Madrid Yeme İçme Rehberi

Tatil esnasında midesini de düşünenler için Madrid, çok ideal destinasyonların başında geliyor. 

Madrid’e geldiğinizde çok zengin bir mutfak kültürüyle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Asya ülkelerindeki gibi çok sıra dışı yemekler bulunmadığı için Madrid’in yeme içme konusunda sizi memnun edeceğinden emin olabilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz Madrid yeme içme rehberi ile şehrin yemek kültürünü sizler için inceledik.

amur  genel olarak yemek kültüründen bahsetmek gerekirse öncelikle şehirde yaşayanların pek fazla kahvaltı alışkanlıklarının olmadığını söyleyebiliriz. Madrid’de genellikle insanlar ufak tefek hamur işi ile midelerini sakinleştirmeyi tercih etmektedir.

Şehirde öğlen yemekleri çoğunlukla geç yendiği için akşam yemekleri de hayli geç yenir. Yani İspanyollar yaşamı geç yaşamayı seviyor diyebiliriz. Madrid’de insanlar için bir mekana gidip yemek yemek günlük çok sıradan bir olaydır ve insanlar evde pek fazla yemek pişirmez.

Genellikle Akdeniz mutfağının hakim olduğu şehirde deniz ürünleri oldukça fazla tüketilir. Bunun yanı sıra tapas ismi verilen atıştırmalıklar da şehrin en çok tüketilen yemek tabakları arasında bulunuyor.

tapas madrid
Madrid’in en önemli simgesi: tapaslar

Fiyatlardan bahsedecek olursak şehirde her bütçeye uygun yeme içme seçeneklerinin bulunduğunu belirtebiliriz. Şehirde ortalama bir mekanda iyi bir menüyle karnınızı doyurmanız için ortalama olarak 15€ civarında bir ücreti gözden çıkarmanız gerekebilir. Bunun altına ya da üstüne karnınızı doyurmak size kalmış.

Önce yiyeceklerden başlayalım 🙂

Öncelikle Madrid’e geldiğinizde çok zengin bir mutfağın sizi beklediğini belirtelim. Yazımızda şehirdeki bütün lezzetlerden bahsetmemiz imkansız; ancak dilerseniz şimdi şehrin en önemli lezzetlerini birlikte mercek altına yatıralım…

Tapas: Tapası ülkemizdeki meze tabaklarına benzetebilirsiniz. Başta deniz ürünleri olmak üzere pek çok farklı üründen hazırlanan bu minik atıştırmalıklar şehrin en önemli yemek kültürlerinin başında geliyor. İnsanlar öğlen veya akşam bir içki eşliğinde aldıkları tapas tabağıyla karnını doyurabilir ya da açlığını yatıştırabilir. Şehirde tapas deneyebileceğiniz sınırsız mekan bulunduğunu belirtelim. Bu mekanların en başarılıları ise La Latina, Santa Ana ve Cava Baja bölgelerinde bulunuyor.

Madrid’in vazgeçilmez lezzeti boğa kuyruğu: Boğanın kuyruğundan yapılan ve sarımsak, şarap gibi aroma katıcı maddelerle zenginleştirilen bir et yemeği olan bu menü, Türk ziyaretçilerin de beğendiği ve İspanyolların vazgeçemediği lezzetler arasında bulunuyor.

boğa kuyruğu
boğa kuyruğu

Paella: İçine özellikle deniz ürünlerinin atıldığı bir tür pilav olan paella şehrin en meşhur yemekleri arasında bulunuyor. Bu pilav daha çok Valencia’da tüketilse de Madrid’de de paella yiyebileceğiniz oldukça başarılı mekanlar olduğunu söyleyebiliriz.

paella
paella

Churros: Evet bildiğimiz halka tatlı 🙂 Türkiye’nin görüntüsüyle şaşırtan yöresel lezzetleri arasında bulunan halka tatlı, Madrid’de churros ismini almış.

Sıra içeceklerde 🙂

Cava: Bu hafif ve bol köpüklü şarap Madrid’de oldukça fazla tüketilmektedir.

Şehre geldiğinizde nerede iyi şarap içilir diye merak ediyorsanız Madrid’de en iyi şarap içilecek yerler yazımıza göz atmanızı öneriyoruz. 

Sangria: Madrid’in bir diğer meşhur içkilerinden biri olan sangria, şarapla çeşitli meyvelerin karışımından oluşan bir tür kokteyl.

sangria
sangria

Rioja: Meyve aromalı bir kırmızı şarap olan rioja, daha açık renkte oluyor ve çoğu kişinin büyük beğenisini kazanan bir içki.

Madrid’de Yemek İçin Mekan Önerileri

Güzel bir kahvaltı mekanı La Central: Öncelikle ülkemizdeki kadar geniş bir kahvaltı beklemeyin. Zaten konakladığınız otelde kahvaltı dahil değilse dışarıda kahvaltı yapmak için çok fazla seçenek de bulmanız mümkün değil. Ancak güzel bir kahve ve yanından omlet ya da kruvasan ile güne başlamak isterseniz La Central’i önerebiliriz.

Los Gatos: Eee peki biz bu tapasları nerede yiyebiliriz sorularınızı duyar gibiyiz 🙂 İspanya’nın her yeri esasında tapas cenneti. Madrid’de de sınırsız sayıda tapas yiyebileceğiniz bar ve restoran bulunuyor. Hatta bazı mekanlarda içkinin yanına tapas tabağı ücretsiz bile gelebiliyor. Ancak illa bir mekan önerisi istiyorsanız Los Gatos beklentilerinizi boşa çıkarmayacak bir mekan.

Los Gatos

Restaurante Sobrino de Botín: 1725 yılından bu yana hizmet veren mekan Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın En Eski Restoranı” unvanıyla girmeyi başarmış. Mekanda geleneksel İspanyol yemeklerini tatma şansını yakalıyorsunuz; ancak rezervasyon yaptırmak için aceleci olmanızda fayda var.

İspanyol mutfağına has otantik yemekleri nerede yiyebileceğinizi merak ediyorsanız sizi Madrid’de Otantik İspanyol Yemekleri Denemek İçin 10 Yer başlıklı yazımıza alalım.

La Mallorquina: 1894 yılında kurulan pastane şehrin en eski lezzet duraklarının başında geliyor. Puerto Del Sol’da bulunan mekanda dilerseniz keyifli bir kahvaltı yapabilir ya da leziz tatlılarının tadına bakabilirsiniz. Zaten mekana geldiğinizde kalabalıktan da ne kadar meşhur bir yer olduğunu anlayacaksınız.

La Mallorquina

Chocolatería San Ginés: Bahsettiğimiz churros’u denemek istiyorsanız gelmeniz gereken yer burası. Özellikle çikolata sosuna batırarak yemenin tadı bambaşka.

chocolatería san ginés
chocolatería san ginés

Mercado De San Miguel: Plaza Mayor’a yakınlığıyla dikkat çeken bu pazarda kurulan standlarda çok farklı lezzetleri deneyebilir dilerseniz de sebze, meyve, peynir ve zeytinlerin de tadına bakabilirsiniz.

mercado de san miguel
mercado de san miguel

Siz de Madrid’in yemek kültürüne dair paylaşımlarınızı yorum kısmından yaparak yazımıza katkıda bulunabilirsiniz. Eğer bu güzel mekanlarda bu özel lezzetleri denemek isterseniz de Madrid uçak bileti seçenekleri için burayı tıklayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin