Manchester Ulaşım Rehberi | Ulaşım Alternatifleri

Manchester sadece büyük başarılara imza atmış olan futbol kulübünden ibaret bir şehir değil.

Manchester ulaşım rehberi yazımızda kentin en kolay ulaşım alternatiflerini derledik. Özellikle son yıllardaki geçirdiği değişimle zengin kültür ve tarih birikimini ziyaretçilerine daha iyi yansıtmayı başaran Manchester, birçok gezginin de rotasına dahil olmayı başardı. Yazımızda bu güzel şehrin ulaşım olanaklarını ele aldık.

1- Manchester Ulaşım Rehberi

shannon havalimanı

Manchester çok büyük bir şehir ve bu şehirde ulaşım konusunda herhangi bir aksaklık bulunmuyor. Hem diğer şehirlerden Manchester’a ulaşım hem de Manchester şehir içi ulaşım oldukça gelişmiş ağlarla destekleniyor.

#1 Manchester Şehir İçi Ulaşım

Manchester’da otobüsle şehrin pek çok yerine gitmeniz mümkün olmaktadır. Eğer ulaşım konusunda otobüsleri tercih edecekseniz Piccadilly Gardens’ın bütün otobüslerin ilk durağı olduğunu bilmenizde fayda var. Bunun yanı sıra tramvaylar da şehir içi ulaşımda da hayli fazla kullanılmaktadır. Bu seçenekleri değerlendirerek Manchester gezi masrafları konusunda da ulaşıma harcayacağınız giderleri azaltma şansına sahip olabilirsiniz.

manchester köprüsü

Dilerseniz araç kiralama veya taksi veya metroshuttle seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Özellikle Manchester gece hayatını yaşamak isteyenler için taksi seçeneğinin tam bir hayat kurtarıcı ulaşım yöntemi olacağını da belirtelim.

Ya da bisiklet kiralayıp hem spor yapıp hem de Manchester gezilecek yerler listenizdeki yerleri sırayla aradan çıkarabilirsiniz.

#2 Manchester Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir

Havaalanı ile şehrin bağlantısına da Manchester ulaşım rehberi içinde değinmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Manchester Havalimanı, şehir merkezine 14 km. mesafede bulunmaktadır.

manchester havalimanı

Havaalanı 1938 yılında ilk önce Ringway Havalimanı ismiyle açılmış daha sonradan günümüzdeki ismiyle hizmet vermeye devam etmiştir. Havaalanıyla şehir merkezi arasında ulaşım için en ideal yolların başında tren seferleri gelmektedir. gerçekleştirilen seferlerle yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuğun ardından Piccadilly Gardens’a ulaşabilirsiniz. Bunun dışında otobüs ve taksi kiralama seçeneklerini de havaalanıyla ulaşım esnasında değerlendirebilirsiniz.

#3 Manchester’a Nasıl Gidilir

Manchester’a diğer şehirlerden otobüs ve tren seferlerini değerlendirerek gitmeniz mümkün. Manchester’a ülkemizden nasıl gidebilirim diye düşünüyorsanız en uygun uçak bileti seçenekleri 

Bu arada ulaşım olanakları dışında Manchester şehri hakkında detaylı bilgi edinmek için hazırladığımız Manchester şehir rehberini ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin