Manila’da Gezilecek 12 Yer | Detaylı Anlatım

Filipinler’in başkenti Manila heyecan verici, enerjik bir şehirdir. Gezilecek yerleri ile ilgili ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

16. yüzyılda kurulan şehir günümüzde büyük bir alışveriş merkezini andırıyor. Katedraller, müzeler, doğal yapılarla beraber turistlerin hoşlanacağı şeyler de var. Yolculuğa çıkacaksanız mayıs ve kasım arasını tercih edin. Diğer aylar çok yağış alıyor.

#1 Manila Gezilecek Yerler

Manila gezilecek yerler ise şöyle:

1- Rizal Park

Rizal Park

Manila’daki ilk durağınızdan biri Rizal Park olmalı. Luneta Park olarak da telaffuz edilir. Şehir kalbinde huzur veren bakımlı bir bahçedir. Parkın içinde heykeller ve anıtlar kültürel bir gezi imkanı sunuyor. Sanki sanatsal düzende yetişen ağaçlar şehrin oksijen deposudur.

2- Quiapo Kilisesi

Quiapo Kilisesi

Quiapo Kilisesi, Manila’nın en eski ve en beğenilen Katolik kiliselerinden biridir. Kilisenin resmi adı Küçük Siyah Nazarene Bazilikası’dır. Günün zamanına bağlı olarak kiliseyi çevreleyen meydan sıkışık olabilir. Çevreye yakın pazar yerlerinden yerel meyveler satın alabilirsiniz.

3- Manila Ocean Park

Manila Ocean Park

Şehirde benzersiz bir macera arıyorsanız Ocean Park size göre. İnteraktif deniz yaşamı deneyimi ile harika vakit geçireceğinizden eminiz.

4- San Agustin Kilisesi ve Müzesi

San Agustin Kilisesi ve Müzesi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan San Agustin Kilisesi, Filipinlilerin ulusal hazinesidir. Katolik kilisesinin ayrıntılarında ülkenin geçmişi saklıdır. Yakından bakarsanız tasarımda Çin ve İspanya etkilerini göreceksiniz.

Kilise, savaşlar ve doğal felaketlerden sonra birkaç kez yeniden inşa edilmiş. Şapele açılan büyük ahşap kapılardaki oymalara da dikkat edin. Karmaşık ayrıntıları çözümlemeye seviyorsanız buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

5- Filipinler Ulusal Müzesi

Filipinler Ulusal Müzesi

Ülkenin kültürüne yapılan gerçek bir keşif için Filipinler Ulusal Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Müzenin dört ana bölümü var. Sanat, arkeoloji, antropoloji, biyoloji, doğa tarihi gibi konularda sergilenen eserleri inceleyebiliyorsunuz.

6- Bambike Ecotours

Bambike Ecotours

Manila yaya dostu bir şehirdir. Tam verim almak Bambike Ekoturları’nı tavsiye ediyoruz. Bu turlardan alırsanız yerel işletmelerin sürdürülebilir yaşam çabalarına destek vermiş oluyorsunuz. Bambikalar, bambudan özel olarak üretilen el yapımı bisikletlerdir. İlgi alanlarınıza göre tarih, sanat gibi bisiklet turu tercih edebilirsiniz.

7- Santiago Kalesi

Santiago Kalesi

Santiago Kalesi, şehrin en etkileyici duraklarından biridir. Manila’nın en önemli tarihi yerlerinden olan kale, 16. yüzyılda inşa edilmiş. Duvarlarında mermi izlerini görebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için ziyaretçi merkezine uğramanız gerekli.

8- Robinsons Place Mall

Robinsons Place Mall

Bir alışveriş merkezinde yerel kültürleri keşfetmeyi pek beklemezsiniz. Ancak Robinsons’da durum biraz farklı. AVM içinde şaşırtıcı sayıda yerel öğeleri bulabileceğiniz mağazalar var. Filipinler’e özgü giyim, kozmetik, çanta ve gıda ürünlerini burada bulabilirsiniz.

9- Para Müzesi

Para Müzesi

Filipin Merkez Bankası, yönetiminde kurulan para müzesi, ülkenin tarih boyunca kullandığı paraları sergiliyor. Sikke çeşitleri, para birimleri, ülkelerle alışverişte kullanılan materyaller gibi şeyleri kronolojik sırada görebiliyorsunuz.

10- Divisoria Market

Divisoria Market

Takılardan tutun da baharatlara meyvelere kadar bir sürü şey pazar alanı yoğun bir kalabalığa sahip. Buradaki ürünlerde yüzde 50’ye varan indirimler olabiliyor. Hesaplı alışveriş yapma olasılığınız yüksek.

11- Manila Katedrali

Manila Katedrali

1671’de yapılan Manila Katedrali, onca deprem ve savaşa rağmen varlığını koruyor. Restorasyonlardan geçen katedral 1958 sonrası tekrar ibadete açıldı. İşçilik, heykeller, kemerli kapı ve renkli camları güzel bir gezi olacağının sinyallerini hemen veriyor.

12- Manila Sahil Yolu

Manila Sahil Yolu

A.B.D. ve İspanya ordusunun çarpıştığı sahil, A.B.D.’nin zaferiyle sonuçlanmış ve buranın yönetimini ele geçirmişti. Bugün burada büyüleyici bir gün batımı izleme şansınız var. Sahil şeridindeki parklarda ve kafelerde zaman geçirebilir, yol boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin