Melbourne’de Ne Yenir ? Ne İçilir? | 10 Enfes Şehir Yemeği

Melbourne’de tadılması gereken tatların neler olduğunu keşfetmek ister misiniz?

Avusturalya’nın en kalabalık şehirlerinden olan Melbourneun popüler lezzetlerin sizler için derledik. ” Melbourne’de Ne Yenir? Ne İçilir? ” listemizin ilk sırasında;

1- Lamb Leg Roast

Lamb Leg Roast

Kuzu bacağının sarımsak, biberiye, patates ve sarımsakla birlikte 1 saate yakın pişirilmesiyle oluşan lamb roast, sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Pazar günlerinin vazgeçilmezi olan bu tadı denemelisiniz.

2- Hamburger with Beetroot

Hamburger with Beetroot

Avusturalya’da tadabileceğiniz en lezzetli tariflerden biri olan beetroot burger, pancarlı olmasıyla dikkat çekmektedir. Klasik hamburgerin içerisine pancar girince nasıl olur merak ediyorsanız deneyip yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

3- Green Chicken Curry Pie

Green Chicken Curry Pie

Tavuk göğüslerinin yeşil köri tozuyla birleştiği enfes bir iç harcının, hamurlar içine konularak pişirildiği bu tarif oldukça lezzetli. Hafif lezzetler arasında olan bu tadı denemelisiniz.

4- Sausage Rolls

Sausage Rolls

Çıtır çıtır hamurlar arasına eklenen sosislerin kızartılarak sunulduğu sausage rolls, şehrin sevilen lezzetlerinden biridir.

5- Meat Pies

Meat Pies

Küçük turtaların içerisine eklenen kıymalı bir harçtan oluşan etli turtaları oldukça seviliyor. Melbourne’de ne yenir endişesine son veren bu turtalar yemek öncesinde ara sıcak olarak tercih edilen bu minik lezzetler sizi tadıyla mest edecek.

6- Seafood Pizza

Seafood Pizza

Pizza yemeyi sevenlerdenseniz birde Melbourne’da deniz ürünlü pizzayı denemelisiniz. Tadını seveceğinizi düşündüğümüz bu lezzeti taze olması açısından şık restoranlarda tercih etmenizi öneriyoruz.

7- Vanilla Slice

Vanilya ve milföylerin buluştuğu bu enfes tadı denemezseniz üzülürsünüz. Yoğun kremasının yanı sıra üzerine pudra şekeri serpilerek sunulan lezzet tatlı severlerin favorisidir.

8- Fish and Chips

Fish and Chips

Avrupanın birçok ülkesinde bulabileceğiniz fish and chips Melbourne’un da sevilen tatları arasında yer alıyor. Balık filetolarının patatesle servis edildiği doyurucu bir tattır.

9- Lamingtons

Lamingtons

Sünger keklerin Hindistan cevizi ve çikolata sosuyla kaplandığı bu tat denemeniz gereken harika tatlardan biridir. Özellikle Hindistan cevizi seviyorsanız bu tarif tam size göre!

10- Pavlova

Pavlova

Bezeye benzer alt tabakanın üzerinde krema, sos ve meyvelerin muhteşem buluşmasıyla oluşan pavlova, muhteşem görüntüsüyle dikkat çekiyor. Yemeye kıyamayacağınız bu tadı denemeden Melbourne’dan ayrılmayın! 🙂

*Melbourne gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Melbourne’de ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin