Mahaçkale’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Dağıstanın başkenti olan Mahaçkale’nin birbirinden lezzetli yemeklerini sizler için derledik.

” Mahaçkale’de Ne Yenir? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, farklı tatlar keşfedebilir ve Mahaçkale’nin yemek kültürünü tanıyabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Hinkal with Garlic

Hinkal Mantı

Pelmeniye benzeyen ancak şekli ve harcıyla farklılık yaratılan hinkal,içi doldurulmuş hamurlardır. Sarımsaklı bir sosla ve tereyağıyla servis edilen bu hamurlar doyurucu bir akşam yemeği için tercih edilebilir.

Blini

Blini

Rusya’ya özel pankekler olan blini, oldukça ince açılmış süt ve un karışımıdır. Lezzetiyle sizleri büyüleyecek olan bliniler sabah kahvaltılarından öğlen yemeklerine kadar birçok farklı öğün için tercihediliyor.

Lamb Soup with Churek

Lamb Soup with Churek

Kuzu etini seviyorsanız birde çorbasının tadına bakmalısınız. Büyük parçalar halinde sebzelerle pişirilen kuzu etleri içerdiği vitaminlerle sizi soğuk Rusya havasına karşı koruyacak. 🙂

Shish Kebab

Shish Kebab

Ülkemizde de oldukça meşhur olan şiş kebabı birde Mahaçkale’de deneyin deriz.

Goat Fried

Goat Fried

Kızartılmış keçi etlerinin soslarla birlikte servis edildiği goat fried, ülkenin en sevilen tatlarından biridir. Pratik bir şeyler yemek isterseniz ülkenin birçok restoran ve kafesinde bu tadı deneyebilirsiniz.

Pelmeni

Pelmeni

Avrupa ve Rusya’da sevilerek tüketilen yemeklerden biri olan pelmeni oldukça zahmetli yapımının yanı sıra çok lezzetli bir tada sahiptir. Mahaçkale restoranlarında deneyebileceğiniz bu tadı seveceğinize eminiz.

Miracle with Cottage Cheese

Miracle with Cottage Cheese

Kaşar peyniri, süzme peynir, hardal ve tereyağıyla birlikte yapılan bu tarif Mahaçkale’nin sevilen tatları arasında yer alıyor.

Mahaçkale gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin