanical Garden, Altenrhein’e yakın bir konumda bulunuyor. Noel dışında yılın her günü ziyaret edebileceğiniz bahçeye giriş için ücret talep edilmemesi ise burayı daha cazip bir yer haline getiriyor. Bahçeyi 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi ve Dini Yerler

6. St. Gall Manastırı

Altenrhein'da görülmesi gereken yerler
St. Galler Manastırı

Rokoko tarzında inşa edilmiş olan St. Gall Manastırı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Altenrhein’in en önemli katedrallerinden biridir. Muazzam bir atmosfere sahip olan kilise, etkileyici fotoğraflar çekmek isteyenlerin Altenrhein gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken gerçek bir mimari harikadır.

7. Abbey Kütüphanesi

Abbey Kütüphanesi
Abbey Kütüphanesi

8. yüzyıldan kalma bu Orta Çağ kütüphanesi içinde barındırdığı tarihi nitelikteki eserler ile mutlaka zaman ayrılması gereken bir yer. St. Gall Manastırı’na çok yakın bir konumda bulunması burayı daha da cazip kılmaktadır. Tek bir salondan oluşan Abbey Kütüphanesi içinde 1000 yılda daha yaşlı 500‘e yakın el yazması eser bulunmaktadır. Bu yapı da tıpkı St. Gall Manastırı gibi UNESCO tarafından 1982 yılında koruma altına alınmıştır.

Müzeler

8. Zeppelin Museum

Zeppelin Museum
Zeppelin Museum

Bodensee’nin karşı tarafında Almanya’da, Friedrichshafen’de yer almaktadır. Müze 1996 yılında ziyarete açılmıştır. Zeppelin Museum içinde Contance Gölü üzerinde sıklıkla görülen zeplinlerin nasıl yapıldığı, tarihçesi gibi pek çok önemli bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

Adres: Seestr. 2288045 Friedrichshafen, Baden Württemberg, Almanya

Telefon: 49 7541 3801 0

İnternet Sitesi: www.zeppelin-museum.de

9. Fliegermuseum Altenrhein

Fliegermuseum Altenrhein
Fliegermuseum Altenrhein

Özellikle küçük çocuklu gezginler için mutlaka Altenrhein gezilecek yerler listesinde bulunması gereken Fliegermuseum Altenrhein, yaklaşık 15 dakikalık bir sürede gezebileceğiniz keyifli bir müze. 2 salondan oluşan müze çok kapsamlı olmasa da havacılık konusunda tavsiye edebileceğimiz noktalardan biridir.

Adres: Flughafenstrasse | Postfach 11Altenrhein, İsviçre

Telefon: 41 71 850 90 40

10. Textile Museum

Textile Museum
Textile Museum

Tekstil ve moda dünyasına aşina olanların mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan Textile Museum, St. Gallen bölgesinde yer alıyor. Müze çok büyük olmasa da içeride etkileyici tekstil ürünlerini inceleyebilir, tekstil tarihine dair çok önemli objeleri inceleyebilirsiniz. Yalnız müze içindeki bilgilendirmelerin Almanca olması bilgiye ulaşma konusunda Almanca bilmeyenleri bir miktar zorlamaktadır.

Diğer Yerler

11. Rebkulturweg

Rebkulturweg
Rebkulturweg

2,6 kilometrelik dairesel bir rotaya sahip olan Rebkulturweg, on iki duraktan oluşmakta ve ziyaretçiler bu duraklarda bağcılık, ekoloji, tarih ve jeoloji gibi alanlarda önemli gözlemler yapma fırsatına sahip olmaktadır. 2003 yılından bu yana gerçekleştirilen turlar sayesinde insanlar bu rotada muhteşem anlar yaşamaktadır. Detayları merak ediyorsanız ayrıntılar için burayı inceleyebilirsiniz.

pinEğer Altenrhein’de görülmesi gereken yerler hakkında önerileriniz varsa bize bunlar mutlaka yorum kısmından bildirin. Böylece daha kapsamlı bir Altenrhein gezilecek yerler listesi ile karşınıza çıkalım 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin